Masum ufurum de olabilir tehlikeli ufurum de olabilir bunu anca EKG ve eko sonucundan sonra öğrenebilirsiniz çok iyi bir çocuk kardiyolojiye gidin öyle rastgele bir yer olmasın detaylı güzelce eko yapılsın. Ağlarken morarma nefessiz kalma bundan kaynaklı olabilir.
Ben ilk bebegim doğduğunda kalbinde ufurum vardı. Hiçbir şekilde nefes alamıyordu daha ameliyathaneden çıkarken bile oksijene bağladılar. Birçok şeyler yaşadık 17 günlükken ağır kalp anomalileri yüzünden kaybettim ama ciddi anlamda çok ağır anomalilerdi yani bütün doktorlarin dediği yaşasa bile dünya üzerinde bu hastalıkla doğup 20 yaşını gören yok demişlerdi ve geneli yatağa bağlı hareketten uzak şekilde yaşıyorlar demişti.
İkinci bebeğimde de 1 aylıkken kardiyolojiye götürdük ne olur ne olmaz diye yine ufurum çıktı ama masum ufurum olma ihtimali yüksek dedi. Sürekli kontrole gittik önce 3 ayda bir sonra 6 ayda bir ve o ufurumun sebebi kalbinde olan küçük bir delikti. 3 yaşında son kontrole götürdük delik neredeyse kapanmak üzere artık hiçbir sıkıntı yok derin dalış dahil her türlü sporu yapabilir o derece kalbinde sıkıntı kalmadı dedi. Elbette ne olur ne olmaz diye sürekli olarak kontrole devam edilecek bundan sonya 5 yaşında goreyim dedi şimdi 3 buçuk yasinda sorunsuz devam ediyoruz çok şükür.
Yani ufurumlerin hem en masumunu hem en kötüsünü yaşayan biri olarak içiniz ferah tut diyorum cok ağır bir şey olsaydı bu zamana kadar çoktan daha net belirti verirdi ben inanıyorum ki masum bir ufuruk ve o yüzden ağlarken falan nefessiz kalıyordur o da zamanla düzelir. Siz şuan stres yapmayin eko sonucunu bekleyin o sonuç zaten her şeyi ortaya çıkaracak