0 oy
282 göst.
Diğer kategorisinde (489 puan) tarafından
patlıcanları alacali soyup 1 saat tuzlu suda bekletiyorum sonra kurulayıp kızgın yağda kızartıyorum ama içi sert kalıyo başkalarına bakıyom öyle olmuyor tutturamiyorum nerde yanlis yapiyorum bilmiyorum siz nasıl yapıyorsunuz

14 Cevaplar

0 oy
(1,170 puan) tarafından
Ben patlıcanları yağlayıp fırına atıyorum daha hafif oluyor 
(1,200 puan) tarafından
Bende bu şekilde yaparım daha hafif yağda kızarınca çok ağır ve yağlı oluyor fırında tadı daha lezzetli geliyor bana
(1,170 puan) tarafından
Kesinlikle öyle
-Reklam-
0 oy
(57 puan) tarafından
Suda bekletmiyorum  zebra kesiyorum sora kızartıyorum ustunede  bol domates dilimliuroum sora 250 fırında yarım saat pisiriyor daha yumuşak istersen daha fazla  pişir 45 dk
0 oy
(1,962 puan) tarafından
Ben alacalı soyup bıçakla delikler açıyorum fırçayla yağlayıp fırına atıyorum hem az yağlı oluyor hemde iyice pişiyor sonra içini doldurup suyunu koyup tekrar fırına veriyorum 
0 oy
(4,312 puan) tarafından
Harlı ateşte kızartıyorsan dışı yanar içi yumuşamaz.  Yağ kızdıktan sonra patlıcanları at en kısığa al çevirre çevire kızart. Patlıcanlara çizik atmayı da unutma
(10,305 puan) tarafından
Canım kısık ateşte yapınca yağ çekmiyor mu? Ben de genelde hep harlı ateşte kızartırım da o yüzden, Nasıl yapacağız tam olarak bir söyler misin bu patlıcanı kızartma işini :))
(4,312 puan) tarafından
O zaman anlatıyorum nasıl yaptığımı.
Mesela 4 patlıcan diyelim. Cizgili soyuyorum tuzlu suda bekletip kuruluyorum. Sonra. Karnını açacağım kısma çizik atıyorum. Yarım su bardağı kadar sıvıyağ koyup kızdırıyorum. Patlıcanları atıp altını kısıyorum ve en fazla 2 dakikada bir çeviriyorum yumuşayana kadar bu şekilde. Sonrası zaten klasik. Çizik attığım yerden genişletiyorum ve bıçakla aynı kumpirdeki gibi içine çizikler ata ata patlıcanın içini eziyorum bir nevi. Sonrada içini koyuyorum. Az bir salçalı su kaynatıp dök. Pişir ister temcerede ister fırında. Fırında yapacaksam bir tık kaynayınca üstüne  ya tepsi ya da ıslak yağlı kağıt kapatıyorum.
(10,305 puan) tarafından
Çok sağol canım kızarttıktan sonrasnı bende aynı dediğin gibi yapıyorum ama ne zaman o patlıcanı kızartsam hep sıçrar yağ harlı ateşte yaptığm için sanırm. Altını kısınca daha fazla yağ çekecekmiş gibi geliyor. Sırf bu yağ sıçramasi yüzünden karnıyarık yapmak istemiyorum çok da sevmeme rağmen
(4,312 puan) tarafından
Tencerenın kapağını da kapatıyorum canım kızartırken. Onu demeyi unutmuşum
(10,305 puan) tarafından
Tamm teşekkürler ☺️❤️
0 oy
(12,860 puan) tarafından
Patlicanin açacagin icini dolduracagin yerine kesik at pisirmeden once bide oyle dene
(489 puan) tarafından
öyle yapıyorum da yinede az içi çig kaliyor bana catalla ezmeye calisiyorum ki icini doldurayim ama sert kaliyo biraz
0 oy
(5,744 puan) tarafından
Patlıcanlari çatalla yoksa içi pismez 
(489 puan) tarafından
kızartmadan önce çatallayım öylemi
(5,744 puan) tarafından
Evet canım öyle yap
0 oy
(3,601 puan) tarafından
Ben çok az yağlayıp fırına atıyorum yada Ocak'ta közlüyorum  o şekilde karnıyarık yapıyorum kızartınca çok yağlı geliyor bize
0 oy
(600 puan) tarafından
Çizgili pijama gibi yüzünü soyuyorum yıkayıp kurulayıp kızartıyorum. 
(489 puan) tarafından
bende kızartırken içi sert kalıyo
0 oy
(8,344 puan) tarafından

Patlıcanları isde soyuldugu.gibi.soyup karnını yarıp firinliyorum 

:D

0 oy
(3,887 puan) tarafından
Tamam herşeyi doğru yapıyorsun yalnızca iç harcı koyacağın yeri bıçakla önceden kes ki kızarırken içi de kızarsın yumuşak olsun pişsin. 
(489 puan) tarafından
kesiyorum yinede sert kalıyor biraz
0 oy
(13,387 puan) tarafından
bizim adana patlıcanı acı olmaz, o yüzden tuzlu suda bekletmeyiz. yağlayıp, yağlı kağıda sarıp fırınlamam daha iyi, kızarınca patlıcan çok yağ çekiyor. yapacağım kısma da bir çizik atıyorum. 
0 oy
(165 puan) tarafından
Patlıcanları sert alıyor da olabilirsiniz topbul tarafını elinizle bastırınca yumuşak olcak  o patlıcanlar güzel oluyor sert olanlar güzel değil ne çok kısık ne çok harlı ateşte pişirmek gerekiiyor bn kapak kapatıyorum çevire çevire kızartırim kapağı kaldırıp hiç sert olmadı 
0 oy
tarafından
Ben parlıcanları kızartmadan önce çatalla delikler açıyorm cnm 
0 oy
tarafından
Çok mu harlı ateşte yapıyosun acaba bende aynı yapıyorum içi de güzel pişiyor 
(489 puan) tarafından
yağı kızdırırken altıni aciyorum yağ cekmesin diye kızgın yağa atiyom patlicanlari ve altıni kısmiyorum ayni sekilde baya altı açık sekilde kızartmaya calisiyorum
tarafından
Sen yine önceden aç altını ama çok harlı olunca dışı hemen kızarıyo içi pişemeden

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 41 göst.
0 oy
9 cevap 252 göst.
27 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde BetusMoms (3,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 115 göst.
10 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gizem_clk21eker (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 94 göst.
25 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Grcemr1365 (297 puan) tarafından soruldu

410,839 soru

12,362,799 cevap

41,701 kullanıcı

Kategoriler

...