0 oy
87 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (133 puan) tarafından
Kızlar kek yapıyorum ama hiç kabarmıyor 140 da pişiriyorum öyle içi felan pişiriyor 180 de içi çiğ kalıyor tepside 40 cm fırın tepsisi biraz ölçüyü fazla koyıyorum ama gine olmuyor kabarmıyor anlamadım gitti fırınım arçelik 

2 Cevaplar

0 oy
(273 puan) tarafından
Fırın tepsisi büyük olursa ölçüleri iki katına çıkarmak lazım canım yoksa kabarmiyor bende 170 de pişiriyorum genelde altı üstlü de bı 30 dkka açmıyorum ağzını hiç kabarsin diye böyle pişmiş gibi gözükünce açıp kontrol ediyorum kürdanla bide önceden istiyorum biraz 
(133 puan) tarafından
Isıtıyorum malzemeleri soğuk ya8mıyorum gine de kabarma olmuyor kabartma tozu biminki ondan mı acaba
(273 puan) tarafından
İçine bir çay kaşığı da karbonat ekle ben onu da ekleyince mükemmel kabarıyor ama kesinlikle fazla kaçırma acı oluyo kek
-Reklam-
0 oy
(13,552 puan) tarafından
kalıp ölçüsü önemli canım. malzemeye oranla kap koyman lazım, 40 cm de büyük. daha küçük ebatlı bir kalıba koy ve yaparken yumurta beyazını ayrı çırp sonra diğer malzemeleri eklr bir de öyle dene

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 63 göst.
0 oy
7 cevap 330 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Feyzosss (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 185 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Feyzosss (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 820 göst.
19 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde RaHiME_91 (2,683 puan) tarafından soruldu

411,432 soru

12,385,194 cevap

43,483 kullanıcı

Kategoriler

...