+1 oy
836 göst.
Diğer kategorisinde (102 puan) tarafından

Belkide bana mi garip geliyor . Tam çözemedim. Sizlerlede paylaşmak istedim. Kesin uzun bir post olacak ona göre okumaya devam ediniz.

Dün gece rüyamda evin koridorundayim. Kızımla eşim salonda ama gozlerim bulanık tam net göremedim oyun mu oynuyorlardı yoksa başka birşey mi vardı tam anlayamadım o kısmı. Sonra iki adım atmaya çalıştım basım dönüyordu ve nefes almakta güçlük çekiyordum. Resmen öldüğümü gördüm. Bi anda yere düştüm ve gözüm mutfak kapisindaydi. Orda nefesimi verdiğimi hissettim. Kalp atışım ilk başta çok hızlıydı sonra yavaşladı. Gözlerim zaten bulanikti iyice kararmaya başladı. Vücudum gevşemeye başladı. Ölümü hissettim. Tam o an bir ağırlık çöktü ve ben karabasan diye düşünüp son gücümle besmele çekmeye başladım. Biraz uyanırken zorlandım. Sonra uyandım içimdeki ses ; " Sana önceden rüyada bildirdik" dedi. Uykum dagilmadan uyama derdindeyim. Ve zihnim bi anda canlanmaya başladı. Gözümün önünde ağaçlar geldi ormanlık yerler gibi. Kendi kendime sordum neyin nesi bu anlamadım. Sonra hangi rüya acaba diye düşündüm. Aslında bir rüya vardı sürekli bir eve gidip duruyordum rüyamda bu ruyada 4-5 kere gormslugum var. Her o eve girdiğimde daha önceden buraya geldim biliyorum diyorum. Uyandığımda ise öyle bir jir evi hayatımda hiç görmedim. Niye hep aynı eve gidiyorum bilmiyorum. Ben bu rüya sandım. Ama ne evi ne gördüğüm rüyayı hatırlamıyorum.

Sonra bir anda gözümün önüne çok önceden gördüğüm rüyam geldi. Hayal meyal hatırladım. 

Bir eve gidiyorum ve sanki otel gibiydi. Merdivenlerden çıkıp odaya gidiyorum yaşlı bir kadın vardı. Cama doğru bakıyor. Camlar kırılmış. içerde duman vardı. Cama ışığın atesi vuruyordu. Kadına "hadi abla gel çıkmamız lazım burdan" diyorum. Kadın " anılarım var bırakıp gidemem burda ölecem" dedi. Biraz ısrar ettikten sonra baktım çıkmıyor kadın. O odadan çıkıp diğer kendi odama gidiyorum koşarak. Bizden başka kimseyi görmedim. Bir ses veya haykırış çığlık hiç birşey yoktu. Odamdan içeri girdiğimde resimler vardı o karışıklıkta o resimleri nasıl gördüm bilmiyorum. Camlar,duman, karanlık ışıklar yok yanmiyordu. Resimde kim olduğunu hatırlamıyorum ama resme bakıp dalıp gittiğimi hatırlıyorum. Sonra o oda bana acı vermeye başladı. Cayır cayır yanan ateşi aldırış etmeden oturup gözüm dalmış bir şekilde acı çekiyordum. Ne için acı çektiğimi hatırlamıyorum. Yıllar önce bu rüyadan hiç birşey anlamamıştım. Aklıma tabikide ihtimaller geldi o an yaşadığım sıkıntılara göre. Ama net birşey değildi. Dün gece unuttuğum bu rüyayı tekrrdan hatırlayınca acaba mesaj veren rüya bu muydu diye düşündüm.. 

Benim rüyalarım çoğunlukla çıkar. Kuzenimin saçlarını küt kestirdiğini görmüştüm. Arayıp soylemstm " her rüyan çıkıyor canım ama bu çıkmaz uzatana kadar canm çıktı kestirmeyi hiç dusunmuyorum anca ucadi" dedi. Aradan 1.5-2 ay geçti saçlarını küt kestirmsti. " Çıkmaz demstm rüyana yinede çıktı canm" demişti sonrasında. Küs olduğum kuzenimi görmüştüm rüyamda." Bütün yük benm üstümde Funda kendimi hiç iyi hissetmiyrm yetemiyrm hiç birşeye " dedi. Sonradan öğrendim ki boşanmış. 

