0 oy
385 göst.
Diğer kategorisinde (1,183 puan) tarafından
1 oğlum var 3 yaşını 3 ay geçti. Eşim ikinci çocuğu istiyor ama ben istemiyorum. Kendimde bir çocuğa daha bakacak potansiyeli görmüyorum. 

Ama ileride istiyorum da oğlum biraz daha büyüyünce okula başlayınca. Dün eşime bir bebek esyasi gösterdim ban çok güzel bir daha dogursam bundan alacağım diye. Boşa hayal kuruyorsun başka çocuğumuz olmayacak dedi. Neden dedim. Sende başka çocuk istemiyorsun dedi. E istemesen neden göstereyim sana bunu dedim. Şimdi hoşuna gitti ama iş ciddiye binince istemiyorum deyip duruyorsun dedi.

Geçenlerde bir prezervatif maduru olmuştuk. O zamanda ertesi gün hapı kullanmayı ben istedim o takdiri ilahi demişti akışına bıraksak olmaz mı dedi..bende şuan bir bebek istemiyorum dedim. Suratını aşarak iyi tamam yarın git al demişti. 

Ben ikinci çocuğa karşı değilim ama oğlum şuan çok küçük. Oğlumun kıskançlık yaşamasını istemiyorum çünkü kim ne derse desin ikinci çocuktan sonra tüm ilgi ikinci çocuğa oluyor. 

Birde 25 yaşındayım bu yaşımda 2 çocuk annesi olmak istemiyorum 

11 Cevaplar

+1 oy
(53,560 puan) tarafından

okula baslayinca ikinci cocuk fikri yanlis. yapiyosan pes pese yap. okula goturup getirirken küçük perisan oluyor anne yetemiyor  

25 yasinda ha bir ha iki çocuk ne farkeder anne olmuşsun zaten☺️
(1,183 puan) tarafından
5 dk lik okul mesafesi neden zor olsun ki bebek arabasına koyup giderim. Hem oğlum için hem benim için bu durum daha iyi

Bu mantıkla 3 4 tane doğurmak gerek nasılsa anne oldum artık.
(53,560 puan) tarafından
ee yap o zaman okula giderken anlarsin beni karda kista bebekle
(163,259 puan) tarafından
helee sen yaptinmi pes pese
-Reklam-
0 oy
(8,173 puan) tarafından

esine uyarsan kendine haksizlik yaparsin bence:) akil sagligin icin tek cck candir . olursa ikinci de bi 5 sene iptalsin bence . ve 10 yas en az yaslanio insan çokuyor

(1,183 puan) tarafından
Evet biliyorum o yüzden istemiyorum erken evlendim zaten o konuda 1- 0 gerideyim rabbim acısını göstermesin 1 oğlum var tüm ilgimi alakami ona harcamak şuan daha makbul benim için
0 oy
(3,309 puan) tarafından
Annenin hazir olmasi cok daha önemli hamilelik ve 3 yas sendromunu bir arada düşünemiyorum 
(1,183 puan) tarafından
Bence de evet ilgili bir baba ama 7 / 24 iki çocuğa bakacak olan benim anlayışlı olması lazım ama laf açılınca sokuyor lafini
(3,309 puan) tarafından
Canim ilgili ama herseye anne koşturacak. Evdeki kiskanacak dedigin gibi.
Bazen akrabalarda goruyorum 2 kardes birbirini oynatiyor oyaliyor ama 3 yasa gelene kadar da anne mahvoluyo bence. Buyuge haksizlik gibi geliyo
0 oy
tarafından
Ahhh ahhh benimki de çok istedi ben istemedim ben ıstemediğim halde bilerek boşaldı kalayım diye istemiyorum dediğim halde çok kez yaptı bende vajinal yıkama ile bir kaç ay korundum ama sonuç gebeyim isteyerek olmadı 
(1,183 puan) tarafından
Ha yok ben istemeden böyle bir şeyi yapacak biri değil ama baskı yaparak ikna etmeye çalışıyor
(2,287 puan) tarafından
Kız istemeyerek oldu deme bebeğinin daha doğmadan bunun bilincinde istenmeyen bebek istenmeyen çocuk etiketi öyle yapışıyo ki çocuğun hayatı hep hatalarla dolu oluyo
(176 puan) tarafından
Hahaha bu ben 3aylık olduk şuan
Ben istiyordum ama yaz dan sonra nasip şimdiymiş
0 oy
(7,233 puan) tarafından
Her ikinize de haksızlık bence her iki tarafının gönlünün olması lazım güzelce konuşun ikinci çocuk bebeğin huyuna bağlı bir durum benim ilki sakindi ikinci hareketli huysuz çıktı görümcemin de ilki kolik huysuz gördüğü herkesten kaçan biriydi ikinci de sakın böyle devam ederse çok sıkıntı olmuyo diyo mesela 
(1,183 puan) tarafından
Anlaşamıyoruz iste
(7,233 puan) tarafından
Seneye olsun diye kandır :D gerçekten sıkıntı seni çok iyi anlıyorum eşimde bir ara istiyordu hemde 3.cuyu annemler varken oda büyüsün diye ama benim en başta riskli doğumum şuan ikna ettim artık sustu tamam yaza tamam kısa :D
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Çocuklar biseyleri anlayınca daha çabuk kisaknma moduna giriyor . Bn doğurdum kızım 18aylikti şuan çok iyiler maşallah görümcem doğurdu kızı 3 yaşındaydı eve geldiği gün kızı hastanelik oldu  bir dakika yalnız bırakmazdı hala da öyle 
(1,183 puan) tarafından
Buna katılmıyorum büyük anlayacak yaşta olursa neden kıskansın ama ilk çocuk da daha bebek olunca illaki ilgi istiyor ve burda olan anneye ve ilk çocuğa oluyor
(7,233 puan) tarafından
Evet biraz böyle bir durum oluyo benimde 18 ay var aralarında kıskanma oldu tabi ki bı tanıdığımın çocuğu kıskançlıktsn yemekten kesildiydi
(6,435 puan) tarafından
Oluyor öyle cnm
0 oy
tarafından
Bence de okula gitsin sonra bende 2 istiyorum ama Cesaret edemiyorum bakımı zor eşim istemiyor bide oğlum kardeşi olmasını istiyorum 
0 oy
(1,720 puan) tarafından

