0 oy
444 göst.
Diğer kategorisinde (275 puan) tarafından
Kızlar ben yemek yapmaktan korkuyorum aslında küçükken yemek yapardım babam olumsuz yorum yapardı sonradan daha güzel yap diye dediğini söyledi ama o sebepten ötürü sanırım yemeklerimi kimsenin begenmeyecgini düşünüyorum sizce güzel yemek yapmanın püf noktası var mıdr ?

19 Cevaplar

+1 oy
(1,196 puan) tarafından
Bence el lezzeti diye bir şey var el lezzetinin olması gerekiyor 
(275 puan) tarafından
El lezzetimin olup olmadığını bilmiyorum çünkü kimseye yemek yapmadım
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Oktay usta :) .. Püf nokta da yöre malzemesı. Mesala ben bır tarıfe bakıyorum zeytınyaglı salcasız ben ona salça baharat eklıyorum daha lezzetlı oluyor eklenmeye ne de çıkarma mesala kımyon çıkarıyorum. Agız tadınıza göre tarıfı ayarlayın öyle öyle çok güzel yemekler olacak 
(1,445 puan) tarafından
Of sen yaparsın da güzel olmaz mı bitanemmmmmmmmmm♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️
0 oy
tarafından
Ay ne biliyim ben hemen yapıp cikyorum güzel olsun diye özellikle uğraşmıyorum yaptığıma sukrediyorum 
(275 puan) tarafından
Bende öyle yapıyorum ama yemeklerimi lezzetli bulmuyorum
tarafından
Sen etrafındakiler den övgü bekliyorsun çünkü karşılığı gelmediği içinde kötü oldu saniyosun senin çevrede sıkıntı var eline sağlık bugunde bizi doyurdun deseler bile yeter aslında sana
(275 puan) tarafından
Olabilir eşim yemek yer mesela birşey demesini beklerim ama demez bende kötü olmuş diye düşünüyorum o yüzden de yemekerim güzel değil diyorum
0 oy
tarafından
Aynı şekilde ben de korkardım Kevser suresi okudum artık Rabbimin lütfuyla çok leziz oluyor 
(743 puan) tarafından
Bu yorumu yazmak icin girmistim lezzet icin kevser ihlas için ihlas suresi
(275 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)
0 oy
(131,533 puan) tarafından
bemde cok yapiyodum.simdi termomix aldi esim cok guzel yemej yapuyo olculu ve lezzetli
(1,445 puan) tarafından
İlk defa öyle bişey duyan ben robot mu ney giz o mu yemek yapıyor puhah
evet yemek yapiyo
(308 puan) tarafından
Bu thermomixler bu ara çok meşhur olmaya başladı baya da kullanışlı gibi
(1,445 puan) tarafından
Gittim Google amcadan bakıp geldim shhgd
cok kullanjslu herkese tavsiye ederim
0 oy
tarafından
Yemek oldu bittiye gelmez. Harlı ateşte pişirilmez.  Ağır ağır sakin pişerse lezzetli olur. Baharatlı yemeğin tadını çok etkiler. Bir de heves olmalı

Yemek yapmaktan korkma
(275 puan) tarafından
Ben iki çocukla hızlı hızlı hemen yemek yapmaya çalışıyorum en büyük göze katıyorum yemeği çabuk pissin diye çocuklarım hiç uyumuyor uyuduğu zamanlarda da yemek iş derken yemeği alelacele yapıyorum
tarafından
Yemeğin sırrı ağır pişmesinde bence en çok da. El lezzeti.bir gerçek evet ama püf noktalarına dikkat eden herkes güzel yemek yapabilir bence
0 oy
(5,527 puan) tarafından
Yemek yemeyi seviyo musun canim :) 

Ben sevdigim yemekleri cok guzel yaparim. Yagda yumurtam bile cok lezzetli olur cunku hemen 5 dk da yapmiyorum :) 

