0 oy
227 göst.
Diğer kategorisinde (112 puan) tarafından
Gelen bir hastalık çok şükür tedavisi var ama  bugün radyolajideki doktor ikinci çocuktada olabilir dedi acaba ilk çocuğumda böyle oldu da 2.dede olurmu olma ihtimali olursa ne yapmalıyım çaresi nedir acaba annem eğer böyle ihtimal varsa tüp bebek falan dedi ama bilmiyorum bu konuda bilen yardımcı olbilirmi  çocuk düşünüyorum 

5 Cevaplar

0 oy
(2,217 puan) tarafından
Eğer genetikte varsa genetik danışmanlık verir doktor yani gebelikten önce tedavi ile gebe kalırsın benim ilk kızımda da henüz tanısi konulamaamış Bir genetik hastalık var ama ikinci kizimda gözle görülür hiçbir sıkıntı yok henüz 4 aylık yine de götürüp ona da test yapacağız 
(112 puan) tarafından
İkinci kızını tedaviylemi oldu
(112 puan) tarafından
Yani şöyle canım ailede yok ama genetikten gelen bir şeymiş ikincidede olabilir dedi ne yapmam gerekiyor
(2,217 puan) tarafından
2 gebeligim plansız bir gebelikti olduktan sonra bir şey yapamayız dedi doktor çok şükür kızım sağlam doğdu Sen hamile kalmadan önce kadın doğum doktoruna görünmem lazım o seni gerektiği yerlere yönlendirir
-Reklam-
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Nedir acaba genetik te sıkıntı. Çok geçmiş olsun. 
(112 puan) tarafından
Popo deliği altaydı onu düzeltirdik şuan rahat ama aileden gelen bir şeymiş ama yok acaba 2.çocukta olurmu olursa nasıl bir  önlem alınır
0 oy
(5,471 puan) tarafından
İlkinde olanla aynı oranda ikincide olma ihtimali de var. 
(112 puan) tarafından
Önüne nasıl geçicem
(5,471 puan) tarafından
Tüp bebek ile gen ayıklama yapabiliyorlar ama bu gen için yapılır mı bilemiyorum
(112 puan) tarafından
Anladım canım yani kadın doğuma sormam gerek
0 oy
(5,879 puan) tarafından
ne hastaligi fmf mi?
(112 puan) tarafından
Yok canım popo deliği olması gerektiğinden az altaydı yapıldı çok şükür ama ikin ci düşünüyorum doktorda ikincidede olabilir dedi bunun önüne nasıl geçebilirim
(263 puan) tarafından
Genetik denince ilk akla gelen FMF oluyor,tabi yaşayan biliyor.
0 oy
(1,381 puan) tarafından
Size yani anne babaya gerekirse diğer çocuğunuza genetik test yapılır. Ne olduğu tam anlaşılır. Tüp bebek önerilir. Bı kaç defa yumurta toplandıktan sonra oluşan embriyolar genetik ayrıştırmaya gönderilir. O hastalığı taşımayan yani Sağlam gelenler transfer edilir. O şekilde gebelik elde edilmeye çalışılır. Biraz maddi ve manevi zor bir süreç ama gebe kalmakta sorun yaşamıyorsunuz daha kolay tabi. Geçmiş olsin 
(112 puan) tarafından
Yani ilk önce bir çocuk doktoruna gitmem gerekiyor galiab
(1,381 puan) tarafından
Hayır kadın doğuma gitmen gerekiyor bence.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 870 göst.
0 oy
13 cevap 239 göst.
19 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde emyy (5,132 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 129 göst.
23 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Aysemm (103 puan) tarafından soruldu

407,240 soru

12,224,075 cevap

36,825 kullanıcı