0 oy
169 göst.
Diğer kategorisinde (4,668 puan) tarafından
Kızlar bir buçuk yıldır korunmuyoruz küçük ve çok  sayıda miyomum var rahim duvarında ama doktorum engel değil dedi kızım 4 yaşında ikinciyi istiyoruz hamile kalamiyorum var mı bı tavsiyesi olan 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yani tavsiye değil de ilişki olduktan sonra kalçanı bir yastıkla destekle biraz öyle uzan. Hemen duş alma yani. Bide folik asit falan kullanabilirsin. Umarım olur 
(4,668 puan) tarafından
Kullanıyorum canım hormon ilacı da kullandım adetim düzensiz oluyor diye ama rabbim nasip etmiyor. İkinci hemen olmaz diye bı algı var ya demek ki doğru
-Reklam-
0 oy
(1,252 puan) tarafından
Ben 14ay hamıle kalamadım kilometre ve folık asıt kullandım o ay hamıle kaldım
(4,668 puan) tarafından
Benim de bir buçuk yıl oluyor canım . Folik asit adetim düzensiz oluyor diye adet düzenleyici soğan suyu içtim bu ay yok hamile kalamiyorum doktorum da çok engel olacak durumda değil diyor yumurtlama günü takip et diyor da adetim düzensiz nasıl takip edicem onu da bilmiyorum çok yıprandım
(320 puan) tarafından
Ovulasyon testi al adetin bitince yapmayan başla 2 saat önce sıvı alımını kes öğlen saat1 de yapmaya başla her gün aynı saatte
(4,668 puan) tarafından
Çalışıyorum ki kuzum dediğin saatte işte oluyorum
(320 puan) tarafından
Çalıştığın yerin lavabosunu kullan
(4,668 puan) tarafından
Valla kalabalık fabrika ortamında zor yanı
0 oy
(768 puan) tarafından
Canım benimde öyleydi bi tane kaybettim hatta duyduğum herşeyi denedim soğan suyu hayıt tohumu bal tarcın tarifi çoban çöterten tabi her ay ovülasyon takibide yapıyorum aynı zamanda ayakları ilişki sonrası yukarda tutmak bele yastık koymak falan işe yaramadı doktora gittim yumurtanın büyümesini baktı ilişki günleri önerdi onlara uydum sadece hamile olduğumu öğrendim çok stresli bi süreç Allah yaşatmasın kimseye benim çözüm böyle oldu belki işine yarar seninde 
(4,668 puan) tarafından
Tekrar gitmek lazım doktora kontrole. Valla gerçekten çok zor süreç soğan suyunu bende denedim
(768 puan) tarafından
Bence git canım hiç bi tedaviye gerek bile kalmadı yumurtanın olgunlaşmasına bakarak ilişki günleri  önerdi sadece özele gittim ben ama devlette cok bi ilgi görmedim folik asit verip göndermişti direk
(4,668 puan) tarafından
Devlet bakmıyor bile.gittim bı kere dediğin gibi takvim tut adet  yumurtlama günlerini takip et folik asit kullan dedi gönderdi benim doğum doktorum özel de zaten ona giderim olmadı
0 oy
(1,739 puan) tarafından
Doktor kontrolünde klomen ve çatlatma iğnesi deneyin cnm. Bunun öncesinde tabi adetin 2. Günü hormon testi ver. Sıkıntı yoksa 2. Adım bu dediğimi yap
(1,739 puan) tarafından
Olmaz cnm. Adetin 2 veya 3. Günü önce kadın doğuma gidip, ben 1.5 yıldır hamile kalamıyorum. Hormonlarıma baktırmak istiyorum diyeceksin. Ve aç git. Sonra hormonlarına bakılacak. Bir sıkıntı var mı yok mu fsh hormonun nasıl? Amh hormonun nasıl? Prolaktin hormonu, tsh hormonu hepsine bakılacak. Hormonlarda sıkıntı yoksa doktora de ki ben yumurta geliştirici klomen ve çatlatma iğnesi kullanmak istiyorum. Doktor yine bir sonra ki ay adetin 2 veya 3. Günü seni çağıracak. Önce ultrasonla sen adetliyken