0 oy
389 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,110 puan) tarafından
Kızçeler acil Cevap lütfen Bu arada Burayı çok özlemişim

Pazardan Fasulye aldım doğradım şimdi ama haşlamaya üşendim çiğ bir şekilde konuyorsa öyle koyacağım çiğ koyan var mı aranızda

20 Cevaplar

0 oy
(2,390 puan) tarafından
Canım ben hiç çiğ koyan çevremde görmedim bende çiğ koymam tencereye koy fasulyeyi sonra su koy üstüne kaynasın 2 3 dakika sönsün fasulye sonra ocaktan al içine buz at biraz beklet soğunca poşetle at buzluğa 
(2,110 puan) tarafından
Ben de hiç çiğ atan görmedim ama bir umut belki vardır dedim☺
(2,390 puan) tarafından
Sen bence şuan üşendiğin için çiğ koyan seni rahatlatan birini arıyorsun canım :)))
(2,110 puan) tarafından
Kız bayağı varmış☺☺☺ Gerçekten de çok rahatladım ama☺
(2,390 puan) tarafından
Canım sen bilirsin ama ne olursa olsun çiğ kokar tadı değişik olur bence 10 dknı alır dediğimi yapman yine de dediğim gibi sen bilirsin :)))
(2,110 puan) tarafından
Kız ben koku almıyorum bir şey olmaz zaten yarım kilo çok fazla değil☺
-Reklam-
0 oy
(3,119 puan) tarafından
Ben geçen sene öyle yaptım çok güzel oldular. Annem haşlıyo buzluktan çıkarıp yemeğe koyunca ezik büzük oluyo bu senede Allah izin verirse haşlamadan yıkayıp koyacam fasülyeleri
(2,110 puan) tarafından
Ay gerçekten Oluyor mu öyle Şu an çok işime yaradı Çok yoruldum bugün Bir de akşam yürüyüşe de gideceğim vallahi çok üşendim Şimdi bir de ıspanak doğrayacağım aradan çıksın diye bunu da halledeyim dedim ama vallahi haşlamaya üşendim ne yalan söyleyeyim☺
(3,119 puan) tarafından
Haşlama canım ya yemek yaparken soğanla 5 dk kavuruyorum tuz eklemeden sonra diğer malzemeler şahane oluyo.geç pişiyo yorumuna da katılmıyorum o fasülyenin kalitesiyle alakalı. Bu sene annemde benim gibi yapacak. Haşladıktan sonra yemek yaparken karıştırmaya gelmiyo valla eziliyo. Bu şekil  dipdiri duruyo
(2,110 puan) tarafından
Bunu öyle Koyayım Eğer beğenirsem fasulye aldığımda da buzluğa koymak için öyle yaparım Çok sağ ol canım benim Allah razı olsun
(3,119 puan) tarafından
Valla hep böyle yapacağına garanti veriyorum canım
(2,110 puan) tarafından
Bunu pişirince Söz veriyorum sana ulaşacağım☺
(3,119 puan) tarafından
Ulaş kız :) hatta donsun bı yemeklik çıkar yap
(2,110 puan) tarafından
Kız zaten aldığım yarım kilo şu an çok almadım Hafta sonu biz genelde evde yemiyoruz gezmeye gittiğimiz için ya da eşim kahveye gittiği için Yemek yapmıyorum makarna türlü yapıyorum o yüzden altta çürür diye buzluğa atayım dedim☺
0 oy
(490 puan) tarafından
Ben koyuyorum iyi oluyor sadece biraz geç pişiyor buzluğa girdiği için 
(2,110 puan) tarafından
geç pişmesi sıkıntı olmaz koyayım en iyisi Böylece
0 oy
(2,067 puan) tarafından
Ben koyuyorum çiğ den
(2,110 puan) tarafından
Tamam canım çok sağ ol
0 oy
(3,930 puan) tarafından
Annem hep öyle yapıyor ama iyi kurutman lazım islak koyma buz kokar.
(2,110 puan) tarafından
Tamam canım çok sağ ol iyice süzülsün öyle koyarım
(3,930 puan) tarafından
Rica ederim de erken değil mi koymak için
(2,110 puan) tarafından
Kız buzluğa koymuyorum öyle çok şu an aldığımı unutup bazen çürütebiliyorum o yüzden aldığım gibi buzluğa atayım dedim yarım kilo aldım zaten yani Bu seferlik sordum Normalde haşlayıp koyuyorum buzluğa
(3,930 puan) tarafından
Anladım canım o zaman denemiş olursun :)
0 oy
(4,251 puan) tarafından
Ben sicak su da 2 3 dk bekletip sonra buzlu suya alip sokluyorum. Cig koyan gormedim acikcasi.
0 oy
tarafından
Çiğ güzel olmuyor çok geç pişiyor. Ben yağda solduruyorum 
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Ben direk doğrayıp yıkayıp koyuyorum. Haşlama yada pişirme yapmıyorum. Çıkarıp pişirince de taze gibi duruyor sönmüyor.
0 oy
(2,363 puan) tarafından
Çiğ de koyarım hafif kavurupta buzlu buzlu pişirirsen sorun olmuyor 
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Ben hep cig koyuyorum sorun yok
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Ben çiğ koyuyorum ama dolap tadı olmaması için püf noktası ;

Kullanacağınız zaman bir taşım kaynat suyu dök, öyle pişir fasulyeyi dolap tadı gelmiyor 
0 oy
tarafından
Evet canım ben sürekli yaparim
0 oy
(292 puan) tarafından
Çiğ koymuştum kötü olmuştu sonra kullanamadım. Soklayip koyuyorum 
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Görümcem koymuştu. Çıkarıp pisirince pismedi bir türlü. Yiyince gırç gırç yapiyodu çiğ kalmıştı. 
0 oy
(3,888 puan) tarafından
Acil demişsin ama yeni gördüm. Ben geçen yıl bahçemdeki fasulye leri haşlamaya zaman bulamayıp Çiğden doğrayıp koydum. Pişme süresi uzadı ama hiç  Bir sorun olmadı. Tüm kış kullandım
0 oy
(529 puan) tarafından
Ben hep çiğ atıyorum valla taze gibi oluyor
0 oy
(2,134 puan) tarafından
İki sekilde de kattıma ama haslamadan katmak en iyisi bence
0 oy
(7,154 puan) tarafından
Ben bi kere çiğ koydum bi kaç gün evde olmayacaktım haşlamaya zamanım da olmadı direk koydum çıkarınca da gayet iyiydi cnm
0 oy
(435 puan) tarafından
O şekilde yapıyorum ama çiğ koymuyorum hafif rengi dönene kadar kaynatıp sogutup  oyle koyuyorum 
0 oy
(3,329 puan) tarafından
Bizde de koyulur canım bozulmuyor

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 1,216 göst.
12 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Bayanefendi (1,826 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 153 göst.
14 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 187 göst.
12 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,291 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 795 göst.

408,353 soru

12,268,378 cevap

37,530 kullanıcı

Kategoriler

...