+1 oy
2,764 göst.
Aile kategorisinde (643 puan) tarafından
2 ay oldu vefat edeli. Babam orda kalamazsın artık diyo. Kayınpederimgil de eşimden kalan ev ve araba ve gelecek paraya göz koyunca münakaşa yaşadık. Babamın evine geldim bir süreliğine. 1 evim var kızlar ama kirada oturuyorum. Kiram kiramı karşılıyor orda. Maaşım çok düşük. Ekstra kira ödeme imkanım yok. Evi satamam babasından yadigar. Zaten mahkeme kararı var ve kredisi de var çocuk malları koruması adına hakim karar vermiş. Bende ailemin oturduğu şehri hiç sevmiyorum. Ailem yaşama imkanım yok. Çünkü onlarla yaşamak demek markete bile gidememek demek. Çok katı kurallılar annemde babamda. Bende düzenimi bozmak istemiyorum. Ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum ama kesinlikle fırsat vermiyor ailem. Uzaklaştırma alırım diyorum. Orda rezil olursun dünyaya bizi duyuracaksın deyip duruyorlar. Yoruldum acım bir yana düzenim bir yana. Buraya gelsem kira ödeyemem 15 binden aşağı kira yok. Evim 7 bin lira kirada oturduğum evde 7 bin lira. Eşimin mezarı orda. Burda 23 yaşına kadar yaşadım ama inanın doğru düzgün çarşısını bile bilmiyorum. Ama eşim sağolsun beni rahat bıraktı her yeri biliyorum bulunduğum şehirde. Hiç çıkış yolum yok. Her gün ağlıyorum. Tükendim. Bana akıl verin. Siz napardınız

45 Cevaplar

+2 oy
(773 puan) tarafından
Basin sagolsun gonlunden ne geciosa onu yap biz kadınız ve kendi ayaklarimizin uzerindede durabiliriz bence ailenle rahat edemezsin artik o yuzden kendi evinde kalmaya devam etmelisin
(643 puan) tarafından
Bende öyle istiyorum. Ama ailem çok sert ve çok kararlı
(68 puan) tarafından
O zmaam rest çek eşinin tarafına da bir güzel uzaklaştırma kararı aldır 10 Metre yanına bile yaklaşmasınlar.Yaa savaşacaksın yada dediğin gibi markete dahi çıkamayıp esir hayatı yaşayacaksın kiii bunun bir sonu da gelmez
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Basın sağolsun çok üzüldüm ya 
(643 puan) tarafından
Allah razı olsun
+1 oy
(989 puan) tarafından
Eşiniz niye vefat etti basınız sağolsun çok üzüldüm 
(643 puan) tarafından
Trafik kazası
(676 puan) tarafından
Yaa Allah sabır versin çok zor bir durum
(643 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun
(989 puan) tarafından
Çocuğunuz var mı varsa hiç bozma düzenini bence kim ne derse desin
+1 oy
(122,354 puan) tarafından
basin sagolsun postlarina denk geldim bi kac jez esim sehit oldu demistin asker esimisin
(2,372 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin bende merak ettim denk gelmiştim
(643 puan) tarafından
Yok canım. Gardiyandı. İş üzerindeyken arabada kaza geçiriyor. Görev şehidi olarak deniliyır
(2,372 puan) tarafından
Rabbım sabır versin çok zor :(
(643 puan) tarafından
Hemde nasıl çok çok zor
(122,354 puan) tarafından
basın sagolsun allahim sabir versin
+1 oy
(882 puan) tarafından
Bu dünyada ölüm var bunuda en yakın sen yaşamışsın başın sağolsun. Bu cümleyi unutma ve öyle yaşa. Bu dünyada Ölüm var. Ne kalp kır ne kalbinin kırılmasına izin ver ve öyle yaşa 
(643 puan) tarafından
Çok kapısı açık bir yorum olmuş. Napmalıyım. Onları kırmasam ben kırılıcam.
(882 puan) tarafından
