0 oy
405 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (492 puan) tarafından
Annem meme kanseri ameliyat edildi işin gördü ama bel kemiğine sıçramış. Ayriyeten hepatit d ve b hastası o da siroza çevirmiş. Ameliyat eden Dr Kemoterapi  kaldıramaz karaciğeri kaldıramaz diyor başka hastane de u da Kemoterapi görmeli yoksa daha acı çeker o zaman hiç bir ağrı kesici bişey etki etmeyecek diyor  Kemoterapi görmesi gerek dayanolmaz acılar çekecek görmezse diyorlar. Biz de artık ne diyeceğimiz şaşırdık. Kemoterapi neyi çözer ağrısı azalır mı ama yine sıçrayacak beyine o zamanda acı çekecek napacaz bilemiyoruz. 

Etrafınız da Kemoterapi gören sonra ne oldu nasıl geçtisüreç ve  sonuç nasıl oldu . 

Allah kimseyi bu derde düşürmesin  çaresizlik içinde neyse sonunu getirmek istemiyorum ama anneme de dua edin 

13 Cevaplar

0 oy
(2,733 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Üzülerek söylüyorum ama hazırlıklı olun. Benim ablam öyleydi Ekim ayında kaybettik. İlk gögüs kanseriydi sonra iyileşti dediler meğerse kanser hücresi kemiğine sıçramış. Ufak ve agresifti hücre o yüzden kısa sürede siroza çevirdi. Oradan da beyine doğru çıktı. 6 ay yaşayabildi. Doktorlar artık yapacak bir şey yok dediler. Ne kadar tedavi uygularsak uygulayalım çözüm olmucak dediler. Son 2 ay kala hiç bir şekilde ilaç dahi vermediler. Çünkü bütün tedaviler ona daha çok acı veriyordu.
(4,106 puan) tarafından
Amin canım
(2,733 puan) tarafından
Maalesef kanser hücresi çok çabuk yayılıyor. İlk 1.5 2 ay içerisinde ciğere sıçradı. Acıdan bir şey yiyip içemiyordu. Bildiğin sadece iskelet gibiydi. Doktor zamanla kemikleri cam kemik olucak dedi. O zamana kadar dayanamadı ablam. Ardında 14 yaşında yiğenimi bıraktı.
(4,106 puan) tarafından
Bende annem vefat ettiğinde 14 yaşındaydım erkek kardeşim 4  bu hastalık erken fark edilince daha ümitli oluyor post sahibinin annesi sağlığına kavuşur inşallah
(2,733 puan) tarafından
İnşallah.
(492 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun canım.  Çok ağır derdi çekene Allah yardımcısı olsun çok korkuyorum zor durumlara düşürmesin Allah hiç kimseyi ve annemi
-Reklam-
0 oy
(3,988 puan) tarafından
Canım çok üzüldüm Rabb'im annenıze acil şifalar versin halam bağırsak kanseriydi kemoterapi oldu zorlu süreçti hıc kimseyle görüşmedı doktor atlattığını söylemiş ama geçen aradım yıne kan geliyo Doktor'a gıtcem dedı halam 
(492 puan) tarafından
Allah şifa versin hakana inşallah atlatır. Allah kimseyi düşürmesin. Acı çekmesin diye bakıyoruz artık sonucu az  çok tahmin ediyoruz Allatan ümit kesilmez ama kemoterapi sadece bir ihtimal
(3,988 puan) tarafından
Rabbim Şafi isminin hürmetine sıfa versin canım Allah'tan ümit kesilmez atlatır inşaAllah
(492 puan) tarafından
Allah razı olsun canım bu derdi çekene Allah yardımcısı olsun şifa versin hepsine
(3,988 puan) tarafından
Amin canım amin
0 oy
(410 puan) tarafından
Kemoterapiyi kanser hücrelerini öldürmek için veriyorlar bnm iki ablamda meme kanseri ama atlattilar ışın tedavisi kemoterapi akıllı ilaç dedikleri her neyse hepsini kullandılar halada kontrol altındalar..