Kullandigin et,yag,salca kaliteli olmali. Sakin sakin yapmali,pisirmelisin. Bi de zamanla yapa yapa el alisiyo. Tabi hangi yemege ne yakisir hangi baharat olur bunlarida bilmek lazim.
(275 puan) tarafından
Bilmiyorum ben evin tek kızıydım annem kiyamiyordu bana keşke kıysaydı okul okuyordum zaten okuldan ayrıldım işe başladım işten ayrıldım evlendim annem çok güzel yemek yapan bir kadın ama ben bilmiyorum hangi yemeğe hangi baharat yakışıyor Ama yemekleri alelacele yapıyorum çocuklardan dolayı
(5,527 puan) tarafından
Ya bende evin tek kiziydim. Bende okudum ama annem hep yaptirdi. Heralde kucuk yasta yapmakla deneyim oluyo. Yaptirmasa bile yaninda durdum patates,sogan soydum dogradim yani yemegin yapiliisini gordum. Bi de ben yemek yemeyi cok severim kendime ozel bile yaparim.
Cocuk olunca evet zor canim. Ben genelde aksamdan yaparim. Mesela cogu kisi kurufasulyeyi hemencecik yapar ama ben yagini soganini salcasini en az 15 dk kisik ateste kavururum ve herkes bayilarak yer ayrica icine kuzu kemik suyu ve kuzu eti koyarim. Yani aslinda bunlar yemegin ince ayrintisi oluyo.
(275 puan) tarafından
Kısaca yemeğin ağır ağır pişmesi de lezzetini artırır
0 oy
(828 puan) tarafından
Var.olculu çok güzel yemek yaparım hep ovülür 
(275 puan) tarafından
Göz kararı yapıyorum ben
0 oy
(656 puan) tarafından
Begenmeyene aha mutfak orda demisligim  vardir :) ben pisirmeyi seviyorum hatta gecen kayinvalide ile konustuk ben sadc zeytinyaglilari pisirmeyi sevmiyorum. Sanirim bu biraz onunla ve zaman icerisindeki tecrubelerinle alakali neyin neyle daha iyi olacagini yada ne kdr koyman gerektiğini zamanla deneyerek ogreniyorsun
(275 puan) tarafından
Benim evime gelmiyor yemek çalıştığı yerde yemek yiyor ya onu demek istedim
(656 puan) tarafından
E o zamnda ben cemkiririm :) kiz sen ufak ufak dene bak beni dinle zamanla duzeliyor baharatları tanimaya tatlarina alismaya calis zeytinyagli dedigin sey standart zaten neyinkoyarsan yontem ayni :)
(275 puan) tarafından
Yemek yapıyorum zaten ama pek lezzetli olmuyor işte
(656 puan) tarafından
Tmm canim iste onu diyorum pes etme arastir vs ben mesela nefis yemek tarifleri nin uygulamasini indirdim ordan baka baka dunyalari yapiyorum ha yok tariffte olmuyor dersen o zaman el lezzeti konusuna inanmak zorunda kalacagim
(275 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim uygulamayı indireceğim
0 oy
(12,831 puan) tarafından
isteyerek yapmak ve seni motive eden biri olursa daha şevkle yaparsın 
0 oy
(3,887 puan) tarafından
Aslında lezzet göreceli bir kavramdır. Herkes her baharatı sevmeyebilir. Sen,sen ve eşinin genel lezzet terazisini tutturursan eğer daha güzel olur. Yalnız bazı püf noktalar var evet, yemeği duayla ve hevesle yapmalısın. Yavaş yavaş pişmeli gibi şeyler. 

Peygamberimiz, öfkeli, sinirli gibi ruh halinde olan insanın pişirdiği yemeği yemeyin buyurmuş. Çünkü o yemeği yiyen herkese öfke ve mutsuzluk sirayet edermiş. 
(275 puan) tarafından
Yavaş yavaş pişme kısmı biraz sıkıntılı çünkü 2 çocuğum var ikiside küçük biri uyur diğerini uyutana kadar öbürü kalkıyor yada ikisi de uyumuyor o yüzden hızlı hızlı yapıyorum ben bile beğenmiyorum bazen gidip kahvaltılık birşeyler atıştıriyorum yemeğe en çok yakışan baharat hangisi peki
(3,887 puan) tarafından
Baharat olayı yemeğe göre değişir. Yani yemeği kısığa alırsan eğer mutfağa gidip yoklamak zor olmamalı. Pişince kapatırsın ne güzel.
0 oy
(1,153 puan) tarafından
Bence yemek dediğin baharatlı olacak acı olmayan yemeklerden lezzet alamıyorum:)
0 oy
(3,606 puan) tarafından
Özen göstermek 
0 oy
(5,223 puan) tarafından
Baharat yağ salça  et kiyma bide  el lezzeti olmalı bir yemek yapacaksan  bir tane baharat yerine içine sadece girmesi  gereken baharat yağ salça konulsa yemek birşeye  benzer
0 oy
(3,292 puan) tarafından
Ozenilmeden yapılan rastgele yapılan yemekler daha güzel oluyor;)
0 oy
(3,374 puan) tarafından
El lezzeti tabii ki önemli. Ben hep korkarım tutmaz diye tutmadığı da olur. Genelde Kevser subhaneke filan okurum faydalı derler okuduğum zamanlar daha güzel olur :D
0 oy
(20,519 puan) tarafından
Yaptıkça daha güzel yapacaksın zamanla en iyisi olacaksın 
(275 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(8,348 puan) tarafından

Ben hic yemek yapmasini bilmezdim cesitli evlendim tariflere bakarak ogrendim.Yapa yapa lezzetinide veriyorm sukur aç kalmayacak kadar lezzetli :)

0 oy
(90 puan) tarafından
Hiç özenmem yemeklere ama herkes çok güzel yapiyosun der. Bence el lezzetti diye bişey var gerçekten. Misafirim olsa özenirim o da bana göre güzel olmaz ama yinede begenirler:)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 126 göst.
18 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,641 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 176 göst.
1 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Ikraybukem.23 (208 puan) tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 530 göst.
24 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde .mmmm. (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
13 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Karcicegi (1,380 puan) tarafından soruldu

408,918 soru

12,290,408 cevap

38,190 kullanıcı