0 oy
691 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
kızlar benim 4 yaşında bir kızım var bir de kedimiz var evin içinde kedi çok zor oluyor birkaç aydır bizimle beraber baktım ettim kızım da çok bağlandı kediye ama tüyleri çok dökülüyor tuvaleti kokuyor tüyleri aşırı derece döküldüğü için çok rahatsız oluyorum ağzımı burnuma giriyor artık havada uçuşuyor tüyler bundan dolayı sahiplendiriyorum yoksa seviyorum yani kızımın psikolojisi bozulur mu da kızın sonradan sıkıntı yapar mı

8 Cevaplar

0 oy
(5,455 puan) tarafından
Tarıyor musunuz kediyi?

Hangi mamayı kullanıyorsunuz?

Kumunu nerede tutuyor ve ne sıklıkla temizliyorsunuz?

Hangi cins kum kullanıyorsunuz?

Kedi kaç yaşında cinsiyeti ne kısır mı?
tarafından
kediyi şu anda taramıyorum veterinerden alıyorum mamayı tavuklu olanı kullanıyorum a101'deki kumu kullanıyorum kedim 5 aylık daha kısır değil kumunu iki günde bir mutlaka temizliyorum kumu da antre'de yani sürekli kullandığımız alanda evimiz çok küçük 2+1 ama bir artı 1 gibi evin içerisinde yoğun bir koku oluşuyor maması da kokuyor maması klinikten alıyoruz en iyi mamayı da kullanıyorum halbuki
(5,455 puan) tarafından
Mamanın cinsi ne?
tarafından
proplan veya proplast olması gerekiyordu
(5,455 puan) tarafından
Açık paket mi alıyorsunuz
tarafından
evet açık paket alıyorum
tarafından
Bir de açık paket olduğu için bilmiyorum ağız kokusu yapıyor kedide
(5,455 puan) tarafından
Şimdi şöyle başlayayım. Siz nasıl saç ve kıl döküyorsanız o ****** da döker. Düzenli tarayacaksınız. Haftada iki gibi. Bunun için furminatör tarak öneriyorum. Tavuklu mama yerine somonlu mamaya geçeceksiniz. Açık paket değil kapalı alacaksınız. Proplan pek iyi bir marka değil ND - ACANA - ADVANCE - HİLLS tavsiye ediyorum. Bentonit kum kullanın içine biraz aktif karbon karıştırın. Her gün de kumu temizlerseniz koku kesinlikle biter.  Dişi ise veteriner muayene ettikten sonra kısıtlaştırılabilir. Ayrıca malt da verebilirsiniz tüy sağlığı için. Kızınızın psikolojisi bozulacağı gibi kedininki de bozulacaktır. Çözümü olan sorunlar için ikisini de kırmayın derim.
(5,455 puan) tarafından
Kuru mama harici birşey yiyor mu? Yaş mama, ev yemeği gibi?
tarafından
evet haklısınız hemde çok bende üzülüyorum vicdan yapyorum ama bütçemiz iste bu kadarna yetyo klinikten aldığımız mama 1 kilosu 150 lira kapalı mamalar biraz daha pahalı oluyor yaş mama haftada iki kere veriyorum aslında ev yemeği yemek istiyor ama ben korkuyorum veteriner diyor ki kesinlikle vermeyin diyor ama kedim ev yemeği yemek istiyor yumurta mesela yemek istiyor omlet yemek istiyor yoğurt yiyor içmek istiyor ekmek yiyor mesela yediğimiz ne varsa onu yemek istiyor ******
(5,455 puan) tarafından
Çok yaş mama yiyor. Ağzı o yüzden kokar. Ki yaş mamaya asla ihtiyacı yok. Yaş mamaya ayırdığını, bütçeyi kuru mamanın üzerine ekleyin. Hayvanı mutlaka taramanız lazım. Haftada iki kere furminatör tarak ile taradığınızda aradaki farkı göreceksiniz. Kuma da aktif karbon karıştırın. Onun da farkını mutlaka göreceksiniz
(13,497 puan) tarafından
Nd de indirim sık sık oluyor büyük paket alırsanız 4 ay rahat gider aslında. Pelet de kullanabilirsiniz kum yerine ve kapalı tuvaletler var onlar daha az koku yayar. Doğa daha iyi bilir ama tarama ve tüy toplama yapınca tüy sorunu kalkar ortadan. Ben şimdiki evimde bakamıyorum benim kuzu da istiyor daha önce bakıyordum görümcemde şimdi o kedimiz. Ev 2+1 bizim de. Hamilelik haberi ile birlikte ona rica ettik sonra çok sevdiler birbirlerini ayıramadık :)
(4,591 puan) tarafından
Benim kedi kopek tuyune alerjim var sizin yazilari okudukca burnumun ici kasinmaya basladi bogazim bi tuhaf oldu :)
Bende isterdim beslemek ama ne kadar detayliymis bilmedigim cok sey varmis hatta bildigim birsey yokmus :)
(13,497 puan) tarafından
Doğacım veteriner balım :)
tarafından
Benim kedimde bu ay çok tüy döküyor ya
(5,455 puan) tarafından
Mevsim geçişi döker illaki. Tara canım. Şimdi kalın tüylerini döküp yerine incelerini çıkartacaklar. Malt ile destekleyin midelerini.
@ayzasl tabi teferruatlı. Onların da canı var :))
tarafından
Doğa ben kullandığım mamanın fotoğrafını buraya atayım bakabilir misin bi iyimi bu mama
(14,925 puan) tarafından
Allah için bize de bi çözüm sun canım ya
British cinsi kedimiz var ben hamile kaldım biraz kendi evimde kalamadım bu sırada eşim evdeydi 3 gün kadar gelmedik kızımla eve geldik yatakların her yerine çişini yapmış tabi değişim felan bidaha yapmaz dedik gene devam etti kapılar kapalı duruyordu ama açık görünce gene aynısını yapıyordu tabi hamileliğin etkisiyle bir de kediye alerjim var sanırım o yüzden anneme verdik ama doğum yapınca alacağım Şuan mutlu orda ama bizim evde çiş yapıyor ne yapsak düzelir kısır değil bir de dişi
tarafından
Ayy benim kedide her yere işerdi meğer kızgınlığa girmiş ve kum varmış böbreklerde kısırlaştırdık mamasını değiştik şu an düzeldi çok şükür
(14,925 puan) tarafından
Kızgınlık var sanırım sürekli miyavlıyor da ama hep vardı miyavlama biz normal dedik de işeyince anlamadık hala odalar açıl kalsın işiyor
tarafından
Benimki yalnız kalınca miyavlardı ama dediğim gibi kızgınlığa girmişti Doğa gelsin daha iyi bilir.