Yani bu rüyadan benim şimdi anladığım; sanirim o yaşlı kadın benim yasliligimdi. Çünkü kadın evde anılarım var burda ölmek istiyorum dedi. Yan odaya girdim aslında çantamı alıp çıkacaktım ordan. Orda bir şey oldu rüyanın o kısmını hatırlayamıyorum. Ondan sonra acı cekerek oturdum kaldım çıkamadım. 

Burdan ne sonuca varmam lazım ? 

Gencliginde de ayniydin yasliliginda aynı olacaksın mı :D Bunu zaten biliyorum insan 7sinde neyse 70inde de o derler :D

Acılarım hiç bitmeyecek yasliligimda bile canımdan vazgeçip içim dışım acı dolu hatıralar deyip delirecem mi? 

Rüyada ki mesaji anlamadım.. o yaşlı kadın ben değilim belkide ne o halde?

Yada mesaj veren rüya o değil mi ? O değilse neden bi anda gözümde unutmsken canlandı? Tamda uyku sersemiyim. Birşeyleri düşünecek durumda değilken neden içimdeki ses "rüyanda sana bildirdik" dedi.

Sizce ne oluyor kızlar zihnim çok karıştı :wassat:

Ben mi büyüttüm olayı acaba normal birşey de bana mı anormal geldi?

23 Cevaplar

+1 oy
(793 puan) tarafından
Size anormal gelmiş.. 
(102 puan) tarafından
Halen etkisindeyim gece gece yaşayınca
(793 puan) tarafından
Rüyaların üzerinde çok durmamak gerekir..
(102 puan) tarafından
Rüyalarım çoğu zaman çıkar. O yüzden herkes aynı değil. Bilinç altı rüyası mı yoksa Allah tarafından gelen uyarıcı mesaj mi onu frk edebiliyorum. Çoğu kişinin rüyası çıkmaz o yüzden bu şekilde yazmanız normal
(793 puan) tarafından
Anladım...
-Reklam-
+1 oy
(773 puan) tarafından
Canım beni sakin yanlış anlama ama çok mu hayalperest bir kişiliğin var ?
(102 puan) tarafından
Çoğu zaman rahatsız ediyorlar canım. Karabasan mi 3 harfliler mi bilmiyorum. Ama küçüklüğümden beri rahatsız ederler. Eskiden ha..yvan olarak gelirlerdi. Köpek kedi vs olarak korkuturlardi. Şimdi ise sevdiğim insanların kılığında geliyorlar. Hatta konuşuyorlar. Mesela; son zamanlarda seni üzgün görüyorum gel bana sarıl içindeki bütün dertleri alayım demsligi var. Sadece kafamı salladim hayır diye. Bir anda içimden geçti resmen kalbime vurarak onun ağırlığını kalbimde o vuruş acısını hissettim rüyamda. Ve yere düştüm. Neden böyle bilmiyorum. Annem yeni doğum yaptığı zamanlar 40 çıkmadan genelde lohusa kadınlar yalnız bırakılmaz bilirsin ki. Annem ben yalnız bakarım birşey olmaz demiş . Babam sabah kalkıp işe gidiyor. Geç kaldığı için beni ilk defa ölmeden gidiyor aceleyle. Babam gittikten kısa süre sonra kapı çalışıyor ve babam geri gelmiş anneme dems ki fundayi opmeden gittim kizimi getir öpeyim bana şans getirsin demiş. Annemde tam içeri gidecektim sonra içim bir tuhaf oldu hemen kapıyı kapattım dualar ettim seni kucağıma aldım. Babanı aradım iş yerini. Babanla telefonda konuşunca şok oldum sen şimdi evin onundeydin demiş. Annemde zaten işe geç kaldım geri hiç dönmedim. Hemen geliyorum demiş. Halamlar hep annemin ynnda kalmışlar. Anneme sordum nasıl anladın anne babam olmadığını diye. Baban gibi bakmıyordu gözlerini kaçırarak konuştu ve baban böyle konuşmaz hayatım bitanem diye konuşur dedi. Bende güldüm kız anne seçilmiş cocukmuyum filmlerde oluyor ya dedim ve kahkaha attım okadarda değildir diye . Herkese oluyordur lohusayken diye düşündüm
(1,349 puan) tarafından
Çok ilginç yaa. İçim ürperdi
(773 puan) tarafından
İçim ürperdi gerçekten
(102 puan) tarafından
Daha çok şey var canım. Rüyama gelen 3 harfliler yere yatırıp bacağımı açmaya çalışıyor. Ve uyandığımda bacaklarimda morluk oluyor. Ortaokul zamanlarında hocaya gitmiştik. Ve muska yazmıştı tam içeriğini bilmiyorum. Hoca sürekli bunu boynunda taşı hiç çıkartma banyoya wc girdiginde çıkart geri tak dedi. 5-6 ay kadar öyle yaptım ve sonradan tak çıkart sıkılmaya başladım. Bazen unutup wc cikartmadan giriyordum. Çıkartıp cekmeceme koydum. Bir süre sonra çığlık atarak uyanıyordum. Annem noldu kızım diyordu bilmiyorum anne diyordum. Hatirlamiyordum. Sonra bütün evi aradım muska yoktu. Hocaya ulasmaya çalıştık tekrrdan yapsın birdaha cikartmayacam diye. Teyzem tanıyordu hocayı. Hocanın öldüğünü söyledi. Sonrada öyle anlayan bir hoca bulamadık. Şimdi rüyalarımda bile hafif bir gariplik olsun hemen anlıyorum ve uyanmaya çalışıyorum. Bildiğim bütün sureleri okuyorum öyle kalkıyorum.
(32 puan) tarafından
Evet canm annen doğru sylüyor 40 çkmadan yalnz bırakılmaz  1 hafta önce 32 haftalk erken doğum yaptm  2 gün önce sahurdan sonra kardeşime kapıyı kapat git dedim kapattı eşim yatıyordu 10 dk sonra kapı açıldı babam tam karşimda kapının yanında duruyordu kapı aciktı iki eli omzunda 2 de normal elleriydi kaç tane yaratık vardı yanında  ara onu öyle görünce üstümde agirlik çöktü bagryrm eşim duymuyor anne diyrm sesimi duymuyor karşıdaki de duruyor daha  sonra meğer eşim o ara uyanmş dua filan etmis kendime geldim eşim yandaydı cidden oluyor öyle şeyler
+1 oy
(887 puan) tarafından

