1 buçuk su bardağından biraz eksik toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kadar portakal suyu
3 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi
Alabildiği kadar un (8-9 yemek kaşığı dolusu)
Yumurta ve keki iyice çırpıyorum.Süt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip çırpmaya devam ediyorum. Önce unu ekleyip çırpıyorum, sonra da kakaoyu.En son kabartma tozunu da ekleyip çırptıktan sonra portakal rendesini de ilâve edip bir iki defa karıştırıyorum ve unlayıp, yağlamış olduğum kek kalıbına harcımı döküyorum. Önceden ısıtılmış 180• fırında 40-45 dakika pişiriyorum.
NOT=》 Malzemelerin oda sıcaklığında olsun. Ve kek harcını katı yapmıyorum ben. Akışkan, birazcık da sulu bir kıvamda yapıyorum. Böylelikle kekim yumuşacık, ıslak kek formunda oluyor. Servis ederken de çikolata sosuyla servis ettiğinde de enfes bir tat oluyor.
Bak çok canım çekti anlatırken ☺️ Misafirim gelecek bugün bende ona yapayım bari :)))