0 oy
694 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Oğlum da tüm aşıları yaptım sadece gebelik de tetenoz olmadım... Bu çocuğum da hamile iken tetenoz oldum ve yarın bir aylık aşimiz var sizce yapsam mı  linç kavga istemiyorum ama tabi ki her türlü fikire açığım 

25 Cevaplar

+6 oy
(3,282 puan) tarafından
Benim kızımda böbrek üstü kisti vardi ve doktorun bana tek dediği aşı karşıtı isen doğduğunda k vit. Aşını yaptirmadiysan çok büyük riske atmisisndir çocuğunu dedi benim kızımda 25 günlük ve o gün bi kez Allah'm çok şükür iyi ki aşı karşıtı degilm dedim 
tarafından
Ne alakası varmış sordunuz mu bunu. Böbrek üstü bezi ve kvit? Kvitin ne olduğunu biliyor mu acaba doktor. Tuhafmis yani. Kizimda da böbrekte kist vardı ve asisiz elhamdülillah baya baya sağlıklı o yüzden merak ettim yani
(391 puan) tarafından
Bu bayan hesabını silmismi
(2,386 puan) tarafından
Evet canım
(391 puan) tarafından
Neden acaba merak ettim kiz
(2,386 puan) tarafından
Bilemicem canım
-Reklam-
+2 oy
(10,460 puan) tarafından
Mesela neye göre yaptırsam mı yaptırmasam mı diye soruyorsunuz? Keyfi mi can sıkıntısı mı?
(135,753 puan) tarafından
ozgeee belcikada yasal.olarak asi zorunlulugu var yaptirmayana once para cezasi geliyo sonrasi daha kotu vatandas degilse ulkeden atilmaya kadar gidiyo hani para cezasida az bisi degil haa zaten mecburi olan 3 mu meydi asi var hic kimse yaptiralimmi yaptirmayalummi diyemiyo ☺️☺️☺️ kimsenim totosu o cexayi yemeyi yemiyo ☺️☺️☺️☺️sikiyosa yaptirma☺️
(1,396 puan) tarafından
burda sozde 4 yas asisi kaldirildi deniliyordu ama hala yaptiriliyor anlamadim bende (aşı takviminde 48 ay asisi gorunmuyor
bazi asilar turkiyedede zorunlu olsa keskede yaptirsammi dusuncesine girmese herkes
(1,396 puan) tarafından
burda sistem farkli işliyor
(10,460 puan) tarafından
Ahaha sevdoşş en iyisi belçika sistemiymiş valla :Djdj
+1 oy
(300 puan) tarafından
Siz böyle şeyleri buraya soracağıniza o hastalıkları yaşamış insanlara gidin. Mesela cocuk felci yüzünden ölen ya da hayatı boyunca engelli kalan insanlarla konuşun.
cocuk felci rota meningokok gibi asilari zorunlu yapsa devlet keske
(5,455 puan) tarafından
Siz orda yaptırıp bir de belediyeye bildiriyordunuz di mi :)
zorunlu asilar bittiginde asi yeri imzali bi lagit veriyo onu belediyeye vermek zorundayiz vermezsen yandik hem para cezasi var hem hem bi suru cezalari var en basiti cocuk parani keserler kii bu em basiti bebegi elinden almaya kadar gidiyo bu aşı isi burda o yuzden hic boyle yaptirsammi diye soran yok ☺️
(5,455 puan) tarafından
Burada da kesinlikle böyle olmalı. Adamlar böyle böyle toplumsal bağışıklığı yakalıyorlar işte
bebegi aileden almaya kadar gitse varyaa uuff bak asi karsitlari nasi kosuyo asiya
+1 oy
(1,514 puan) tarafından
İnsanlar bilimsel makaleler yerine Instagram da birkaç sayfayı delil olarak sunuyor bilinçsizce hareket eden insan topluluğu olarak görüyorum bununartık ben bir sağlıkçıyım ve ilk çocuğuma bütün aşılarını yaptırdım ikinciye de yaptırıyorum bu sizin araştırarak karar vereceğiniz bir durum bu platformda bilgili kesim kadar cahil kesimde mevcut buranın fikriyle hareket etmeyin yoksa size takipçi satın alınan saçma sapan platformlardan bilgi kirliliği yaşatırlar aşı olduğu için sorun yaşayan dan ziyade olmadan yaşayan çok vakaya şahit oldum engelli kalan ölen ve o çocukların aşı karşıtı ailelerine eğer aşı yaptırmıyorsanız çocuğunuz hastalandığında doktora da götürmeyin çünkü ikisi de aynı bilinçsizlik
(205 puan) tarafından
Bunu benim aile hekimi hemşiremde bana bütün çocuklarıma aşılarını yaptım dedi yapmayanlarıda zamanla görürsün dedi.
0 oy
(8,896 puan) tarafından
Oğlumda yaptırdım bı sorunda yasamadım kızimada yaptırım aşılarını tetenoz aşilarmida yaptırdım 
tarafından
Bnde oğlumda bişey yaşamadım gayet sağlıklı bunda da yaptırsam mi yapmasam mi bilemedim
(8,896 puan) tarafından
Yaptır canım bence ama yinede sen bilirsin zaten benim ebe çok iyi takip ediyo beni direk arıyo gel diye
tarafından
Yok yaptırmayı düşünüyorum zaten 3 tane yigenim de oldu bı sıkıntı çıkmadı oğluma da yaptim merak ettim sadece
0 oy