Kızmadan kırılmadan kırmadan istediğini dile getir onlara saygı duy ve zaman iste sanada saygı duymasını iste acını yaşamak için zamana ihtiyacın olduğunu bu dünyanın böyle şeyleri düşünmek için boş olduğunu birbirimizi kaybedince önemli olacak şeylerin şimdi önemli olmasını iste. Zamanınız varken birbirinize sarılın ne uzak kalın ne yakın sadece desteklerini esirgemesinler
(643 puan) tarafından
Tehdit ediyolar. Orda kalırsan bizi rezil edicen. Sana destek vermicez diye
(882 puan) tarafından
Empati yapmalarını iste yanlızlıktan korkmadığını ama kimseylerde düşman olmak istemediğini manevi destek istediğinden bahset
+1 oy
tarafından
Benim eşim ölürsen babanın yaninda yaşa diyor lâkin ben de istemiyorum şehirlerin arası çok mu açık 
(643 puan) tarafından
5 saat canım.
tarafından
Bayağı mesafe varmış gönlünün olduğu yerde yaşa derim
(643 puan) tarafından
Öyle yapıcam
+1 oy
(3,572 puan) tarafından
Öncelikle başın sağ olsun ama her ne olursa olsun kendi düzenimi bırakıp kendi evimi bırakıp o şartlar altında ailemin yanına gitmezdim bence sen de kesinlikle gitme zaten evin varmış belli ki çalışıyorsun az da olsa bir gelirin var ilerki zaman ne gösterir bilemezsin belki daha yüksek maaşlı bir iş bulursun daha rahat çalışırsın ama ailenin evine gittiğin zaman bunların hiçbirini yapamayacaksın muhtemelen eve kapatacaklar seni ve daha fazla psikolojim bozulacak çocuğun da bunlardan etkilenecek hiç gerek yok ne söylerlerse söylesinler gelmiyorum bu benim kendi kararım dersin
(643 puan) tarafından
En son çare öyle yapıcam
+1 oy
(2,414 puan) tarafından
Başın sağ olsun,yetişkin kadınsın kimseyi dinleme sana göre ne doğruysa onu yap kimseyi takma 
(643 puan) tarafından
Bu yaşa kadar hep ailem bişey demesin derdindeydim. Ne derse hep yaptık şimdide bana karışmasınlar istiyorum
+1 oy
(10,370 puan) tarafından
Ben olsam gitmem böyle bi durumda kıran kirayı oduyomus maasinda varmış iyi kötü devlet bağladı heralde bi yandan da çalışsan mis gibi gecinirsin 
(643 puan) tarafından
Aynen devlet bağladı. Geçinirim o problem değil. Ama ailem aşırı baskı uyguluyor
(10,370 puan) tarafından
Sen bi bireysin kaç yaşında çoluk çocuk sahibi kadınsın aileni dinlemek zorunda değilsin kendi ayakları üzerinde durabiliyosun yerinde olsam gibip o baskının altına girmem
(643 puan) tarafından
Maddi olarak hiç bir sıkıntım yok. Tek bir evladım var oda 4 yaşnda zaten ayak bağı değil. Önüme bakar iyi kötü geçinirim bırakmıyolar. Gel burda ev tut diyolar oda ödeyemem diyorum anlamıyolar
(10,370 puan) tarafından
Ya ne derlerse desinler düşünme bile o fikri şimdi ev tut diyolarda odeyemeyecegini bildikleri için öyle diyolar n'olacak odeyemiyosan bizimle otur diyecekler mecbur kalacaksın sonra eve kapatacaklar yapamazsın artık sen onu çocuğu da öyle yetistirirler geri dönmek istesen 7 bine kiralik evi nerden bulcan ben Ankara etimesguttayim küçük bi semt ve 3 senelik binada oturuyorum üst katında kiracilar var kadının evi kötü tadilat yok yeni hiç bişey yok geçen sene 12 bin diyodu dusun
+1 oy
(7,227 puan) tarafından
Başın sagolsun Allah sabır versin 
+1 oy
(8,830 puan) tarafından
Öncelikle basin sagolsun cok zor ne denir bilinmez :( Rabbım sabır versin 

