Eğri oturup doğru konuşalım. Kimsenin kimseye bir şey alma mecburiyeti yoktur ve bu işler de karşılıklı yapılmaz.
Kız tarafı şunu alır, oğlan tarafı bunu alır gibi şeyler biraz zorlama oluyor. Dediğiniz gibi durumu olan var, olmayan var.
Ancak beklemek en büyük hata. Yapmak zorunda değildi, yaptı veya yapmadı. Ona bağlı.
Yapmak zorunda değilsiniz, yaparsınız veya yapmazsınız. Size bağlı.
Oldu ki eşinizin ailesi görümceniz için altın aldılar, siz de kalkıp konuşacaksınız. Ne olmasını bekliyorsunuz? Siz söylediniz diye size de alacakları zaman aslında içlerinden gelerek almayacaklar. Almayınca da lafını etti olacak. 2 ucu da size değiyor ve 2 ucu da kötü.
Ayrıca kimse çocuğu birilerine güvenerek yapmamalı. Şahsi olarak size söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Yardım edilir, evet ama imkan varsa ve içinden geliyorsa.
Benim evladım, benim evladımdır. Dedesi, halası, amcası, babaannesi falan artık kendileri bilir. Herkes kendi şerefinde takılır demişler -Kİ altını çiziyorum- kimse buna mecbur değil.
Beklememiş üstüne boşver diyerek siz zaten elinizden geldiği kadar takmamışsınız. Evet belki haksızlık ama siz söyledikten sonra yapmaları daha mı hoş olacak? Bilmiyorum, nihayetinde sizin hayatınız.