0 oy
233 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (128 puan) tarafından
Genelde sarıp buluğa atıyorum pişireceğim zaman da buzlu pişiriyorum pişmesinde sıkıntı yok ama pişince başkalarının sarması gibi olmuyır hem sarıldığı gibi olmuyır şişiyor şekli bozuluyor hemde parlamıyor suyunu falan mı ayarlayamıyorum acaba siz nasıl pişiriyorsınuz

8 Cevaplar

0 oy
(317 puan) tarafından
Suyunu satmanın hizasına kadar koyuyorum ve ayrıca satmanın içini çok koymuyorum sıkı sariyorum üzerinde ağır biseyle kapatiyorum
(1,655 puan) tarafından
Ve bolca yağ döküyoruz
(317 puan) tarafından
Aynen ben üstüne biraz yağ azcik salça karabiber eritip dokuyorum
(1,655 puan) tarafından
Bende pisirmesini beceremezdim ama artık çok güzel oluyor maşallah bana :D
(128 puan) tarafından
İnşallah bende tuttururum bi gün
(1,655 puan) tarafından
İnşallah :D
(1,655 puan) tarafından
Neyde pişiriyon sen düdüklü mu tencere mj
(128 puan) tarafından
Tencere
(1,655 puan) tarafından
Bak ben düdüklüde pişiriyom sarma hizasına kadar su sarmanin üzerine tabak koyuylrum ben ama porselen değil kırılır fln ney eder de plastik olur sonra yağla bolca orta ateşte pişir yarım saat missg
(128 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bi dahakine düdüklü de demiyim bende
(1,655 puan) tarafından
Dediğimi yap sen :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sarma parlaması için yağ gezdir pişirmeden canım. Birde çok iç koyma çok sıkı sar
0 oy
(363 puan) tarafından
Düdüklüde pişiriyorum bn kaynatmadan önce birax yag biraz sumak karıştırip üstüne dökerim  suyuda sarmalarin hizasına kadar doldururum
0 oy
(261 puan) tarafından
İçini önceden az kavurup pişiriyorum hafif tikirdycak şekilde patlamiyor şekli de bozulmuyor. Parlamasi için de pişirirken yaprakların üzerine su gezdiriyoruz ya biraz zeytinyağı da gezidiryorum güzel parlıyor tadı da güzel oluyor . Bir de pişirirken üzerine muhakkak ağırlık koy ağırlık olmadığı zamanda açılır dağılır güzel olmaz 
0 oy
(12,469 puan) tarafından
Şeklinin bozulması sıkı sarmadigin içindir patlaması için de suyuna yağ ekle
0 oy
(120,784 puan) tarafından
buzlukdan cikan sarmayi asla cozulmeden pisirmem ben
0 oy
(4,017 puan) tarafından
Üzerine biraz yag döküyorum  tabi ben düdüklü tencerede pisiriyorum  üzerini fazla gecmeyecek sekil de şu koyup altını tam açıyorum  kaynayincr altını kısıyorum 
0 oy
(695 puan) tarafından
Biraz çözülmesini bekleyin tencereye düzgün şekilde dizin sıralı elinizle hafiften bastırın dizdiginiz sıraları ,,tuzunu ekeleyin ve üzerini azcik cikcak kadar sıcak su koyun sonra kaynamaya başlayınca hemen ocağın altını kısın yavaş yavaş pissin  biraz sıvıyağ koyun suya su azalmaya yakında zeytinyağı azcik çok güzel oluyor buzluk olayı belki tadını alior pirinci kırılıyor olabilir onu bilemiorum cnm limonlu seviorsanizda pisirirkende üzerine bikac tekerlek koyabilirsiniz 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 241 göst.
0 oy
28 cevap 812 göst.
18 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde zehraTekin (391 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 178 göst.
3 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Damla berna (2,081 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 138 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (664 puan) tarafından soruldu

397,210 soru

11,880,326 cevap

35,995 kullanıcı

...