+1 oy
714 göst.
Aile kategorisinde (931 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar bir kızı.  Var 2 bebegi düşünüyoruz  kızım doğmadan önce kayinbabm dedi biz koyacağız ismini tamam , dedim ilk isim sizin . Dedim erkek olursa senin adını koyarız kayinbabama ben dedim ilk başta   kayinbabam dediko yok büyük oğlum ismimi kaldırsın tamam dedim . Kaynım evlenmedi sırasını eşime verdi kızım , doğdu kayinbabam kaynim kizim ismini koydu isminide beğendim kızım birsy demedim bugünde diyor bidaha olursa ben koyaca, bende dedim öyle birsey yok olursa ismini ben koyacam sonra dediki babam ismini koyacam  dedi kaynım dedim yok ilk başta dediği,de dediği büyük oğlum adimi kaldıracak ben koymam dedim konu kapandı kızı. Evin ilk torunuydu erkek tarafı olarak bir altın yine takmadialr ben koymak istemiyorum Allah nasip edersede sizce bidahakine ne desem susunlar bıdah dememeleri için eşim bana bıraktı olursa ne koymak istersen koy dedi eşim arkamda

28 Cevaplar

+2 oy
(10,972 puan) tarafından
çok karışık anlatmışsın ama kimseyi dinlemek zorunda değilsin. ne istiyorsan onu koy
(931 puan) tarafından
Düzelt evt bende öyle dedi. İsmini ben koyacam Allah nasıl ederse dedim
-Reklam-
+1 oy
(7,647 puan) tarafından

Karnım ve yok tan başka bişey anlamayan ben :wassat:

(931 puan) tarafından
Şimdi duzelti,
(5,471 puan) tarafından
Kuzum sen sorun virgül ve nokta mı sandın? Kelimelerin çoğu anlaşılmıyor
(7,647 puan) tarafından
Öyle sandı sanırım. :D
(931 puan) tarafından
Kısacası biz bebek düşünüyoruz kaynim diyo bidaha olursa gebelik babam adinj kaldıralım bende yo, dedim bidahime ne desek cevap verim sussunlar eşim arkamda o konuda
(678 puan) tarafından
canım isim kaldırmak diye bir şey yok isim koymak diye bir şey var yanlış kelimeler kullandığın için anlayamamıştır herkes
0 oy
(2,440 puan) tarafından
Eşin arkandaysa bir problem yok o zaman,boşver konuşsunlar he de geç 
(931 puan) tarafından
Ben istemiyorum KOYMAK Allah nasıl ederse 2 İSTİYORUZ kızm bir altın bile takmadialr ilk torun olmasına rağmen
0 oy
(1,281 puan) tarafından
Köy gitsin ben koydum valla Yusuf emre kayın babamın ismi Yusuf Emre'yi de eşim koydu birşey kaybetmedik güzel isim zaten . İki isim köy sende 
(931 puan) tarafından
Adı güzel değil kayinbabm abdukahar kahrol anlami taşıyor
(1,821 puan) tarafından
Abdülkahhar, kahredici, yok edici gücü olan Allah’ın kulu demektir canım .Abdu kul demek ve kahhar Allah'ın 99 isminden birisi.
yinede siz tabiki koymak zorunda değilsiniz orası ayrı
0 oy
tarafından
Dedi dedi dedi sadece bunu anladım eşin arkandaymis onu anladım gönlünden geçen ismi koy bari 
(931 puan) tarafından
Evt inş Allah nasıl ederse koyacam
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Bu nasıl bir yazı Allah'ım. Beynim yandı
(931 puan) tarafından
Şimdi biz 2 bebek düşünüyoruz kayni, diyo tekrar gebelik olrsa babam ismini koyalım. Dedi bende yok dedi. Kızımda hamileydim cinsiyet bilmiyorduk kayinabam dedim senin adını koyalım yok dedi büyük oğlum. Adimi koysun dedi bugünde söylüyor dedim yok ben koyacam işimin eşim arkamda o konuda
(566 puan) tarafından
;)) aynen
(8,028 puan) tarafından
Kayınbaban kendi ismini koymanızı istemiyorsa koymayın ya. Hiç gerek yok. İnan ben kayınvalidemin ismini bile isteye koydum ama bazı durumlardan dolayı pişmanlık duymadım değil.
0 oy
(1,281 puan) tarafından

He şimdi anladım . Eşin arka da ise herkese he de kimliğini sen çıkartmaya git köy koymak istediğin ismi sonra herkese sürpriz olsun :D