Lütfen kitap yaz okurum valla :D bian roman okuyorum hissi oldu ahahah 

Bak rüyalarla amel edilmez öncelikle bunu bil rüya iste adı üstünde. Hoşuna gitmeyecek rüyaları asla kimseye anlatmamalısın çünkü benimde anlattığın gibi rüyalarım hep çıkar nolursa olsun olduğu gibi hemde bu yüzden ben içimi ürperten rüyayı gidip ya suya anlatıyorum yada içime atıyorum Allah hayırlara vesile etsin hayır olsun inşallah korkma belkide karabasandır her mevsim geçişi oluyor böyle kabus dolu rüyalar :))

(102 puan) tarafından
Bu gidişle kitap cikaracam cidden az kaldı :D
Buralarda değerim bilinmiyor ahahahha :D genelde bende kimseye anlatmam rüyamı iyide olsa kötüde olsa nadir anlatırım. Bu sefer içimde tutamadım.  Sana rüyayla bildirdik diye hissedince biraz kafam karıştı. Daha önce böyle birşey olmamıştı o yüzden sizede sorayım dedim :D
(887 puan) tarafından
Benim aklıma şu geldi kocandan ayrılmaman için kocanın evinde son nefesine kadar kalman için işaret olabilir mi?
+1 oy
tarafından
Yarısına kadar okudum bitiremedim kusura bakma. Bu kadar rüyaya takıntılı olmayın ve neyı nereye bağladın böyle beynım yanacaktı bitirseydım:⁠-⁠D
+1 oy
(990 puan) tarafından

Telefonda yazı yazmayi çok seviyon bacım herhalde yorumlarda baya uzun okuyamadım kusura bakma :)