Ama evin nerde sen sanırım kiradasin kendi evinde kirada ilk önceliğin kendi evine geçmek olsun çünkü yatın öbür gün sen kendin kira yukseltmezsin ev sahibin çık der akıntı yaşarsın ilk önceliğin kira muhabbetini kapatmak gidip kendi evinde kal 

Sonrasında nerde mutluysan orda kal.

Çocukların kaç yasinda
(643 puan) tarafından
Aynı şehir aynı mahallede evim.
(8,830 puan) tarafından
Tamam o zaman ilk işin kendi evine geçmek, sonrasında bir düzen kurup oğlunu kreşe göndermek veya kaynanan bakmazmi
(643 puan) tarafından
Yok canım. Onlar zaten malın mülkün derdine düştüler. Eşim vefat ettikten 5 gün sonra mahkmeye gidip mirasçılık davası açtılar. Kaynım boşanmış 2 çocukla. Orda onlara bakıyor. Her gün sende buraya geleceksin her şey elimizde olacak diye tehditler başladı. O yüzden zaten bu duruma geldik. Ailem bırakmıyor
(8,830 puan) tarafından
Ailen baskıcı olmasa çek babangile git denirde mal mulkte oğlunun üstüne sana yatan parada seni idare eder çocuğun büyüyünce çalışırsın derdim ama şuan durum çok farklı Rabbım gönlüne ferahlık hakkında hayırlısını versin
(643 puan) tarafından
Aminnnnn Allah razı olsun
+1 oy
(3,844 puan) tarafından
Basiniz sagolsun, rabbim sabirlar versin size. Bence artik ne esinizin ailesine ne kendi ailenize uyarak yasayin. Madem eviniz arabaniz var. Bi sekilde orda duzen oturtup yasayin. Kimseyi ilgilendirmez ne yapacaginiz. Ailenize de karisma hakki vermeyin sanki ekmeginizi onlar veriyo. Bakin bu dunyaya bi kere geldiniz acinizda kendinize mutlulugunuzda. Kimse icin hayatinizi degistirmeyin. Guzellikler sizi bulsun insallah
(643 puan) tarafından
Tek isteğim Rabbim öyle bir kapı açsın ki. Kimse sesini çıkaramasın
+1 oy
(18,416 puan) tarafından
Bence düzenini bozma dostum. Allah'ım rahmet eylesin. Üzüntünün arasında bı de kimse seni rahat birakmiyo. Bence kiradan çıkıp kendi evine gir. Bugün kira bedelini karşılar ama yarın ne olacağı belli olmaz. 
(643 puan) tarafından
Oturduğum ve aldığım ev aynı mahallede. Ev sahibim çok iyi biri.  Ekstra harcayacak paramda yok. Buraya taşınsamda maddi olarak kimse destek çıkmayacak. Başımın çaresine bakmam gerekecek. En az 200 bin lira lazım taşınmam için. Yüklü miktarda borçlarımda var. Şu an kıbırdayamam ama ailem millet şöyle der böyle derin peşinde
+1 oy
(16,483 puan) tarafından
Nerde daha huzurlu olacaksan orada yaşamalısın. 
+1 oy
(599 puan) tarafından
Eşinin ailesini dava et kazanirsin . Eşine aitt ne varsa al vazgeçme sakın . Onlar senin hakkın 
(643 puan) tarafından
Zaten benim ve oğlumun hakkı. Bişey alamazlar. Vekalet istediler vermedim. Ondan sonra delirdiler zaten. Yoksa her şeyi elimden alacaklardı
(599 puan) tarafından
Ay nasıl insanlar ya . Reziller
+1 oy
tarafından
Eğer ailenle yapamıycaksan taşınma düzenini bozma
(643 puan) tarafından
Yapamam asla
+1 oy
(993 puan) tarafından
Aileni iyi niyetli görmüyorum ben senin bir oğlun var eşin ölse dahi kaynananla kayinpederinle ana baba ilişkin devam ediyor bir torun var ortada kendi baban sana daha şimdiden namussuz damgası vurmaya başlamış evin de var kimseye muhtaç değilsin kaynanan çocuğa baksın çalış valla baban evini de elinden alır gibime geldi kandırırlar seni satalım burdaj alalım derler satarsın kendi adlarina alırlar 
(993 puan) tarafından
Kaç yıllık evliydiniz
İlk eşin miydi
Evi  ve arabayı eşin kendi mi calisip aldi
(643 puan) tarafından
5 yıllık evliydi. Evet ilk eşim ve son eşimde o olacak Rabbimin izniyle. Evde arbada kendimiz aldık. Evi krediyle. 8 sene daha borcu var. Arabada şahıstan 10 bin dolar borç alıp aldık. Borçlarda bana kaldı zaten
(488 puan) tarafından
Kaynın yüzünden huzursuz ailen belliki.ailen sık ziyaretine gelsin. Hatta yanına ailenden biri gelse ne iyi olurdu
(643 puan) tarafından
Kabul etmiyor ailem. Dar görüşlüler biraz
(488 puan) tarafından
Zor  öyleleri de ya gitsen nefes aldırmazlar Allah yardımcın olsun canım
+1 oy
tarafından
Basın sağolsun canım dik dur metanetli dur evinde otur düzenini bozma asla ailenin yanına yine gidersin tatile falan 
(643 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum. Keşke oğlum biraz büyük olsaydı. Hiç böyle sorunlarım olmayacaktı.
tarafından
Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır kaç yaşındasın canım
(643 puan) tarafından
30 canım. Allaha sığındım zaten
+1 oy
(895 puan) tarafından
Çocukların düzeni var gelemem de. Ailen sen, dul kaldın adın çıkar diye endişe etmiş anladım, boşver bacım kendi hayatına bak
+1 oy
(17 puan) tarafından
Aile evine geri dönmek çok zor yeri gelir çocukların yediği yemek batar gözlerine yeri gelir senin dışarı çıkıp gezmen bir süre sonra evde hep göze batarsınz psikolojik olarak çok zor yaşadığınız kolay değil ama kendi düzeninizi bozmayın ben annemin karnındayken vefat etmiş babam annem baba evinde doğurmuş beni hep fazlalıktık ablamın eşi de vefat etti annemin yanına geldi yine anlaşamadılar sen kendi düzenini omlay kendi düzenini sürdürmek isteyecek. Bence direnin ve düzeninizi bozmayın Allah yardım ediyor yetim kalana inanın bizim ev dolup taşıyordu yardımla falan geçinemem demeyin devletin bütün haklarına başvurun. Çocuklarınızda bile sizden çok ailenizin sözü geçecek bunları bir düşünün derim. Allah sabır versin mekanı cennet olsun inşallah 
(643 puan) tarafından
Allah razı olsun. inşallah öyle bir yol açar ki Rabbim. Kırmadan kırılmadan bu çaresizlikten kurtulurum
(17 puan) tarafından
Amin inşallah

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 184 göst.
28 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,387 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 438 göst.
4 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Mhmd8mrn (7,132 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 406 göst.
1 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde renklidunya (961 puan) tarafından soruldu