Kültürel fark olarak sayılır mı bilmiyorum ama
biz egeliyiz çok sıcak kanlıyiz ,kahkahalarimiz eksik olmaz ve yüksek volume ile konuşan insanlarız ,eşim taraf Ankaralı soğuk donuk insanlar , çok sessizler ruh gibi ,
bizler kıpır kıpırız neseliyiz kahkahamiz eksik olmaz,her şeyi iyi yönünden bakmaya çalışırız benim ailemde o şekilde , kaynanamın hiç güldüğünü görmedim ,isin tuafi eşim de hiç görmemiş çocukluğundan beri hiç ve her şeyi çok karamsar düşünürler saçma sapan şeylere küserler ,onlarla beraber iken insana kasvet çöküyor bu da yıpratıcı oluyor,çoğu zaman da iç sıkıcı,eşim bile sıkılıyor ailesinin bu özelliğinden ,
ve kaynanam çok müdahaleci biri eşim geçen Allahtan aynı şehirde yaşamıyoruz yoksa annemi eve almam kovarim insanı bunaltıyor dedi özellikle kaynanamın müdahaleci ve karamsar düşünce şeklinden ve her şeyi onun istediği gibi olmasına cabalamasindan ,beni de ,eşimde sıkıyor ,aynı sehirde olsak annemi kovarim ben dayanamam dedi eşim geçenlerde , bende annen o senin olurmu öyle şey dedim ,
10 yıllık evligim yani tek fark bu farklı şehirlerde yaşıyoruz o yüzden sorun olmuyor ,yanlız o karamasar düşünce şekli eşimede az da olsa işlemiş şekilde kayinvaldem den miras sanki hep bir herşeyi dramatize etmeye bayılırlar bizde neşeli neşeli dolasiriz çok büyük bir durum olmadıktan sonra birşeyi takmayiz