Eğri oturup doğru konuşalım, biraz abartmışsınız.
Babanızın başkasıyla ilişkisi, sizin ilişkinizden ayrıdır. Siz küssünüz diye kimse kimseyle küsmek veya tavır almak zorunda değildir. Yapabilir tabi ki, kızısınız neticede ama bu KENDİ KARARIYLA olur. Kimseyi biz zorlayamayız.
İnsan kızını elaleme karşı savunur, korur evet. Ama kuzeninizin bu yaptığıyla benim babam yok raddesine gelmeniz abartı olmuş. Ayrıca şeytanların bağlandığı bir aydayız yani hareketlerimizi bir gözden geçirmeliyiz. Hepsi nefsimizden ileri geliyor.
Kuzeninizle neler yaşadığınızı biz bilemeyiz ama babanızla bu şekil konuşmak edepsizliktir. Şu an yeryüzünde peygamber arasanız bulamazsınız, dua etsin de belimiz doğrulsun diyerek. Ancak baba duası peygamber duasıdır. Ayrıca zengin olmak isteyen, uzun ömür isteyen, çocuklarından hayır görmek isteyen anne babasına iyilik etsin diye geçer hadisi şeriflerde.
Ayetlerde de önce iman sonra anne babaya iyilik emrediliyor.
Benim babam 2 sene evvel bayramın ilk günü vefat etti, şimdi olsa da kavga etsek diyorum. Kavga derken de öyle kötü olan değil, ilmi tartışma. Gelse de sabahlara kadar benden çay istese, yemek istese, ütü istese.
Bir kez olsun görebilmek için onu, bir kez olsun dizine yatıp saçlarımı okşatabilmek için tüm nefesimi onun alacağı tek nefes için harcarım, cimrilik etmem mesela. Bir kez daha elini öptürsün diye neler neler feda ederim.
İnsan kaybetmeden değer anlamıyor, biliyorum dese de bilmiyor. Ölüm var.
Bayramı görebileceğimizin garantisi yokken basit bir kuzen için darılmak, hele hele öyle bir babam yok raddesinde konuşmak asla doğru değil.
Kanser hastasıymış, şu yaptığı hareket aslında ne kadar da sevinilecek bir hareket. Sıla-i rahmi yaparsa ömrü uzayacak ama siz kesmesini istiyorsunuz. Babanızın artık kendi ahiretini kurtarma çabasına girdiğini düşünüyorum, neticede hepimiz öleceğiz evet ama onun sebebi ona doktorlar tarafından bildirilmiş. Ne kadar üzülmüştür.
Yaşlılar çocuk gibiler, ayette de geçer. Biz sizi çocuk yaparız, büyütür sonra tekrar çocuklaştırırız. Dünyaya küsmeye gelmedik. Allahın hatrı, anne baba hatrıdır derler.
İnsan, babası öldüğünde büyür. Siz 90 yaşına da gelseniz ölmediği müddetçe hala çocuksunuz.