+1 oy
(2,047 puan) tarafından
Bence senin çok acil desteğe ihtiyacın var ne postların ne de yorumların normal. Cidden garip şeyler yaşıyosun. Destek al. 
0 oy
(1,975 puan) tarafından
Benimde böyle tuhaf rüyalarım var . Çocukken gördüğüm anlamsız bir evi , bugün hatırlıyorum. Yahu ben 15 yıl sonra oturacağım evi nasıl görüyorum diyorum . Hatta 20 yaşındaydım bekardim ve sevgilim yoktu. Kendimi bir evin camından bakarken gördüm evi tanımıyorum. İçeriyi hatırlıyorum. Evlendikten sonra başka bir şehire (daha önce hiç gitmediğim) gittim ev tuttuk ve ben mutfağın camını hatırladım aynı manzara aynı mutfak . Şok oluyorum böyle durumlarda. Anlatsam kim inanır diye kimseye anlatamıyorum. 
(102 puan) tarafından
Bu durumu ben araştırdım canım. Ve bildiğim sonuç şu oldu; ruhlar aleminde bu hayatimzdan önceki hayatlarimz varmış. Mesela ben resim çiziyorum ve görenler aaa süper resim çiziyorsn sanırım kursuna gittin diyor. Oysaki hiç kursa gitmedim. Yani eski hayatımda ressam veya resimle ilgilenen biri olabilirim. Mesela yabancı devlette küçük yastaki bir çocuk vardı ve bir yeri göstermiş burda ölen birisi var dems orayı kazmislar ve ordan insan iskeleti çıkmış. O yaştaki çocuk yıllar öncesinde orda ölen insanı nerden biliyor ? Tam yerine kadar nasıl gösteriyor? Çok garip. Sendekide öyle birşey demekki eskiden orda yasamissin. Ve bilenler şöyle söylüyor bir yere gittiğinizde aa buraya daha önceden gelmiştim oysaki gerçek hayatta hiç gitmemissin nerden bilebilirsin işte orda eski bir hayatın geçmiş demek. Öyle yorumlanıyor. Ben okuduklarımı arz ediyorum burda
(1,975 puan) tarafından
Kontrol de edebiliyorum . Sende de var mı böyle şeyler.
(102 puan) tarafından
Ben rüyalarımda 3 harfli olunca kontrol edebiliyorum. Bakışından duruşundan anlayıp bu 3 harfli bana zarar vericek üstüme çökecek diye anlayıp bazen kaçıyorum kacamadigimda ise cenin pozisyonuna geçiyorum. Normal rüyalarda rüyayla gerçeği karıştırıp rüyanın içinde olduğumu anlıyorum. Eski patronumla gerçek hayatta tartışarak çıkmıştım işten rüya çok uzun komple anlatmayacam. Elimde ilaç vardı hasta diye patronuma götürürken sesini duruyorum uzaktan sonra aa ben bu adamla tartismistim ne işim var burda diye hemen kendime gelip rüyada olduğumu anlıyorum ve uyanıyorum. Veya rüyada bilmediğim bir evdeyim ve hafif loş bir ortam varsa çok net görülmüyor çünkü. O an rüyada olduğumu anlıyorum tepki vermeden bekliyorum bakalım ne yasayacam rüyada diye öylece izliyorum.
0 oy
(1,804 puan) tarafından
Arkadaşlar çok doğru demiş bir an roman okuyorum sandım.. gerçekten böyle yazıyı herkes yazamaz rüya yada hayal yada karabasan farketmez.. bu becerini değerlendir hem rahatlamış olursun yazıya dökerek
(102 puan) tarafından
Önceden de düşündüm ama nerden yazicam ki ? Dayımın oğlu sayfalarca polisiye romanı yazmıştı. Ama kitabı basamadi. Gerekli yerlere götürdü ve begenilmemsti. Ayy aynısı bendede olursa cildiririm ahahah
