0 oy
284 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (897 puan) tarafından
7 dakika kaynatıyorum. Serçe parmağımı yakıcak şekilde soğuyunca mayalıyorum ama cıvık oluyor

7 Cevaplar

+1 oy
(3,073 puan) tarafından
Üstünü delikli kapla kapat suyu buharlaşsın mayaladıktan  4-5 saat sonra buzdolanında beklet 

Sütede bağlı inek sütü genelde sulu oluyor ztn koyun yoğurdu taş gibi 
(3,073 puan) tarafından
Delikli kap olsada sar etrafını öyle bırakma
(897 puan) tarafından
Sütü kaynatırken ve soğumaya bırakınca üzerini kapatmıyorum açık oluyo
(3,073 puan) tarafından
Mayaladıktan sonrasi için dedim onu
(13,931 puan) tarafından
kavanoza mayalıyorum ben, kapağı kapatmıyorm, tülbentle örtüp öyle sarıyorum
-Reklam-
+1 oy
(15,908 puan) tarafından
7 dakika çok az değil mi ya. Ben çok uzun kaynatirim. Kaynamaya başladiktan sonra yarım saat kaynatirim. Mayalarken üstüne tel süzek koyup öyle sar üstünü. Kapak kapatirsan sulu olur. 
(897 puan) tarafından
Çok kaynatınca yararlı olan bakteriler ölüyor diyolar diye ben kısa tutuyorum
(52,083 puan) tarafından
cok kaynayinca içindeki su gidiyomus ondan koyu oluyormus dolaba koydugunda bir gece üstü açık birak. fazla kaynatip dene
(721 puan) tarafından
Aynı yorumu yapmaya gelmiştim. Çok az 7 dk. Kaynatilca suyu çıkar özü kalır. Yoğurtta sert olur
(344 puan) tarafından
Sütü kesinlikle tamamen kaynamadan kullanmayın brucella olma ihtimali çok yüksek
+1 oy
tarafından
Üzerine kapak kapatma terleyince su oluyor yoğurdun üzeri. Mayada çok bırakma kontrol et çünkü çok kalınca suya kesiyor yeşilimsi suya. Bir de ben mümkünse iki gün kaşık değdirmem kalıp gibi olur dolapta 24 saat de hiç dokunöayabilirisn. Ama bil bakalım noluyor eşim ben katı yoğurt sevmem cıvık yap diyor :D
(2,979 puan) tarafından
Mayaladıktan 4 5 saat sonra ağzı açık bir şekilde buzdolabında bi gece beklet  kaymağı ve yoğurdu çok güzel oluyor. Bi püf nokta daha mayalanma  esnasında kapağını kapatma süzgeç koy kapak niyetine sonra örtüyle ört kapakta su toplanıp toplanıp yoğurda dökülüncede çocuklaşıyor birde çok sıcak olunca da
0 oy
(16,585 puan) tarafından
Mayayı mi az koyuyorsun ? Birde çok soğuk olmamalı ondan cıvık olur 
(16,585 puan) tarafından
Puahhahaha basur dudaklarınla bana laf mı attın sen ,:D
tarafından
Ya suooosss kandırma milletin sütünü mundar etme :D
(16,585 puan) tarafından
Aksine millete zehir gibi bilgiler veriyom ☺️ sende yaz bı köşeye lazım olar
tarafından
Heyatttta uğraşamam yoğurt bilmem ne..
Faruk 6 aylıkken 2 kere yaptım daha da isim olmaz :D
(16,585 puan) tarafından
İşte beceriksiz karısin birde benim protezli tırnaklarıma laf cation ☺️☺️☺️
0 oy
(238 puan) tarafından
Bir türlü tutturamam on kere denedim hep cıvık oluyor ya. Anneme yaptırırm 
0 oy
(4,537 puan) tarafından
Sutu ara ara karistirarak 1 parmak eksilene kadar iyice kaynat. Sonra parmagin 6 sene kadar dayanacak sicakliga geliye kadaf sogut. Soguturkende ara ara karistir. Mayana az tencereden alip iyice karistir ve tencereye at. Iyice karistir. Maya her yere dagilsin sutte. Sonra kavanozlara doldur. 50 derecede isittigin firina agzi acik sekilde koy. 4 5 saat mayalansin. Sonra cikarip 1 gece dolapta beklet. Tas gibi olur. Burda puf nokta karistirma islemleri ve sutun isisi.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 164 göst.
0 oy
9 cevap 228 göst.
0 oy
6 cevap 210 göst.
0 oy
7 cevap 107 göst.
2 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,586 soru

12,421,847 cevap

45,269 kullanıcı

Kategoriler

...