Umarım annenizde şifasını bulur iyileşir kötü düşünmeyin rabbimden sonra doktorlara güvenin duamda olacaksinz inşallah  
(492 puan) tarafından
Allah razı olsun canım Allah şifa versin ablanları sizlere sevdiklerine bağışlasın. Sende meme kanseri taramasına git. Anneme de diyorlar kemoterapi ve akıllı hap yapacaz ama annemin sağlam yeri yok. Karaciğeri kaldıramayabilir . Dr lar enfazla 2 ay ömrünü uzatır yine ağrısı acısı olacak dediler, Yapsak boşa mı yapacaz diye korkuyoruz. Ama denemesen de çok acı çekecek diyorlar
(410 puan) tarafından
Bzm ailede genetik olmuş resmen inan bana bizde üzülmekten yorgunuz o kadar şey geldi ki basimiza biz ailecek taramaya giriyirz  6 ayda  bir... Ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten tek diyebileceğim Allah'ım onu size bağışlasın şifasını versin inşallah
(492 puan) tarafından
Yaşınız 40 altı mı taramaları nasıl yapıyorsunuz
Bizde de maalesef genetik annemi tedavi eden Dr lar kızların muhakkak momografi röntgen ultrason bu her 3 ne baktırmalılar. Sadece ultrasonda çıkmayabilirmiş.  Gittiğim Dr a bunu dedim adan afra tafraya girdi işini öğretiyormuşuz falanda fistan. Bu süre arayla kontrollere git takipte kal bişey söylemedi
(410 puan) tarafından
risk altında olmayan kadınların ilk mamografi çekimlerini, 40 yaşından önce yaptırmamalarıni söylüyor çoğu doktorlar fakat biz rist altında olduğumuz için yaptık en küçükleri bendim zaten 28 yaşındayım  mamografi yılda bir kere yaptırıyorz  röntgen ultrason kan 6 ayda bir cnm
0 oy
tarafından
Ameliyat sicratiyor ya gerçekten 
(492 puan) tarafından
Yumurta kadar olmuştu bi göğsü aldılar orası temiz ama lanet hücre yerinde durur mu.
Ameliyat sıçrattığını bilmiyordum cnm
tarafından
Bizim burda kansere bıçak vurulmaz derler
0 oy
(13,521 puan) tarafından
Rabbim varsa şifasını versin canim yoksa çektirmesin üzgünüm ama bu süreç çok yıpratıcı. Geçen sene karaciğerde kaybettik kayinvalidemi 1 kere gördü kemoterapi sonra 2. Kez gitti hastaneye çıkamadı. Bi bant vardı onu yapıştırıcı rahatliyom derdi ama ağrılı oluyormuş 
(13,521 puan) tarafından
Kanser teşhisi konuldu canım belim ağrıyor diye bi başladı bel fıtığı sandık teşhis için bi kac ay bekledik tam ramazan bayramına denk geldi doktorlar bilemedi tatile girdiler falan 2 ay zaten teşhis için ugrasildi. Sonra teşhis kondu ilaçlar falan derken enfeksiyon kapmış bide onun için kemoterapi alamadı günden güne kötüye gitti ama kemoterapiden sonra iyiydi 2. Yi almaya gidiyorum diye gitti bir daha hastaneden gelemedi
(492 puan) tarafından
Üzüldüm ya  fazla bişeyi de soramıyorum kıyamıyorum sorupta üzmekten
(13,521 puan) tarafından
Hastaya bisi sorulmuyor canım onlar daha karşısındakini üzmemek için çabalıyorlar.
Bizi dersen alışık artık canım benim.hep aklımda unutamadim
(492 puan) tarafından
Evet morali çok bozuk üzülmüyormuş evlatlarına kıyamadığı için hem para harcadınız hem gelip gidiyorsunuz  iyileşemiyorum diye. Zaten genelde çok çabuk üzülür.
(13,521 puan) tarafından
Anlayabiliyorum canım kendini yük gibi görüyorlar maalesef
0 oy
(600 puan) tarafından
Kardeşim kemoterapi gördü ilik nakli oldu o tabi . İyi bı beslenme ve düzenli ilaç kullanımıyla daha iyi sonuçlar alınır . Hemen iyileşti. 
(492 puan) tarafından
