Geçen sene ramazandan beri konuşmuyoruz. Ama benlik sıkıntı yok. Bana demediğini bırakmadı ben de susmak yerine lafını ettim. Hakkı olan lafı söyledim. Kim tutmuyorum. Ben kardeşlerime de söylüyorum yanlışı doğruyu ister benden büyük olsun ister küçük. Bir aydır eşiyle sıkıntıları varmış. Kaynanam falan biliyormuş bize dememişler. Eşim Bi akşam gitti görümceme. Gelirken kaynanam arayıp sakın eşine anlatma demiş. Oysaki eşim her şeyi anlattı. Kaynanama bu konuda ayrı kırgın ve sinirliyim.
Geçen akşam görümcemi rüyamda gördüm ağlaştık sarıldık barıştık. Beni doğuma götürdü. Eşime anlattım bunu. Bi akşam gidelim oraya dedi. Bu akşam için sözleştik. Görümcemi aramış gelcez müsait misiniz diye. O da sen tek gel demiş. Eşime de sinirlendim "eşimi istemiyorsan ben de gelmem" demeliydi diye düşünüyorum.
O olayın olduğu akşam kaynanam da demiş Bi akşam git ama karını götürme tek git demiş. Kaynatam o da gitsin araları düzelir bizim gelin arayı bulur demiş. Amaaa geli görün ki öyle bir şey olmadı. Aşırı sinirlendim. Bi yandan haklı buluyorum ama bana bir sürü laf eden birini ben evime davet edebiliyorum, sırf eşimin kardeşi diye. Kafası dağılsın diye. Ama onda o incelik yok. Ne demek o gelmesin. Ben de çok meraklıydım size. Şu an 2 aylık hamileyim. Kimseye söylemedik. Söylemeyeceğim de. Canım ne zaman isterse söylerim. Niye sakladın derlerse de sizden gördüm sizin gibi yaptım derim.