Çocuk yükü maalesef çoğunlukla kadında kalıyor.
Eş çok yardımcı oluyor olsa bile, her koşulda kadına daha fazla sorumluluk düşüyor. O yüzden ikinci çocuk kararı alırken öncelikle kadın hazır olmalı. Gerçekten istemeli ve yetebilmeli. Mesela (Allah korusun) boşanma veya ölüm olsa, bu çocuklara kadın bir başına bakabilir mi ? Bunu düşünmeli. Evet çocuk ortak ama günümüzde boşanma durumlarında velayet annede kalıyor, anne hayat mücadelesi verirken, adam bekar hayatına geri dönüyor. Dolayısıyla kadının çalışıyor olması (mesleği olması) ve manevi açıdan çok istekli olması gerekir diye düşünüyorum birden fazla çocuk için.
Siz bu soru için geç kalmışsınız ama bundan sonra okuyanlara fikir olsun.
Sizde artık şöyle düşünün, çocuğunuza bir kardeş olacak. Yarın bir gün size bir şey olsa, birbirlerinin elinden tutacaklar. Belki ikinci çocuk daha nasipli ve mutluluk getirecek.. Kardeş çok güzel bir şey. Keşke ülkemizde birçok erkek , yeterince babalık yapsa ve ekonomik koşullar yerinde olsa, herkes çocuğuna kardeş yapsa :) Bu arada ikinci çocuğa yetebilmek derken, bez mama demiyorum. O ihtiyaçlarını herkes karşılar. Çocuğa sağlıklı gıdalar, kaliteli oyuncaklar vs konularını diyorum. Hayırlısı olsun bakalım.
İnşallah sizin de huzurunuz geri gelir, inşallah eşiniz olumlu anlamda değişir. Dua edin.