0 oy
145 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Misafirlerim var 20 taneden fazla but var fırına atacam da , nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz.

6 Cevaplar

+1 oy
(2,147 puan) tarafından
Ben yoğurtlu soslu yapınca çok seviyorum.  Yumuşacık lokum gibi oluyor. Biraz yoğurt biraz sıvı yağ bolca baharat seviyorsanız sarımsak ezip koyuyorum. Bir gece veya sabahtan hazırlayip akşama kadar durduruyorum efsane oluyor.
tarafından
Peki butlar biraz büyük azcık haşlasam mı, bide soslasam 3 saat sonra fırına versem olur mu
(2,147 puan) tarafından
Ben şimdiye kadar hiç haşlayıp yapmadım tavuğu.  Geçen yapmıştım o zaman da haslamadım. Yogurt ve yağ yumuşatıyor zaten ama sen bilirsin yine de bacim.
-Reklam-
0 oy
(1,717 puan) tarafından
Ben butları önce bir güzel pirzola gibi ortalarını açıyorum sonra göz kararı biraz yogurt salça pul biber karabiber kimyon biraz nane bir diş sarımsak (rendeli) tuz az bir yağ ile bir güzel karıştırıyorum 2 saat öncesinden dinlendiriyorum sonra yağlı kağıt ile tepsiye dizip fırına veriyorum geçen benim menümde de vardı 
tarafından
Azcık haşlasam olurmu peki
(1,717 puan) tarafından
Yok ben hiç haşlamadım dizdim tepsiye 200 derece de fırında 40 50 dk pişirdim
0 oy
(722 puan) tarafından

Zeytinyağı 

Hepsinin üstün değecek kadar mayonez 
Yarım tatlı kaşığı salca 
Tuz karabiber kekik tozbiber kori sarımsak 
Hepsini iyice karıştır tavukları içine at beklesin  ne kadar bekletirseniz okadar iyi sonra ver fırına üstü çıtır çıtır oluyor. 
(722 puan) tarafından
Tepsiye dizerken sos tavuklarin üstünde Loplop durmasın içe tabaka halinde elimde fazlasını al diz.
tarafından
Peki çok teşekkür ederim bide butları azcık haşlasam olurmu büyükler biraz içi pişmese diye korkuyorum
(722 puan) tarafından
Valla ben hiç haslamam tadı suyuna gidiyor. Butun tavuğu bile bu şekil yapıp atıyorum.  İfrata 1saat kala at yarimsaat 180 derece içini çeksin yarimsaat  kontrollü 200 üstü iyice kızarsın. Tabi fırından fırina değişir kontrol et. 1 saatte hamur olur tavuk ztn
(722 puan) tarafından
Tavukların üstüne  iki kesik atabilirsin kızarınca güzel duruyor
0 oy
(762 puan) tarafından
Tavuğun sosu içine çekmesi için erkenden soslayın bence. Yoğurt, sıvı yağ, kekik, karabiber, kırmızı biber ve biraz köriyle soslarsanız tavuklar yumuşacık ve daha lezzetli olur. 
0 oy
(5,144 puan) tarafından
1 yemek kasigi yogurt 2 tatli kasigi salca yarim cay bardagi yag bir tutam tuz karabiber kimyon kekik toz biber bir dis sarimsak bu sos guzel pluyor daha dün yaptik 
tarafından
Çok teşekkür ederim canım
0 oy
(7,753 puan) tarafından
Herkesin tarifi başka olur tavuk but ta ben bol baharat (toz kırmızı biber,köri,kajun,soğan ve sarımsak tozu,tuz)serpip çok hafif yağ ile hepsine yedire yedire buluyorum ondan sonra fırında bir saat pişiriyorum.
tarafından
Misafirler gelecek ilk defa yapacam eti çöpe atmaktan korkuyorum
(7,753 puan) tarafından
Yani en kolay yemektir aslında ama daha önce hiç yapmadıysan bilemem.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 58 göst.
7 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde sweetlady (773 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 416 göst.
0 oy
3 cevap 134 göst.
22 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gizem_clk21eker (947 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 575 göst.
14 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde fatos18 (1,589 puan) tarafından soruldu

405,735 soru

12,158,858 cevap

36,600 kullanıcı

...