Genç mi kardeşin Allah şifa versin . Biz napsak bilemiyoruz Dr a gidip gelmesiyle kalıyor. İyi bir beslenme kısmını detaylandırır mısın canım
(600 puan) tarafından
Canm o zaman 16 yaşındaydı . Bol bol memenem yerdi kıymalı börek yerdi et ürünleri bol süt içerdi . Annem iyi bakardı.  Bol bol yerdi . Kemoterapi mide bulantısı yapar.  Kussa da yemeğini yedirirdik yemek yetmezse bünye zayıf düşer
(492 puan) tarafından
Allah daima sağlık sıhhat uzun ömürler versin canım
(600 puan) tarafından
Amin canm size de inşallah
0 oy
(4,142 puan) tarafından
Annem iki kere kanser atlatti. Ilki rahimdi direk alindi, ikinci meme de oldu. Onda da kanserli bolgeyi temizleyip kemoterapi ve isin tedavisi aldi. Suan iyi sukur ama tedavi sirasinda tabi sac vs dokuldu asiri halsizlik oluyodu. Bir de tefavi sonrasi bobrek ve kalbi az da olsa hasar gormustu ama diyet ve tedaviyle duzeldi. Yani yayilmamasi icin tabi kemoterapi sart. Arastirma hastanesine gitseniz? Annem biz istanbulda yasiyoruz cerrahpasada olmustu. Orda birbirleriyle baglantili calisiyodu birimler.
(492 puan) tarafından
Annem İstanbulda  Cerrah paşa çok geç işliyordu tedavi süresi. Özel hastanelerde tedaviye gidiyor ama ne çare. Annene Allah şifa versin sağlık sıhhat versin birdaha düşürmesin bu durumlara.
(4,142 puan) tarafından
Amin insallah, bilemiyorum suan nasil ama annemin 10 seneden fazla oldu. Umarim tez vakitte annende eski sagligina kavusur.
(492 puan) tarafından
Amin inşallah acı çekmesin dayanamam kıyamam yeterince çekti hayattan hep güçlü durdu bu son hamle  ama insan ümit etmeden yapamıyor
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Merhaba anneniz nasl oldu acaba 
(492 puan) tarafından
Of of ne  sen sor ne ben söyleyeyim. Pet yaptılar sonuçlandı Pet sonucuna göre her yere sıçramış beyin akciğer karaciğer kemiklerin bir çok yerinde kalbin ve omirlik oralarında  sıçramış . Karaciğeri  hasarlı olduğu için kemoterapi verdirmedi İstanbulda ameliyat yapan Dr u kaldıramaz bırakın rahat yaşasın geri kalan ömrünü  kaldıramaz kemoterapiyi dedi. Yapmadık. 2 kere ışın aldı. Burdaki dr larda sadece ameliyat olmuş başka tedavi görmemiş kemoterapi  akıllı hap vs alması lazımdı dedi. 10  gün önce Pet yaptılar sonuçlar sıçramış her yerine mr a girdi artık yarın ne yapcaklarona karar verdi. Beyninde ışın görür diğer yerlerinde akıllı hap kemoterapi olur ama önce mr a bakmamız şart dedi hayırlısıyla yarın bakacaz artık.
0 oy
(291 puan) tarafından
Üzmek istemyrm ama hızlı yayılıyor annenizle zamn gecirin cnm maalesef hicbrirsey çare olmyr:(((
(492 puan) tarafından
Son evrenin sonu hiç düşünmek istemiyorum çok dirayetliydi herşeyin üstesinden gelirdi onsuz olacağı günleri düşünmek istemiyorum geçen gün sarıldım  dayanamadım bıraktım içim parçalandı kucağımda küçücük kaldı çok kötü sarılmak istedim ama sarılamadım. Beyninde var korkarım ani felç hafıza kaybı olur kötürüm olur çok kötü ama yaşıyorsun. Kanserin olduğu yerler hep sancılı ağrılar var. Şuan iyi aklı dengesi iş yapıyor ama bi an bişey olacak diye çok korkuyorum.  Çaresi yok kemoterapi de aşamada alanlarda iyileşmedi bilemedim sadece geciktiriryor ama diğer organları çökertir zaten çoğu yeri sıkıntılı
0 oy
(20,534 puan) tarafından
Kaç aydır bnmde yüreğim acıyor bu durumdan dolayı 

