0 oy
104 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (227 puan) tarafından
Kızlar öncelikle herkesin düşüncesi kendine linclemeye gerek yok. Ben sadece bu anlatacağım durumu yaşayıp yaşamayan var mı onu merak ediyorum. 

Asi karşıtları var biliyorsunuz. İlk başta bende karsiydim ama anne yüreği ya birşey olursa diye korkup yaptırdım. 6. Ay aşısı yaklasti hatta. Onu da yaptırmayı düşünüyorum. Özel aşıları yaptırmadım. 

Az önce Instagram da dolaşırken hiçbir sorunu olmayıp (göz teması, isme bakma gibi gibi) 1. Yaş aşısı yapildiktan sonra ateslenip sonrasinda otizm teşhisi konan bir çocuk gördüm. Gerceten bu aşılar otizm yapıyor mu ? Hani otizm doğuştan olan bir hastalikti ? Otizm sonradan oluşuyorsa neden topuk kanı alıniyor? Bize topuk kanında otizm olup olmadığı belli olması için yapılan bir test deniyor ama sonradan otixm olan çocuklar nasıl oluyor? Kafam gerçekten çok karışık. Aşıları yaptıranlar kadar yaptırmayanlarda çok. Bu söylentiler yüzünden 1. Yaş ve sonra aşılarını yaptırmaya çekiniyorum açıkçası. Olacaksa da ilkokullarda aşı için gelen sağlıkçılar var o zaman olur şimdi küçücük çocuk o kadar aşıya gerek yok diye düşünüyorum. 

Dediğim gibi bu durumu yaşayan var mı ? Ya da çevresinde yaşayan bir aile. Beni bu konuda aydınlatırmisiniz. 

3 Cevaplar

+1 oy
(5,714 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

otizm doğuştan olur. aşı sonrası ortaya çıkması otizmin o zamanlarda ortaya çıkmasından dolayı olur. 

sonradan olan vakalarda da çevresel etkenler olabilir, fazla tvye maruz kalma gibi

otizm topuk kanından belli olmuyor. 

Instagram gönderilerinden daha çok bilimsel yazılara bakmanı öneririm. 

kendince kar zarar tablosu yap. yaptırırsam ne olur yaptırmazsam ne olur. bu hastalıklara çocuğum yakalanırsa ne olur. 

ben özel aşılar dahil hepsini yaptırdım hiç pişman değilim 
(227 puan) tarafından
Haklısınız.
(3,606 puan) tarafından
Otizm ruhsal bir durum. Aşı ise biyolojik bedeni koruma amaçlı. Bakın anne karnındaki bebeğin kanında plastik kalıntısına rastlanmış. Şu an yediğimiz ne doğal soluduğumuz hava temizlik ürünleri ne kadar sağlıklı. Eskiden insanlar derede çamaşır yıkardı  şimdi dereyi bırak yağan kar yağmur kirli. Çocuk enfeksiyon hemşiresiyim servisimize gelin görün aşısız çocukların hallerini pişman anneleri. Daha iki gün önce kuzenimin 17 aylık bebeği 7 gündür rotadan hastanede yatıyor. 2 tane hastane değiştirdi.
Otizm çok farklı bir olay Otizm hastalık değil ki ruhsal bir farklılık.  Çok harika bir yorum tebrik ederim
(5,714 puan) tarafından
teşekkür ederim. ben de çok araştırdım, öyle körü körüne aşı yaptırmadım bebeğime. ailem benim de çocukluk aşılarımı aksatmamış hiç ve kendime bakıyorum çok şükür hiçbir şeyim yok. kızamıgı bile çok hafif atlattım ben.
daha 2-3 gün oncetbir haber çıktı. 70 senedir bir makine içinde yaşayan adam ölmüş. 8 yaşındayken çocuk felcine yakalanmış ve 8 yaşından itibaren 70 sene tüp gibi bir şeyin içinde yaşamış. daha sonra çocuk felci aşısı bulunmuş. aşı olmak için harika bir sebep, araya giden koca bir ömür.
otizm çok yaygınlaştı, belki eskiden de vardı ama bilinmiyordu. sağlıksız beslenmenin getirdiği bir şey olduğunu bile söylüyorlar. ve otizmin ne olduğunu da pek kimse bilmiyor.
(5,714 puan) tarafından
Paul Alexander bunlara 70 yıldır maruz kalıyor çünkü 6 yaşında yakalandığı polio yani çocuk felci hastalığı yüzünden demir akciğer makinesi ile yaşıyor. Bu makine, suni bir şekilde onun nefes alıp vermesini sağlıyor. Oldukça sesli ve özgürlük kısıtlayıcı olan makineye tam 70 yıldır dayanan Paul Alexander, tüm olumsuzluklara rağmen avukat olmayı başardı!

o bahsettiğim adamı anlatan bir haber metni . maalesef çok üzücü
-Reklam-
0 oy
(2,986 puan) tarafından
Otizim sonradan da oluşabiliyor çevresel etkenler genetik faktörler filan önemli. Abimin çocukluk  arkadaşının kızında 1 yaşında farkediyorlar telefon ve televizyon tetiklemiş sanırım öyle söylüyorlardı çok fazla ekrana maruz kalmış 
(685 puan) tarafından
Otizim sonradan oluşan bir durum değil arkadaşlar doğuştan olan bir durum. Zaten otizimi doğar doğmaz bilemezsiniz 1 yaşta öğrenilmiş otizim sonradan tetiklenmiş bişey olamaz. Fazla tv vb şeyler otizim belirtileri verir ancak. Otizimli olmakla aynı belirtileri veriyor olmanın arasında bile dağlar kadar fark olabiliyor.
0 oy
(2,818 puan) tarafından
Otizm topuk kanında çıkar diye kim dedi alla aşkına. Topuk kanına eklenen hastalık sma onun içinde artık ayrı ek bir kağıda topuk kanı alınıyor. 
(227 puan) tarafından
İlk başta çok can yakici diye istemedim alinmasini. Sonrasında oradaki hemsireler otizm sma gibi hastalikara bakılıyor dendi.
(2,818 puan) tarafından
Sma eklendi otizm ruhsal hastalıklara bakılmıyor topuk kaninda
(227 puan) tarafından
Yani birşey demiyorum da..... İnsanları kandırmak o kadar kolay ki..   insan doğruları söyler. Onlar da eminim niye topuk kani alındığını bilmiyorlar. Alıyorlar öyle... Okumuşlsr ama birşey bildikleri yok üstelik insanları yanlış bilgilendiriyorlar.
(2,818 puan) tarafından
Canım bilmez olurlarmi 2 sene kadin doğum servisinde çalıştım ve neyi niye yaptığını bilmezsen o işi ezbere yapamazsın zaten

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 213 göst.
0 oy
0 cevap 36 göst.
0 oy
16 cevap 669 göst.
0 oy
14 cevap 169 göst.

378,260 soru

11,321,632 cevap

34,767 kullanıcı

...