vajinal muayene yapıcak. Amaç kistin var mı? Eğer temizse sana klomen ilaç tedavisine başlayacak. Adetin 5. Günü günde 1 veya 2 tane bu ilacı içeceksin. Doktor kaç tane içeceğini söyleyecek. Toplam 5 gün ilaç kullanacaksın. Doktora tekrar gidiceksin yani adetin 11. Günü falan. Doktor bakacak Yumurtan yeterince büyümüş mü? Veya kaç yumurtan oluşmuş? Duruma göre sana gün verecek. Mesela diyecek ki yarın akşam çatlatma iğneni yaptır göbekten. İğneni yaptırcan, sonra da 36 saat sonra yumurtan çatlayacak ve ilişki yaşayacaksın. Yumurtan ne zmaan çatlayacak doktor hepsini söyleyecek. Yumurtanın çatladığı saat o gün ilk ilişki olsun. Ardından hemen 2. Gün ara vermeden 2.ilişkin olsun. Sonrasa yine ara vermeden 3. Gün 3.ilişkin olsun. İlişki sonrası ayaklar havada duvara yasla yarım saat bekle. Hemen duşa girme. Folik asit ve vitamin içeren ocuan mumyy kullan çok iyi bu ilaç. Fiyatı 350 tl. Ardından ilk ilişkiden 12 gün Sonrada gebelik testini yap. Hayırlısı inşallah. Dediklerimin hepsini uygula. Hatta bak yerinde olsam ilk hormon testi için değil onu devlette yaptır. Ama yumurta takibi için özele gidersen çok da güzel ilgilenir doktor. 1 muyene ücreti ödersin 10 günlük kontrol hakkın var. Ben en son bu şekilde hamile kaldım. Darısı sana inşallah
(4,668 puan) tarafından
Ayy kuzum Allah razı olsun hiç üşenmeden anlatmışsın <3 benim miyom sorunum var rahimde ama doktorum çok bı engel olacağını söylemedi. Bilmiyom bu ay da geçsin bakalım bı dahaki ay senin dediğini deneyecegim çok sağol içim ferahladi
(1,739 puan) tarafından
Ekran görüntüsünü al cnm. Seni çok iyi anlıyorum. Benimde 4 yaşında kızım var. Bırak 1.5 yılı 2 ay olmayınca bile insanın canı sıkılıyor. Miyomdan sıkıntı yok demiş doktor. O zaman bunları da yap inşallah olacak cnm
(4,668 puan) tarafından
Yani ciddi durumda değil minik minik dedi bu ayı da geçirelim önümüz ay inşaallah deneyeceğim çok çok sağol . Kızım öyle istiyor ki kardeşi olsun elini açıp dua ediyor
(1,739 puan) tarafından
Rabbim nasip etsin inşallah cnm ❤️
0 oy
(436 puan) tarafından
Canım miyomlar için sopan suyunu çok duydum. Bizzat annemdr de gördük . Adetin kaçıncı günü hatırlamıyorum da sığan sutuna başla .15 gün sanırım rnder saraçoğlunun kürü diye bak .onu düzenli kullan. Ama o ay ilişki yaşama.grbeliktr düşüğe sebep olacak kadar riskliymiş. Ben kalıntım enfeksiyonum oldugunda da bunu yapıyorum .işe yarıyor .sen de ki miyomları da düşürür belki. Bi dene derim
(4,668 puan) tarafından
Denedim canım geçtiğimiz ay evet rahatladım biraz şişkinlik falan hafifledi.  Ama hamile kalmadım

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 87 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde 9dcdwr796q (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 297 göst.
2 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde sweetlady (832 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 424 göst.
12 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zehra13 (109 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 133 göst.
9 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Naz21 (46 puan) tarafından soruldu

411,397 soru

12,383,654 cevap

43,382 kullanıcı

Kategoriler

...