Ben bide üç gün hiç banyodan çıkarmadım tuvaleti de oraya koydum su kabını ve mama kabını birbirine uzak yerlere koydum. Kedi o şekilde tuvaletine alıştı
(14,925 puan) tarafından
Ya tuvalet eğitimi vs herşeyi var bi anda ne olduğunu anlamadık yoksa 2 sene oldu bizimleydi biz onu kızımız gibi seviyoruz ama dediğim gibi hamilelik olunca kısa bi ara verdik doğurayım hemen gelecek geri
tarafından
Hmmm o zaman bilmiyorum ya düzelir inşallah
(5,455 puan) tarafından
Geldim kızlar. Hafsacım at fotoyu bakayım canım.
Beyaz kuğu arkadaşım :D genelde bu tarz sorunlar için ilk yaptığımız müdahale kısırlaştırma oluyor. Hafsaya da aynı soruyu sormuştum ilk, kısır mı diye. Zaten her koşulda kısırlaştırılması çok daha sağlıklı. Bi kısırlaştırın. Muhtemelen düzelir.
tarafından
Attım canım bakarsan çok sevinirim en altta kaldı sanırım
(14,925 puan) tarafından
Eyvah eyvah halimize o zaman biz minicik yavrular istiyorduk :( daha hiç yavrusu olmamış eşim de kısırlaştırmaya karşı tabi siz daha iyi bilirsiniz bu işleri
(5,455 puan) tarafından
Neden karşı?
(14,925 puan) tarafından
Ya bizim komşunun köpeği var aşırı kilo almış işte kısır olduğu için böyle hay Van kendinden geçmiş felan diyor
tarafından
Yok kız alakası yok bence. Benim kedi aldığım zaman tam bir tosundu hatta burada linç yedim biliyor musun:) neymiş kedim öküz gibiymiş hshjaha ama aksine zayıfladı kedi sonradan
(5,455 puan) tarafından
Canım onun özel maması var daha az kalorili ondan yiyecek ve gramına göre yiyecek tabak sürekli dolu olmayacak
(14,925 puan) tarafından
Boğazı çok açık kız gidip gelip taze taze mama yiyor :)
(5,455 puan) tarafından
Bu şekilde kısırlaşmasa da kilo alır :D
(14,925 puan) tarafından
:D vallaha doğru diyorsun bide yaş mama sevmiyor zaten refleks alıyoruz bi o mamayı yiyor tavuklu
-Reklam-
0 oy
(4,230 puan) tarafından
Belki oncesinde eve yavru bir kuş alıp kendinize alistirirsaniz bağın yerini değiştirmek daha tolere edilebilir bir hal alabilir kızınız icin.
tarafından
direkt kediyi verirsek psikolojisi çok mu bozulur
(4,230 puan) tarafından
Bilmem ,ama bir bosluk hissi ve eksiklik yaratır diye düşünüyorum yazın evdeki kusu arkadaşımıza bıraktık gittik kızım 10 gün boyunca 'Anne çıtır neden bizimle gelemdi ,o da arkadaşları ile tatile gitti kızım evimize gidince o da gelecek ' deneyimime istinaden tavsiyede bulundum. Tatilde karınca, kaplumbağa vs besleyip girdiğimiz yüzme havuzunda arkadaş olabileceğimiz balık arıyorduk yaş 2.5 du.
0 oy
(1,463 puan) tarafından
Psikolojisi bozulmaz ama tâbi bağlandığı için unutması biraz zaman alabilir