asiyi senmi yapican :blink:

tarafından
Yok kız bebeğimin bir aylık aşısı
ee yaptir tabiki
0 oy
(676 puan) tarafından
Sana kalmış bacım ben yaptirdm 2 kızımdada hepsini yine olsa yine yaptırırım 
0 oy
(3,047 puan) tarafından
İlk çocuğunda yaptırmışsın bunda neden tereddütte kaldın bu tamamen senin verebileceğin bir karar kimisi yaptır der kimisi yaptırma der
tarafından
Özel yapmadım ilk oğlumda pahalı sanırım şuan ne kadardır acaba
(1,027 puan) tarafından
Rotayi kaça yaptırdık hatırlamıyorum ama az önce menenjit aşısı yaptirdik 3 doz olacak ilk dozu 2090 liraydi. Rota bu kadar değil ama
tarafından
Sağol canim oğlum 3  yaşında  özel aşılar olur mu zamanı geçmiştir demj
(1,027 puan) tarafından
Rota geçti ama menenjiti bilmiyorum
tarafından
Tam cnm sağol
0 oy
(1,758 puan) tarafından
Yaptıracağım çünkü şöyle şöyle 

Yaptırmayacagim çünkü böyle böyle 

Diyebilmeli insan başkalarının sözlerine itibar etmeyin güzelce araştırın lütfen 
0 oy
(106 puan) tarafından
Bu iş öyle millete sorarak olmaz ki kendi fikrin olmalı araştır iyice hangisi kafana yatiyoss ona göre hareket et 
0 oy
tarafından