(1,804 puan) tarafından
Bastırmak zorunda değilsin ki yaz yaz sayfalarca bence senin rahatlatır . Ben mesela ne bukadar yazabilirim ne bukadar ayrıntı anlatacak kadar hatırlarım. :)) benim için çok yorucu bir olay ..
(102 puan) tarafından
Cidden mi kız bende çok keyif alırım. Bir şeyi yazarken veya konuşurken hep karşı tarafı sıkmadan nasıl anlarabilirim diye düşünürüm ve o şekilde anlatırım. Okuyan kişi veya dinleyen kişi sıkılmasın amann ne anlatıyor bu anlamadım demesin diye ona kodlaniyorum. Sonrası kendiliginden geliyor zaten. Herkeste böyledir diye düşünüyordum
(1,804 puan) tarafından
İşte herkesde olmaz bu özellik maşallah ın var... Ben konuşmayı da fazla sevmem zaten:)) benim karşındaki insanda leb demeden leblebiyi anlıcak yormucak beni :))
(102 puan) tarafından
Keşke benide öyle anlayan olsa canım leb demeden :) ben konuşmayı severim. Annem sabah işe giderdi aksam yorgun gelirdi pek konuşmazdı. Evde yalnızdım konuşmaya hep ihtiyacım vardı. O yüzden sanirim konuşmayı yazmayı seviyorum
0 oy
(1,018 puan) tarafından
Sen bu rüyaları kitaplaştır.
(102 puan) tarafından
Ahahahhh yok anam kitap yazsam kötü yorum gelse etkilenirim :D
0 oy
(1,960 puan) tarafından
Bilemedim canım yani çok takılı kalma rüyaya ama seni anlıyorum benim de bazı  rüyalarım da çıkar o yüzden seni çok iyi anlıyorum ,dayımın hapse gireceğimi 6-7 yaşlarımda rüyamda gördüm anneme anlattim polis dayimi götürüyordu diye neyse dayım haftasına trafik kazası yaptı bir insan öldü kazada dayım hapse girdi neyse diger dayım kanser olmadan önce rüyamda gördüm öldügünü bir ayına kanser olduğu ortaya çıktı ve hızlı şekilde öldü Allah rahmet eylesin ,sonra en komiği geçen sene oldu eşime yüklü bir yerden para gelmiş ,bende robot süpürge istiyordum neyse rüyamda evde paralar var demet demet eşim sayıyor sonra bana robot süpürge hediye alıyor neyse eşimi aradım böyle böyle rüya gördüm diye eşimde git aynalı dolabın su gözüne bak dedi bir baktım demetli para eee dedim ondan sana hediye robot alacaktım sen nasıl bildin dedi adam supriz yapacakmış rüyam suprizi bozdu yaa bir çok şeyi görüyorum bazen çok örneği var benimde ve karabasan basması vs banada çok oluyor yani en iyisi okumak böyle durumlarda ve anlattigin gibi çocukken hep yaşlı bir kadın gelirdi gidelim diye karabasan basmadan önce hayal gibi görürdüm büyüdüm gündüzde çok net görüyorum , yani uyandım aynanın önünde eşimi gördüm ama eşim gibi değildi gozleri bir değişikti ,konuştuk vs eşim olmadigini anladım gelmemi istedi gitmedim sonra siyah bir duman doldu ve sonra eşimle telefonda aradım ben işteyim dedi vs vs hani doğum yapincada o çocuğu senden alacağım vs diye çok rüyama giriyordu okuyunca geçiyor ya yapacak birşey yok canım bazı insanların 6.ci hissi kuvvetli oluyor ve korkutuyorlar ,hani bunları yaşamasam güler geçerim ne cahil insanlar var diye ama maalesef oluyor ben iki üniversite mezunuyum öyle cahil biri falanda değilim 

