0 oy
386 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,100 puan) tarafından
Yahu arkadaş bir değil iki değil artık ben beceremiyorum diycem yani düdüklünun içinde etli nohut var koca koca etler lime lime oluyor nohuta bakıyorum çok aşırı sert değil ama yumuşacık lokum gibi olmuyo sanki bi tık daha her zaman pişmesi gerekiyormuş gibi oluyor nasıl yaptığımı anlatayım 

Öncelikle bir gün önceden ıslattım suya koydum ertesi gün (internette haslamadan direk yarim saatte pisiriyorlar) bense pismedigini bildiğim için öncelikle eti iki dk rengi dönene kadar çevirdim islatilmis nohut koydum şu ekleyip yarim saat haşladim 

Sonra suyunu ayırdım kenara Soğan kavurdum salça ekledim nohut ekledim ayırdığım suyunu da üzerine ekledim 40 dk bi pişirdim baktım tam pişmemiş yarim saat daha pişirdim ve ona rağmen hala dişe geliyor gibi onun üzerine bi yarim saat daha pişirdim artık yarına tekrar isittigimda pişkin olur diyorum ama hiç umudum yok bu kadar saate nasıl pişmiyor neyi yanlış yapıyorum kızlar acil taktik verin

17 Cevaplar

+2 oy
(1,071 puan) tarafından
Ben islatirken kaynamaya yakınken altını kpatatip içine de çeyrek çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırıp birakiyorum. Düdüklüde 40 dakkaya lokum oluyor. Karbonat yemeğin çabuk pismesini sağlıyor 
(3,508 puan) tarafından
Bende böyle yaparım artı bi gün önce ıslattığımda 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz koyarım
-Reklam-
+1 oy
(2,460 puan) tarafından
Bazı nohutlar pişmiyor malesef ya 
+1 oy
(3,927 puan) tarafından
Nohutta sıkıntı vardır canım çünkü benim önce nohut pişer yumusacik olur o yüzden eti soganla kavururum
+1 oy
(721 puan) tarafından
Nohutu değiş canım ben bir keresinde şoktan aldım birgün suda beklettim ertesi gün hasladim ve 1 saat düdüklüde pişirdim pismedi sonra 1 saat daha pişirdim yine pismedi inat ettim yemin ederim yarım saat daha pişirdim abimle oturduk yemeğe dedi keşke pisirseydin takir takir :))) sonra birinden açık kilo işi aldım yarım ıslanmış haslanmadan yarım saatte lokum gibi olmuştu 
+1 oy
(4,238 puan) tarafından
Ben bi saat haşlıyorum. Bi saat dene. Ama belki o nohutun türündendir bi daha alma ondan:D
+1 oy
(100 puan) tarafından
Canım nohutun markasından sen onu değiştir bence 
0 oy
tarafından
Cinsi öyle demek ki öyle uğraşmak yerine at düdüklüye iki saate yakın kıs altını hiç açma pişer bi de salçayla pişirirsin tamam
0 oy
(5,736 puan) tarafından
Ne marka hangi cins nohut kullaniyosun canim. 

Koçbaşı olan cinsler guzel pisiyo.
0 oy
(2,373 puan) tarafından
Bende onu bilmiyorum sanırım cinsinden dolayıymiş yada tarihten dolayı geçmemiş gözüküyor ama kim bilir ne zamandan.

Düdüklü kullanmam ben ama ona rağmen üç saatte bile yumuşak olmuyor malesef.
0 oy
(5,014 puan) tarafından
Sıcak suda bekletme sertleşiyor pişince soğuk suda beklet birde nohut eski mahsul ise sert oluyor 
0 oy
(472 puan) tarafından
İlk nohut u pişir 10 dk sonra eti at cnm 
0 oy
(8,232 puan) tarafından
Nohutunu degistirm kimisi öyle ne yap ne et pismiyor. Yada düdüklüde falan sıkıntı olabilir mi. Ben islatiyorum bı gece sonra haslamadan pişiriyorum en fazla 40 dakkada pişiyor 
0 oy
(8,117 puan) tarafından
Bizim burada p.iç olmuş derler. Seninki o hesap. Durup durup kontrol etme canım sende. Bir de zaten geceden bekletiyorsan haşlamana gerek kalmaz. Bir saat gerekirse bir buçuk saat dursun düdüklüde. Kullandığın nohuttan da fark eder. Misal benimki köy nohutu. Acayip geç pişer. Nadir yaparım o yüzden 
0 oy
(217 puan) tarafından
Ben nohutu ılık suyla ıslarım bir gün beklet bazen sabah ıslar akşama doğru pişiririm düdüklüde ama benim püf noktam ılık su ile ısladıysam ılık su ilede pişirmeye koyarım soğuk suyla ıslarsam soğuk su ile pişirmeye koyarım annem demişti banada benimde sert kalırdı nu şekilde yapıyorum ve tuzu da piştikten sonra kapağını açarım tuzunu eklerim bi 5 dk kadar kapağını kapatmadan kaynatırım düdüklüde 2 de et ayarında 20 dakika lokum gibi oluyor
0 oy
(1,806 puan) tarafından
Nohutu düdüklüde 50 dakikada pişiririm kapağını açmadan da yarım saat bekletirim eğer hemen acacaksan 1 saat pişir sürekli kontrol etme yoksa sinirser
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Nohut islamakla yetmez onu yine bir haslayacan canim biraz diri kalacak ama direk ıslanmış şey pişmez.ben gerçi düdüklüde yapmıyorum benim tencerede iki saat bile sürmüyor pişmesi dk tutmadım ama yani kısa sürede pisiyor
0 oy
tarafından
Nohutun cinsinden olabilir . Bimin nohutunu kullanıyorm yarım saat düdülüde pişiriyorm hep pişiyo canm

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 202 göst.
30 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde sweetlady (860 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 122 göst.
29 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 242 göst.
30 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Damla berna (2,386 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 228 göst.
13 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,785 soru

12,455,463 cevap

46,466 kullanıcı

Kategoriler

...