0 oy
63 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (134 puan) tarafından
Kızlar kek yapıyorum ama hiç kabarmıyor 140 da pişiriyorum öyle içi felan pişiriyor 180 de içi çiğ kalıyor tepside 40 cm fırın tepsisi biraz ölçüyü fazla koyıyorum ama gine olmuyor kabarmıyor anlamadım gitti fırınım arçelik 

2 Cevaplar

0 oy
(137 puan) tarafından
Fırın tepsisi büyük olursa ölçüleri iki katına çıkarmak lazım canım yoksa kabarmiyor bende 170 de pişiriyorum genelde altı üstlü de bı 30 dkka açmıyorum ağzını hiç kabarsin diye böyle pişmiş gibi gözükünce açıp kontrol ediyorum kürdanla bide önceden istiyorum biraz 
(134 puan) tarafından
Isıtıyorum malzemeleri soğuk ya8mıyorum gine de kabarma olmuyor kabartma tozu biminki ondan mı acaba
(137 puan) tarafından
İçine bir çay kaşığı da karbonat ekle ben onu da ekleyince mükemmel kabarıyor ama kesinlikle fazla kaçırma acı oluyo kek
-Reklam-
0 oy
(6,179 puan) tarafından
kalıp ölçüsü önemli canım. malzemeye oranla kap koyman lazım, 40 cm de büyük. daha küçük ebatlı bir kalıba koy ve yaparken yumurta beyazını ayrı çırp sonra diğer malzemeleri eklr bir de öyle dene

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 284 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Feyzosss (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Feyzosss (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 473 göst.
19 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde RaHiME_91 (2,697 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 217 göst.
16 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Princess_s mother (594 puan) tarafından soruldu

381,723 soru

11,428,004 cevap

34,988 kullanıcı

...