Birde bana ilk küçükken anneme karabasan bastığını anlatmıştım ama kadın geliyor vs hiç demedim neyse  aynı olaylar babamada oluyormus  ,ben olsam gitmezdim de annem bir hocaya gitmis demiski bir üç harfli karşı cins babama aşık olmuş yani musallat olmuş banada aynı evin içinde  6.ci hissim yüksek olduğu için rahatsız ediyormuş öyle demiş hoca sonra cami hocasından bir muska yazdırın demiş, öyle para falan almamış hoca  muskayi yıllarca taşıdım o varken rahatsız etmiyordu sonra taşınırken kayıp oldu muskalarimiz babamın da benimde işte şimdi gene çok sık değilde yılda iki üç kere rahatsiz ettiği oluyor ,eğer çok rahatsız isen bu durumdan cami hocasına muska yazdırın canım ama cami hocasına öyle üç kagitcilara değil 
(102 puan) tarafından
İyi bir hoca bulamadik canım. Sende benim gibisin belli ki. Yaşayan anlıyor ve inanıyor. Yasamayanlara hayalperest olarak görünüyorsun. Bende 2 hafta önce evin satıldığını gördüm ve çok agladim . Uyanınca eşime söyledim. Evimiz hemen hemen 1 yıldır emlakcidaydi kiraciyiz. Gelen gidiyordu evi alan olmadı . Rüyayı gördükten 3-4 gün sonra birileri geldi eve bakmaya. Esime dedim alacak kesin bunlar rüyamda gördüm dedim . Sonra telefon geldi adamlar evi almışlar. Bize önceden ayan oluyor. Küçüklüğümdn beri böyle. Mesela şuna anlam veremiyorum. Eşimin babası öleli 2 yıl oldu ve babası yeni öldüğünde rüyasına girmiş ben iyiyim oglum merak etmeyin demiş. Benim babam öleli 20 yıl oldu. Ve çok nadiren girer rüyama hiç konuşmaz. Bu yüzden Allah'a çok ağladım yalvardım diz çöktüm ne olur Allah'ım babamn sesini özledim ihtiyacım var diye. Sonra rüyamda konuştu ama Arapça konuştu Türkçe değildi. Anlamadım ne dediğini yanmda bir karartı vardı. Baban şuan seni çok sevdiğini veya özlediğini söyledi dedi. İkisinden birisini söyledi. Sonra babama koşarak gidip sarıldım ilk ve son kez. Herkes için bu kadar öleni rüyada görmek kolayken bende neden kolay değil. 2 haftaya yaklaşık her gece ağladım en sonnda gördüm rüyamda .
0 oy
(870 puan) tarafından
Bunlar birazda parapsikolojiye giriyor bendede durugörü var malesef. Ve insan tamemen biliçlenmeden ve kendini koruma altına almadan çok savunmasız kalabiliyor.
0 oy
(1,462 puan) tarafından
Rüya hastalığı varmış bu cok rüya görmekmiş bende de var ve bnde rüyalarda gördüğümü gercek hayatta illa yaşarım ama takılı kalma bide bu rüyanda 3 harfliyi tanıırım yazmışsın bu birazda kendni kurup yatmanla alaka bişey 
0 oy
(32 puan) tarafından
Kız bu ne hikaye kitabı gibi şok oldum 
0 oy
(105 puan) tarafından
Bence psikiyatriste gidin 
0 oy
(812 puan) tarafından
O ılk basta anlattığın rüya da uyarı olablr bak ölüm var ıbadet edelim dunyaya bukdr kapılmayalım dye bn öyle düşündüm 
0 oy
(13,705 puan) tarafından
Funda eski kullanıcı misin ,kızı olan hani??
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Watpadd diye kitap uygulamasi herkes yazabiliyor bak oraya yazabilirsin hatta bazi kitaplar basildi 
(102 puan) tarafından
Tamam cnm teşekkür ederim deneyeceğim uygulamayı:)
(3,419 puan) tarafından
Kullanici adin ne oldu
(102 puan) tarafından
Geçici aldım şimdi cnm gece degistiricem. Burda adım soy adım resmim hepsi çıktı. Google hesaptan girdim otomatik.
(3,419 puan) tarafından
Haber ver canım.bana da bende okurum hikayelerini
(102 puan) tarafından
Haber ederm cnm teşekkür ederim ❣️
0 oy
(9,010 puan) tarafından
Sırlar dünyasını fazla izlemissin küçükken diye yorumladım :D beşinci boyut kalp gözü falan da olabilir :D 
(1,707 puan) tarafından
Evin koridorda sonra okumadım kesin korkunçtur diye
(9,010 puan) tarafından
Yok korkunç değilde değişik manalar yüklemeye çalışmış arkadaş :D eskiden Samanyolu TV de beşinci boyut diye dizi olurdu ya o tarz bir yazı senaryo :D
0 oy
(316 puan) tarafından
Kız benimde sürekli gördüğüm tek rüya var kapım kapalı biri içeri gitmeye çalışıyor kapıyı yarım açıyor o itiyor ben itiyirum ama hiçbir Zaman kim kimdegil görüyorum sadece kapı yarım açılıyor ben kapatıyorum o itiyor açmaya çalışıyor benim.ki de ne sence 
0 oy
(7,972 puan) tarafından
Kız çok uzun yazmışsın ya özet gecseydin keşke 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 109 göst.
6 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Queen bee (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 356 göst.
19 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,032 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 949 göst.
15 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 532 göst.
7 Nisan 2024 Diğer kategorisinde FundArm!n (102 puan) tarafından soruldu

380,430 soru

11,390,160 cevap

34,899 kullanıcı

...