0 oy
198 göst.
Diğer kategorisinde (1,120 puan) tarafından

Hamileyim oruç tutmak istedim fakat olmadı, aç kalınca tansiyonum düşüyor elim ayağım titriyor bayılacak gibi oluyorum. Oruç tutmayınca da günah işlemiş gibi his ediyorum 🥹. Bir kac defa denedim ama elim ayağım döküldü bebeğin günahına girmek istemedim bazıları tut ne olacak bazısı da tutma seneye borç tutarsın dediler. Bende deneyeyim en azından olmadı derim yada oldu derim dedim. Tam gelişme dönemin de oldugu için tutamıyorum sanırım? Bir günahı var mi kızlar?

4 Cevaplar

+1 oy
(2,445 puan) tarafından

Canım aynı haftalardayız bende tutmuyorum denemedim bile çünkü oruç tutmadığım halde tansiyonum ve şekerim düşüyorum bebek şuan tamamen bizden besleniyor sağlığımız daha önemli şuçlukuk hissettme rabbim gönlündeki biliyor emin ol 🙏🙏

(2,445 puan) tarafından

Çok bilgim yok ama sağlık el vermiyor neticede o yüzden fitresini verebilirsin ama bilgim yok mantıken diyorum canım geçmiş olsun 

tarafından

Şuan emziriyorum da zaten canım belki ondandrir

(2,445 puan) tarafından

Bence tutma emzirme dönemide etkiliyor vücudundan mineraller gidiyor su eksiliyor susuzlukta tansiyon düşürür 

tarafından

Ay bir de ben yaz döneminde 7-8 kış döneminde 4-5 litre su içen bir insanm p su içmedim ne kendimde çok ciddi rahatsızlık hissediyorum ve şu anda da en büyük sorunum susuzluk bence baş ağrısı yapıyor bende bakayım olmadı yarın tutmayacağım

(2,166 puan) tarafından

Kesinlikle bu ben sussuz bı hiçim oruç tutugum dönemde bende öyleyim tek sorun Susuzluk başımın ağrısından kulaklarım  çınlıyor artık tutma bencede emziriyomussun zaten . Bir dene yarın 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Hamileler ve hastalar emziren Annelere farz düşüyor oruç yani tekrarını tutabilirsin daha sonra 

(1,120 puan) tarafından

Evet inşallah ömür yeterse seneye tutacağım

0 oy
(3,334 puan) tarafından

Ben 17. Haftama giricem inşaAllah iki gün sonra iki gün yedim sadece diğerlerini  tuttum ve tutmaya devam edicem oruç iyi gidiyor hamdolsun bir sıkıntı yaşamadım daha seneye kalırsa emzirme dönemine denk gelir bebeğim henüz küçük olacağı için sütüm azalır diye endişe ediyorum şimdiden o yüzden tutmayı tercih ettim.Dinimiz emziren ve hamile annelere ruhsat veriyor eğer endişen varsa tutma cnm bu hak Allah tarafından verilmiş sonuçta 

(1,120 puan) tarafından

Evet öyle ben tutamadım maşallah size 

0 oy
(679 puan) tarafından

Bende 30. haftaya geldim oruç tutmadim hiç denemedim bile yinede tansiyonum yerlerde . Azıcık ayakta kalsam gözümün önü kararıyor. Bu şekilde bide aç kalırsam günaha gireriz heralde. Dinimiz bebeği de gözetmis hamileyi de . Hiç dert değil Allah sağlık ve ömür versin hallolur inşallah. 

(1,120 puan) tarafından

Evet öyle allahim hayırlısı ile kavuştursun seneye de güzelce tutmayı nasip eylesin

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 511 göst.
25 Mart 2022 Diğer kategorisinde gonulhediyem (333 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 71 göst.
+1 oy
6 cevap 269 göst.
0 oy
4 cevap 136 göst.
13 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,242 puan) tarafından soruldu

Kategoriler