(931 puan) tarafından
Evt eşi. Arkamda bende dedi. Yok ismini ben koyacam her acısın çeken ben onlarda isim koysun
(1,281 puan) tarafından
Takma boşver gizlice koyun işte
(931 puan) tarafından
Öyle yapacam ztn
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Çok karışık yazmışın pek bı şey anlamadım ama sanırım isim koyma muhabbeti ama o çocuğu taşıyıp doğuran sensin kayınpeder in de kim tabiki sen koyacaksın ismini 
(931 puan) tarafından
Tabikiee kesinlikle izin vermem ztn
(2,385 puan) tarafından
İlkinde bile müsaade etmemen gerekirdi kızı koysun çok istiyorsa yüz verme canım hiç
(931 puan) tarafından
Yok koymam bekar kizi dedi ben koyacam babam ismin iyi hayırlı olsun dedim
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Ben sizin ne kadar razı oldugunuzu gördüm başta bu hakkı vermişsiniz şimdi sinir oluyorsunuz kimseye öyle bir hak verilmemeli anne baba karar vermeli ve bir altın bile takmadilar ne demek yani sana bilezik kızına bilezik künye tam altın getirmiş olsalar bidahami koyduracaktin onlara ismi anne babasi olarak biz koyacağız o kadar meraklıysanız yapın bidaha da istediniz koyun derim 
(931 puan) tarafından
Soyle birsey kızları dogum yaptı hersey aldılar slt üst oturuyoruz ben birsey aldığım zaman gözler geliyordu umrumda değil isterse 3 altın getirseler ben yine koymam edim arkamda ztn o konuda
(2,174 puan) tarafından
Koymayacagim bu konuda daha birsy duymak istemiyorum de konuyu acarlarsa duymazlıktan gel cevap verme dahada konusurlarsa direk kalk git bence
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Kız şu isim konusunda çok hassasım ..anne baba hakkidir ..Ha çok ısrar ederlerse o ismin yanına istediğinz ismi koyun ..
(931 puan) tarafından
Adı güzel değildi kayinbam abdulkahar kahrol anlamı var yok hiçte koymam
(1,092 puan) tarafından
Ayy aman sakın ha..diğer dünyada hesbini sen verece
(931 puan) tarafından
Evt kahrol demek eimdi yine baktı. Allah nasip ederse gebelik olursa  inşallah Burak efe yadayunus emre düşünüyorum inş
(1,092 puan) tarafından
İkisi de çok güzel ...hakkinzda hayırlısı..:) korkudan çocuk yaptirmiyorlar insana :D
(931 puan) tarafından
Öyle vallah vallâh istediğim koyacam içimde kalmasın:)
0 oy
(16,560 puan) tarafından
Kendi bildiğimi okurum çocuğun anne ve babasının isim hakkı kimseye laf demek düşmez 
(931 puan) tarafından
Evt kesinlikle öyle olması gerekiyor
0 oy
(7,437 puan) tarafından
Kaynina ne oluyor da bir daha olursa babamın adını ver diyor kendi yapsın koysun. Sen ne istersen onu koyarsın 
(931 puan) tarafından
Kendisi bekar dedim ztn kendim evlen koy
0 oy
tarafından
Evet zorundasun koyacan hele bı koyma da görüyüm senu
(931 puan) tarafından
Neden zorunda olayım
tarafından
Denişik bişi yazmak istedum canım sıkılıyor da
(931 puan) tarafından
Anladım
0 oy
(360 puan) tarafından
Evladın isimini anne babası koyar. Ne demek ben koycam. Tabi ki zorunda değilsiniz. Ama bakış açınız yanlış. Ne yani altın taksaydı onlar mı koyacaktı ismini. Büyük konuşmak gibi olmasın Bırak gramı çeyreği beşi bir yerde teklif etseler istemem evladıma isim koymalarını
(931 puan) tarafından
Yani bakin kızların hersey yaptılar bur besik aldılar oda eşim aldı eşim aldı diye birsey almadılar yok ihtiyacım çok şükür ailem herseyu aldı eline geçtikçe yok vallah ne alsalar koymicam
0 oy
(215 puan) tarafından
Bak canım ben kaynanam kayinbabam tarafı ile görüşmüyorum asla ne ben ne eşim ne ailem ben evin tek çocuğuyum hatta ailemle beraber yaşıyoruz erkek bebek bekliyorum 1 aya doğacak inşallah ve evin tek çocuğuyum Tek çocuk tek kız babam çok kıymetlidir yanımda kendi ağzıyla da söylemesine rağmen ismini koymadım çünkü aşırı aşırı aşırı saçma buluyorum ben sevip sayıyorum istesin canımı veririm ama annemi babamı bu kadar sevmem isimlerini çocuklarıma koyacağım anlamına gelmiyor ve hc sevmiyorum böyle büyüklerin ismini koymayı çünkü gerçekten kimin ismini koyarsan o dönüp dolaşıp ismine çekiyor benim sevdiğim huyları var sevmediğim huyları var şimdiki nesil zaten hiçbir şeyi kabul edip beğenmiyor hep yeni isimlerle ortalık dolup tasmisken ben nasıl eski isim koyayım ileride çocuğum derse ki neden koydun ne derim ben çünkü bende 23 yaşındayım annanemin ismini bana koymuşlar Zeynep ismi tamam güzel ama bu benim ismim olmak zorunda değildi o isim annanemin ismi diye neden bana da koyuyorsunuz yani aşırı saçma babam kendisi istedi tatlı dille durumu anlattım üzülme kırılma dedim ama ben koymak istemiyorum durum bu yani doğan küçücük çocuğa büyüklerin ismini vermeyi bırakın artık ve sende kimseye izin vermiyecektin onların isim koymasına hadi kayinbaban büyüğün diye ses etmedin ismi koydu peki kaynina noluyor da onun dediği ismi koyuyorsunuz aşırı saçma ya benim 9 ay taşıyıp her anlamda rezilliğini çektiğim bir bebeğin ismini ancak ben koyabilirim yani bence babasının bile hakkı yok isim konusunda tamam kaba tabir tohum benden derler ama ben olmasam o da baba olamaz bence babadan çok annenin hakkı isim koyma 
(1,878 puan) tarafından
Haklısın walla. Benim adım da babaannemin ismi ben hiç sevmiyorum. 3 kardeşiz ben ortanca diğer ikisi zamanına göre gayet modern benim ki niye babaanne neden yani.
(931 puan) tarafından
Kesinlikle haklısın kızım ismi hoş kimsenin ismi değil diye kabul ettim ztn qmq gebelik Allah nasip ederse koymam asla ahiret bir ism düşünüyoruz eşimle eşim arka,da ztn saygım sonsuz ama isim konusunda asla
0 oy
(305 puan) tarafından
Yane onlar mı koymak istiyor? Doğrumu anladım canım ilk başta niye izin verdin ki şimdi hep koymak isterler hiç takma kafana eşinle konuş ve şöyle o çocuk dogursam ismini açıklancaz 