Kesinlikle yapmamandan yanayım

image

image

image

image

image

(584 puan) tarafından
Çok güzel açıklamışssınız. Tam bende bu hesapları örnek olraka suncaktım
0 oy
(92 puan) tarafından
Ben aşılar hakkında araştırmalar yapıyorum kendimde aşı uyguladigim için bir çok soru alıyorum bir aylık aşı hepatit b ile ilgili bir kaç görüş var mantıklı bulduğum içeriğindeki civa vb maddeler sebebiyle anne baba taşıyıcı değilse altıncı ay dan sonra başlanması beyin gelişimi için daha sağlıklı olduğunu söyleyen görüşler . Ama siz doğumda ilk dozu yaptirdiysaniz devamlılık için ikinciyi birinci ayda yaptırmanız daha mantikli
(584 puan) tarafından
Objektif bakıyorsunuz. Doğru araştırmalar yapıyorsunuz. Bu düşüncenizden dolayı sizi takdir ediyorum. Fakat şunu anlamadım. Neden ilki olduysa 2.side olmalı?
(92 puan) tarafından
Aşı sonrasi antikor oluşuyor vücutta bu belli seviyedeyken yenilenmesi gerekiyor yani aşı takvimleri aşılar arası olması gereken süreler bunlar belirli araştırmalarla oluşuyor o yüzden öyle dedim
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Kaynini naptın kız 
tarafından
Önceki postumda yazdım canim cevaplarım da var
tarafından
0 oy
(3,591 puan) tarafından
Yaptırma deseler, çocuğun aşı olmasa ve ileride hastalansa vicdan azabını taşıyabilecek misin ? Ya da başka bir şeye rahatsizlanip sebebini aşı olarakta düşünebilirsin. Evlqt senin evladın, ben asla karşı değilim. Körü körüne yaptırmam asla diyene de saygım olsa da bir tuhaf geliyor açıkçası 
0 oy
(1,731 puan) tarafından
Buna buraya sorarak karar verme kendin her iki görüşün fikirlerini uzmanlardan dinle bunlarla ilgili bir çok  makale var onları oku ve karar ver yarın öbür gün oradakilere uydum diye yaptırdım ya da yaptırmadım dememek için her ihtimalin sonuçlarını muhasebe ederek karar ver. Bu arada kaynin ile ilgili bir gelişme var mı? Kamera koyacaktın en son ne oldu? Bu arada bebislerinle saglikli bir ömür diliyorum❤️ 
tarafından
Koydum canim kamerayı önceki postumda da yazdım okursun .. kısaca özetliyorum kendisiyle konuşmuyorum . Mesafeliyim bebeğim doğumdan sonra küvezde kaldı sütüm kesildi çok stres yaptım diye bu aralar evde barut gibi geziyorum eşime de daha bişey demedim  oda çok düşünceli bu aralar kafaya takıyor dalıp gidiyor hem iş hem ev işi hem gece bebeğe bakmak için destek oluyor aileme de anlattım odaya girip sandığımk falan karıştırmış  kendisiyle ne bı konuşma ne bı yemek yeme nede bir şeyim var oda farkındadır diye düşünüyorum annem ablam bişey olmaz sabır et , evden çıksan kiralar yüksek nasıl yapacaksin çocuğun küçük en azından destek oluyorlar falan diyor ama Sabir edecek gibi dglm bakalım sonumuz ne olcak
0 oy
(277 puan) tarafından
Açıklama yapmak istemiyorum ama yaptir bu bir secenek olmamalı 
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Annem küçükken bizlere de yaptırmış, bende iki çocuğuma halen yaptırıyorum, cevremdekiler de yaptırdılar bir problem yaşamadık çok şükür 
0 oy
(18,633 puan) tarafından
Oğluma yaptırdım şu an 2.5 yaşında gayet normal sağlıklı aşıdan hasta olan kimseyi görmedim ama aşı olmadığı için ( yıllar yıllar önce aşılar bu kadar yokken) çocuk felci geçiren bir yakınımız var maalesef ben aşıların gerekli olduğunu düşünüyorum 
0 oy
(72 puan) tarafından
Bende tereddüt ettim sizin gibi sonra çok araştırdım ve şu sonuca vardım sağlık ocağındaki hemşire bu aşılar taa sene bilmem kaçtan beri var annelerimiz babalarımız bile bu aşıları olmuşlar aşı içerikleri değişmiş olsaydı bende çocuklarım için tereddüt ederdim ama aşılar yıllardır aynı aşılar dedi ve haklı buldum annem de bazen ben öyle dediğimde bizde yaptırıyoruz bizde ası olduk diyor 
0 oy
tarafından
Tüm aşıları tam ve yaptırmaya da devam edeceğim. Eskiden olduğu gibi şimdi de tek çare aşı olarak düşünüyorum. Yaptırmayanlar yoğun bakım ünitesinde bekliyor çoğu. Aşılı bebekler çok çabuk hastalığı atlatıyor 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 57 göst.
25 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 110 göst.
4 Ocak 2023 Diğer kategorisinde 1234 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 171 göst.

411,715 soru

12,394,353 cevap

44,043 kullanıcı

Kategoriler

...