Başka şeyler ile meşgul edebilirsiniz 
tarafından
artık her gün parka getireceğim çocuklarla oynattıracağım ki unutsun ama unutacağını hiç zannetmiyorum
0 oy
(3,886 puan) tarafından
Bahçemde her gün yemek verdiğim sokak kedisini 2 gün göremedim, benm bile canım sıkıldı. Kızın da üzülür tabii. 
tarafından
Bir tek kızı değil ki o kediciğinde psokolojisi bozulur yazık hayvancağız alışmıştır onlara
0 oy
tarafından
Bizim kuşumuz vardı bi sene baktık. Kızımın burnu tıkanıyo bide bakımı artık beni yormaya başladı tüyü yemi heryere dökülüyo belim ağrıyo sürekli ev süpürmek zorluyor Aldığımız yere geri verdik kızımada durumu açıkladım senin sağlığın için mecburuz diye hiç zorluk çıkarmadı. Bir ay oldu bikaç defa söyledi başka demedi yaşı büyüdükçe unutması daha zor olur bence
tarafından
kuş daha zor ya kuşumda vardı bakamadm
0 oy
(788 puan) tarafından
Bende evde8 aylık bir kedi bakıyordum birisi vermişti yurtdışına taşınacakları için ben ona uğurum derim biraz despot bir sahiptim ama kediyi seviyordum bize geleli 1 ay olmuştu pek kendini sevdiren bir kedi değildir saldırganda değil british blue dediler cinsine ama siyam gibi görünüşü öyle haylaz değil televizyon ayna gibi şeyleri sevmez ilgisini çekmezdi kaynanam istemedi benim evimde kocamı dolduruşa getirdi evden yollattı birde o geldikten sonra vücudumdaki negatif enerji azaldığjndan hamile kalmıştım eşim çok streslidir benide strese sokar ağzının ayarı yoktur hiç ama o geldikten 6 hafta sonra 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim şimdi annemlerde ağustodtan beri onlar bakıyor ama eksikliğini halen hissediyorum sanki eve girerken kapının önünde miyavlaması kulapıma geliyor
tarafından
bende şimdi verdik gitti icim çok cız etti
0 oy
(5,248 puan) tarafından
Kızınizin piskolojisini yanında biraz da o canin piskolojisini düşünürseniz çok iyi olur derim gece yatarken beni kucaklayıp yatan bir canım var evde nasıl alipda bilmedigim tanımadığım birine veririm çocuğumu komşuya emanet etmekle eş değer benim için 
0 oy
tarafından

image

Ben bu mamayı kullanıyorum 
tarafından
Yaaa tamam çok teşekkür ederim içim biraz huzursuzdu ama rahatladım şu an. Bide veteriner ilaç falan vermedi bana kum için sadece mama kullan dedi sen ne diyorsun bu duruma?
(5,455 puan) tarafından
Ben genel profilaktik olarak antibiyotik yazıyorum. Ama ateşi halsizliği falan yoksa gerek görmemiş olabilir.
(10,635 puan) tarafından
Şuan aktif veterinerlik yapıyor musun canım :)
(5,455 puan) tarafından
Klinik var zaten. Orada çalışan arkadaşlar var. Onlar kendi dükkanları gibi sahiplendiler sağolsunlar. Beni bazı operasyonlarda çağırıyorlar sadece. Çocuk olduğundan beri sadece uğruyorum desek yeri :D çocuk kreş çağına gelene kadar böyle devam
(10,635 puan) tarafından
Anladm canm ne güzel :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 118 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde curious (1,109 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 367 göst.
0 oy
8 cevap 308 göst.
24 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pelin1 (679 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 172 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,352 soru

12,444,908 cevap

46,127 kullanıcı

Kategoriler

...