İlk kızımda doğumda söyledik milleti biliyorsunuz ay güzel değil başka bişey koysaydiniz vs pardon siz mi dogurdunuz kızımı sizin zamaniniz  geçti sıra bende
(931 puan) tarafından
İlk başta dedim hayır dedi bende onlara inat koymak istemiyorum ztm çok şükür kızı, doğdu eşim ile anlaştık ztm o konuda ahiretin İSİM aklımda  aslada koymam her çilesini ben çekeyim onlar koysim derim çok istiyorsam. Evlen yap çocuk isimlerini koy
0 oy
(410 puan) tarafından
İlk başta o hakkı vermeseydin keşke cnm..
(931 puan) tarafından
Çok şükür kızı, oldu ama keşke demeseydi,
0 oy
(2,866 puan) tarafından
Asla zorunluluk yok canım karar senin, ben kendi babamın adını koyacağım eşim de bir isim beğendi onu da ikinci isim olarak koyacağım. Babamın ismi çok güzel değil ama manevi olarak koymak istedim. Melek gibidir babam. İleride 2. Oğlum olursa da kayinbabamin ismi yanına da kendi istediğim ismi koyarım dedim. Kaynanamlar gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yap senin kararın dediler. Önemli olan sizin istediğiniz yani
(931 puan) tarafından
Evt ben koymam ztn her çileyi çeken ben onlarda isim koysun
0 oy
(2,547 puan) tarafından
Ayyy herkes anne baba olunca kendi çocuğuna kendi isim.koysun . kime ne istediğimizi koyarız.ben kızımın adını Eslem koydum kaynanam begenmemisti başka isim bulun bilmem ne diye.biz beğendik böyle koyduk dedim iki ay sonra kızımın ismini soyleyemeyecek hastalığa yakalandı şimdi hiç konusmuyor
(931 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun rabi, şifa versin kesinlikle öyle
(2,547 puan) tarafından
Amin canım ama artık iyileşme şansı yok kaynanamın.
0 oy
(7,564 puan) tarafından

Senin doğurduğun çocuğa niye senden başka herkes isim koyma derdinde onu anlamadım :blink:

(931 puan) tarafından
Bende anlamadım her halde keriz yerine koyuyorlar bende dedim asla koymam insan olup anladialrsa bir daha demezler

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 882 göst.
5 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Damlakaramuk (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 742 göst.
0 oy
23 cevap 659 göst.
22 Aralık 2022 Aile kategorisinde Sudemira (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 1,453 göst.
12 Haziran 2022 Aile kategorisinde A.aysel (9 puan) tarafından soruldu