Fetva meclisi isimli sitesinden alıntıdır.
"2-) İbn-i Teymiye veya bir başkasını, Şeriat'ıma hizmet ettiği için severim veya sevmem. Bilhassa İbn-i Teymiye ismi geçtiği için onun üzerinden örnek verecek olursam şunu derim: Ben hocalarımın talebesiyim. Kendim, biri hakkında kanaat kullanabilecek bir çapım yoktur. Hocalarım Ebu Gudde ve Nedvî'yi, İbn-i Teymiye'yi takdir eder buldum. Ben de takdir ettim. Bu iki hocam da Hanefî'dir, kelimenin tam anlamıyla âlimdirler. Onlar da Zehebî ve İbni Kesir gibi kendilerinden daha büyük şahsiyetlerden istifade ederek bu kanaate ulaşmışlardır. İbni Teymiye'yi sevmemin de, yüreğimde bir daralma oluşturmadığını görüyorum. Ebu Hanife'nin adı anılırken bile titreyen dudaklarım, heyecanlanan bir kalbim vardır elhamdulillah. Ben yüreğime, Şeriat'ımıza hizmet eden her mü'mini sığdırabiliyorum, bunu da gerekli görüyorum."
İbni teymiye vahhabidir. İmamı Rabbani onu birçok mektubunda reddeder ve onu seven onun gibidir diyerek hadisi şeriflerle çürütür. 9 doğru alim yanında 1 yanlış alim sevmek, 9 sağlam elma yanına 1 çürük elma koymak gibidir. O çürük elma diğerlerini de çürütür. O kalpte çürük olarak bir tane elmanın olması bile yeterlidir. İbni teymiyeyi araştırabilirsiniz