Kemoterapi 3. Senasindan sonra Hafıza kaybı olmaha badladi dahada bozuldu

Ölüm kalım arasında savaş veriyor 
(1,437 puan) tarafından
Anneniz ne kanseri.. Bende meme kanseriym:(
(20,534 puan) tarafından
Annem deil
Dedem canım ciğerim herşeyim:(
Mide kanseri tüm organına sıçramış
(492 puan) tarafından
Allah şifa versin inşallah elden ayaktan düşmeler ağrıları sancıları çok az olur Allahım sen onların acılarını hafiflet diye dua etmekten başka çare yok. Canından annen gözün önünde ama biley yapamıyorsun izlemekten başka çare yok bizimde tün her yerine sıçramış kemiklerin bir çok yerinde akciğer karaciğeri beyin lenf her yerinde son zamanları Allahım korusun öleceğini biliyor bize h para biriktirmiş yerini söylüyor ne nerde anlatıyor
0 oy
(534 puan) tarafından
Daha iyi doktorlara götürün araştırın hangi şehirse oraya götürün annem mide kanseriydi kemoterapi gördü iyi oldu dedik ama tedavi bitince mide kanaması geçirdi vefat etti rabbim sizinkine sağlık versin pişman olmamak için hangi doktor iyiyse gidin bulun geç olmadan hep mutlu edin bol bol video çekin yan yana fotoğraf çekin onu mutlu edin ,,,
(492 puan) tarafından
Acıbademe en iyi Dr lara götürdük karaciğeri kötü diye kemoterapi versirmedi başka yerde verelim dedi ama oradaki Dr  çabuk kaybedersiniz 3 günde yoğunbakımlık olur kurtarılmaz. Geri kalan ömrünü bırakın rahat geçirsin dedi
(534 puan) tarafından
Doğru diyorlardır belki kemoterapi çok ağır annem çok kötü olıyordu günlerce kendine gelemiyordu midesi bulanıyordu bir şey yiyemiyordu rabbim şifa versin başınızdan eksik olmasın aile hep bir arada olun belki biraz mutlu olur hastalık acılarını unutur yoğun bakımda olsa çıkamaz annem 17 gün kaldı her gün daha da kötüleşti ve orda yalnız tek başına vefat etti isterdik yanımızda olsun evinde olsun ama doktor makineye bağlı kapıdan çıktığı gibi ölür dedi
(492 puan) tarafından
Çok üzüldüm Allah bir daha bu acıyı size ve sevdiklerinize yaşatmasın. Teşekkürler duanız için Allah razı olsun. Ben de istemiyorum kemoterapi görmesini  babamda tek başına vefat etti yoğun bakımda aklıma geldikçe kalbim eziliyor annemde aynı durumu yaşamasını istemiyorum ama korktuğum bişey var beynin sağ üst bölgesinde 1 cm lik yere sıçramış kötürüm olmasından korkuyorum felçli olur diye o da ondan korkuyor. Annem göz göre göre gidiyor ama hiç bişey yapamıyoruz bu çok zor durum
(534 puan) tarafından
Rabbim sabır ve şifa versin bol bol sadaka verin imkan varsa ona kurban kestirin
0 oy
(1,627 puan) tarafından
Rabbim safi isminin yüzü suyu hürmetine acil şifalar versin inşallah çok geçmiş olsun canım 
(492 puan) tarafından
Allah razı olsun  sevdiklerinizi size sizi de sevdiklerine sağlıkla bağışlasın hayatta tek önemli şey paranın malın değersiz olduğunu bir kere daha anladım
0 oy
(7,637 puan) tarafından
Çok çok geçmiş olsun inşallah açil şifalar diliyorum
(492 puan) tarafından
Allah razı olsun  Allah sevdiklerinizi size sizlerinde sevdiklerinize sağlıkla bağışlasın.Hayatını bizler için feda eden anneme hiç bişey yapamıyoruz öylece  bekliyoruz. Çok kötü bişey

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 288 göst.
9 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birhilall (1,437 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 406 göst.
8 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Birhilall (1,437 puan) tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 695 göst.
5 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birhilall (1,437 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 220 göst.

407,247 soru

12,224,176 cevap

36,825 kullanıcı

...