Ben 21 yaşındayim 19 yasimda evlendim 2 cocuk annesiyim senede 1 cocuk hahahah:D. Kız sen kendini haxir his etmiyorsan tabiki istemeye bilirsin bunu eşine anlat canim. O psikolojide değilsin. Bende 2 istemiyordum eşim korunmadı korunmamada izin vermedi onun tatlı sozune geldim hamile kaldim doğurdum falan. Ama gerçekdende dediğin gibi 1ci cocuk kiskaniyo, ve 1ciyle ilgenemiyosun senden buyuk olan soöuyo 2ciye sinirleniyorum 1ciye bagiriyorum ben benden soğudu cocuk şu 1 haftada gonlunu almayi başardım ama sıkl çalıştım çok kotuydum beninistemiyordu buyuk olan. 2aylik oldu küçük şimdi biraz daha fazladan zaman ayira bilyorum oğluma. Oysaki ben oğlumu hiç sesimi yukseltmeden ona travma yasatmadan korkutmadan buyutecekdim 2ci pilanları alt ust etdi ama cok şükür varligina. 2 doğdukdan sonrada eşim 3 istedi ben kuluçka değilim dedim bu sefer sana kanmayacam beni hamileliklerimde onemsiyosun ve eve kapatmış oluyosun dedim çocukları doğurtup 4 duvar arasında bak diyeç ben 3ü doğrursam bu iki cocugum benden soğur ve beni doven bagiran zalim anne olarak algılar çünkü benim artık sabrim yokk. Ve biz daha genciz ama ne gezmek ne tatil yapamiyoruz sadece kaçtıkdan ilk 2 , 3 gün şehirde gezmistik sonra koye geldik artık cikamaz oldum aileme bile gidemez oldum , izin vermedi hep bi bahane surat ekşimesi ve kavga oluyo . Ustune buyuk cocuguma anne pis seni dovuyo ud ediyo babanne iyi baba iyi diyordu cocuga, 2ciyide erkek olacak diye doğurtuordu garantisi varmis gibi, ama kiz oldu hahahah. Bundan sonra asla doğurmam bunlar okula absasın doörrum diyorum tabi yalandan

(1,720 puan) tarafından
Uzun oldu kusra bakma bazen insan icini dokmek istyor
(1,183 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım. Bende bu düşünce deyim biraz da gençliğimi yaşamak istiyorum
(1,720 puan) tarafından
Tabiki cok haklisin
0 oy
(2,760 puan) tarafından
30unda hiç istemiyorsun canım baştan söyleyim. 20 aylık kızım var 30 yaşındayım. Eşim de ikinci için baskı yapıyor ama kesinlikle olmaz diyorum. Eşim ne kadar yardımcı da olsa yine de bütün sorumluluk bana ait.
(1,183 puan) tarafından
Ben kardeşiz buyumeme taraftarayim isterjm yani
(2,760 puan) tarafından
Geç evlendim normalde hamilelik hiç istemiyordum deneme yanılma yöntemi gibi oldu :):) olmaz öyle hemen dedik oldu :) şimdi ise ikinci için sıkı korunuyorum. Es kaza olursa yine doğduğunda anlından öperim helal sana onca savaştan galip geldin diye artık:) kafam kaldırmıyor çoğu şeyi. Hep kızımın çıtı pıtı olmasını hayal etmiştim öyle olsaydı ikinciye cesaret edebilirdim belki ama erkek çocuğundan tek farkı var pipisinin olmaması o derece. Az önce perdeye asılmış kendini sallandırıyordu o derece düşün.
0 oy
tarafından

Benm kızımda ocak 2021 doğumlu bende 34 yaşındayım bnde 2 çocuk annesi olmak istemiuorm :) yaş ilerledikçe hiç istenmiyor canm . Bence minnoşun 5 yaşına gelsin o zaman düşün derim . Benm kızım çok zor bir çocuk kardeşi olursa dahada zorlaşır eminim bu yüzden hiç düşünmüyorm canm yetememekten korkuyorm 

(1,183 puan) tarafından
Ben kardessiz kalsın istemiyorum bana göre kardeşi olması lazım o yüzden isterim ikinci çocuğu ama şuan erken biraz daha aklının yetmesi lazım dediğin gibi
0 oy
(5,453 puan) tarafından
En iyi yas araligi 5. Benim iki cocugum arasinda 5 yas var. Her anlamda daha rahat. En azindan alip karsima konusabiliyorum. Hem yasin genc 5 6 yas olabilir. Ben ilkini 27de dogurdum ikinciyi 32de :) o yuzden esine bunu anlat. Anlayacaktir.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 435 göst.
27 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tevafuk (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 827 göst.
22 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ececomez61 (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 702 göst.
16 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Elvinimm21 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 330 göst.