Renkli ve şekilli tabaklar aldım. Plastik kaşık ve çatallar almıştım. Mama sandalyesinin altına büyük bir sofra serdim. Sonra önüne tek çeşit yemek koydum örneğin haşlanmış yumurta, menemen, çorba, yoğurt gibi ilk başlarda elinden tutarak ben destek verdim ve her ağzına götürdüğünde alkış yaptım öptüm. Her gün ne yiyorsa kendi önüne koydum ve yediğinden kendi önüme de koydum bak oğlum anne de yiyor dedim yavaş bir sekilde kasik tutmayı ağzıma goturmeyi gosterdim. zaten 2-3 günün sonunda kaşığı kavrayıp tutmaya başladı. Sonrasında hiç yardım etmedim döke saça yedi. Her öğünde üzerini değiştirip mama sandalyesini yıkayıp sofrayı temizledim. İlk gunler çok zor oldu ama şu an lokantaya bile gitsek ben asla yedirmem önüne koyarım kaşığı çatalı veririm. Ben yemeğimi yerim o kendi yemeğini yer hiçte dökmez. Dediğim gibi benden güzel yiyor :) Tabi bu süreçte babası da çok örnek oldu her sofraya oturdugumuzda babası hadi oğlum bak böyle yiyoruz bak böyle tutuyoruz deyip gösteriyordu. Ama en büyük etken renkli tabak çatal oldu hevesleniyordu