0 oy
46 göst.
Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından
Doğum sonrası izinlerimi kullandım. Şimdi kısmi çalışma için iş yerime dilekçe ile başvurdum. Sgk bunun yeterli olacağını söylese de işverenim sözleşme imzalamam için diretiyor. Sözleşmede 1 yıl içinde ihbar edilmeksizin sözleşmemin feshedilebileceği yazıyor. Halbuki çocuk okul çağına gelene kadar kısmi çalışma hakkım var. Maddede tazminat vs belirtilmemiş. Fazla mesai için de bir madde vardı. Kabul etmeyince çıkarttılar. Sgk bana sözleşme imzalamama gerek olmadığını söyledi ama iş yerimden baskı yapıyorlar. Üstü kapalı tehdit vs. Mobing uygulayabilecekleri konusunda da endişeliyim. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi

1 cevap

0 oy
(264 puan) tarafından
Hayir ben 2 yildir kismi calisiyorum sadece dilekce verdim is yeri bu durumu ya onceden kabul etmez tazminatinizi verir cikarir yada dilekcenizi kabul eder sureniz dolana kadar kismi calisirsiniz 
(3 puan) tarafından
Ay çok teşekkür ederim. Peki önceki sözleşmemi de soylediler. O daha ağırmış. O mu geçerli olsun dediler. Kısmi zamanlıyım halbuki. Zaten otomatikman fazla çalıştıramıyorlar değil mi? Yani önceki sözleşmemden dolayı bana yük bindiremezler şu durumda?
(3 puan) tarafından
Bir de bayramda normalde çalışıyordum. Önceki sözleşmemde bu vardı ancak ek ücret ödeneceği söyleniyordu ama ödemiyorlardı. Ben şimdi kısmi çalışırken bayramı tamamen izinli geçirebileceğim değil mi :)
(264 puan) tarafından
Yani bayram hakkinda yorum yapamam cunku biz normalde de bayramlarda calismayiz onu bilmiyorum ama resmi tatillerin denk geldigi calisma gunumun parasi yatar.
(264 puan) tarafından
Merak ettim ne is yapiyorsunuz bayramlarda calisip ek odeme almamak yasal degil bir kere ben olsam o is yerinde gecirdigim ilk bayramda almazsam odememi sikayet ederdim ya bayram iznini verecek yada mesai ucretini
(264 puan) tarafından
Hafta en fazla 30 saat calistirabilir sizi isyeriniz uzerine cikamaz mesaiye kalmaniz icin sizin yazili onayiniz gerekir
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 36 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Sggg (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 421 göst.
0 oy
2 cevap 107 göst.
3 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.