Arkadaşlar eşimin dayısı Geçen hafta geldi memleketten bize bir sürü hediyeler getirmişti eşim üç kardeş hepsini ayrı ayrı neyse geçen kaynanam kaz yemeği bizim oranı meşhurdur yapmıştı eşim de geldi Ben hamile olduğum için yemek yapamamıştım iğrendiğim için o gün annesine Hani aradı Dedi size gelelim gelin dedi Ben de sizi arayacaktım dedi kaz yaptım ama bizde de yemekten hemen sonra dışarı çıkacağız kardeşin aramış bizi dışarı götürecek çaya Tamam dedi ben eşime dedim ki boş ver gitmeyelim ben hemen bir şeyler hazırlarım eşim boş ver uğraşma de neyse annesigile gittik yemeğimizi yedik bulaşıklarını yıkadım ben o da orada çene çaldı Hazırlandı hep beraber Evden çıktık onlar gitti sahile kafeye oğlu bekliyordu biz de gittik evimize Az önce eşime dedim ki dayın pazartesi gidiyor ara Annene söyle bu akşam bize çaya gelsinler Ben ona göre Hani hazırlığımı yapayım o sırada da kafamda menü düşünüyorum neler yapsam etsem diye annesi demiş ki bugün eşimin Boşanan bir abisi var onun oğlunun doğum günüymüş oraya gideceklermiş keyifleri bilir dedim belki çağırdım aynı durum bende olsa benim oğlumun doğum günü olsa diğerleri çağırsa beni iptal eder koşa koşa onlara gider sürekli böyle yapar benim evime geldiğinde diğerleri arayınca benim evimde olduğunu bile söylemiyor çekiniyor telefonların bile açmıyor diğer çocuklarının çok değişik ama diğer oğulları bir arasın koşa koşa gider Diğerleri de önüne kuru çay koyuyor cimrilikten ölüyorlar Ben çok şükür Sofram her zaman dopdolu Bir Kuş Sütü eksik kalıyor önüne koymuyorum o derece şans işte şansın olacak Ben de daha çağırmam dayısına bir hediye alırım pazar akşamı giderim veririm Yolun açık olsun derim