0 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından
Bayan doktor gün verdi kanal olacak dedi kızıma bakarak ağzını kocaman açarsan temizlerim iğne yok, açmazsan çekerim gibi bir şey söyledi gözleri doldu kızımın da küçük kızla uğraşırken soramadım hızlı hızlı konuştu çıktık yarın yapacakmış. İğne yok derken uyuştumadan mı yapacak kanal tedavisini nasıl olacak ya. Bide dişinin üstü hafif şişmişti apse olmıuş dedi mesela. Ee o zaman bunun önce antibiyotik tedavisi olması gerekmiyomu.

Bizde ne çok biliyoz aslında doktor bu boşa okumadı ya. Ama konuşma tarzı bakışları korkuttu kızımı bende sinir oldum açıkcası. Daha önce dolgu yaptırdık 1 tane var. Kadından korktu 

Başka bir doktor daha mı görse acaba siz olsanız naparsınız bu anlattıklarımdan

8 Cevaplar

0 oy
(2,994 puan) tarafından
Ay bide bu moda cikmis bildigim 9 yasona kadar dis cikiyo simdi 4 5 yas cocuga dolgu kanal yapuyplar cekseler yenisi gelecek benim zamanimda o yaslarda dplgu kanal yoktu 
(5,471 puan) tarafından
Orada boşluk kaldığı zaman çene ve diş yapısı bozuluyor. MODA DEĞİL İLERLEYEN TIP
(5,801 puan) tarafından
aynn gecen sene 3 kanal 6 dilgu yaptirdik zaten yapilan disler cikiyor. gecen ay bidanesinin kosesinden yine curume baslangici olmus agri yapti. onun dolgusunu yeniledi. 2 ay once suan sallanio o diş:) bisa para batio iste:) ama yaptirmasam da cocuga yazik hem agriyacak hem belki komple kalisi disse onu kaynedecek . ne gerek var yapilsin dio bizde
(5,801 puan) tarafından
doga benim bile
kaplama
disim vardi arkalara digru dustu. umursamadim ha su ha bu gtmedim oysa asagida evin altinda klinik. beklettim 3 ay oluo hemen hemen.once kiziminkileri bitirelim dedim. anam benim disimin olcusu bozulmus. uzama olmus disimde. araligi degismis 3 ayda cene damak yapim degismis.kaplama olan  uymadi dis. simdi yeniden olcu alinip yapilacak diş. ihmal etmeseydim yapistirilacakdi sadece
tarafından
Ahahaha Doğa cevap çok iyi ;))
(5,471 puan) tarafından
Aynen öyle. Benim de üstten dişimi çekti abim. Kanal olmadı. 3 ay sonra gel yapalım dedi. Söyledi söyledi gitmedim. 1 sene geçti aradan geçen hadi gideyim dedim. Maxiller sinüsüm sarkmış. Aha dedi abim sen şimdi naneyi yemedin mi dedi :D ne yapacağız zerre fikrim yok :D
(2,994 puan) tarafından
Cene dis yapisi bozuk degil tum dislerim cekilmisti.neredeyse
(5,471 puan) tarafından
Sen bozuk olmadığını düşünebilirsin. En son ne zaman çene cerrahına muayene oldun?
(12,739 puan) tarafından
Öne kayan zavallı dişlerim hala benimle. Allah aşkına yapmayın. Arka dişler çekilince yerine yenisi gelmiyor kalıcı onlar. Dolgu kanal tabi ki yapılacak.
(2,994 puan) tarafından
Dislerim duzgun oldugu icin ihtiyac duymadim acikcasi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bence komple anestesi islemi uygulanabilir ya nasil igne yok niye yok☺❤
0 oy
(441 puan) tarafından
Apse olmuş bir yeri kanal yapamaz ya , belki kızınız korkmasın diye iğne yok demiştir uyusturmadan nasıl yapacakki ? Apse geçmezse günü gelene kadar bence başka doktora goturun 
0 oy
(5,801 puan) tarafından

apse olmus yeri yapamaz. tedavi olacak. 9 dolgu yaptirdik biz  6 yasta  uc tanesi kanaldi.  igne yom derken kandiriyor:)) fisfis sikcam

diyor.  agiz spreyi gbi biseyle once sikio  haff uyusuyor. sonra gozunu kapat birazdaha sikcam gozune gelmesin diyor . gozunu kapatio bizimki. asisitan yardimci kiz da eliyle tutuodu bizim kizin gozunu. o sira igneyi yapiverio fisfis sikiyorum diye.kanallar ignesiz olmadi ama dolgulari uyusturulmadan yaptirdi benim kizim. kimi cocuk. minnacik derin olmayan dilguda hile komple uyutuluyor korkan ccklar

tarafından
Kanal tedavisi nasıldı benimde  1 dişim olucak ama korkuyorum ya
(5,801 puan) tarafından
normal
dolgunun aynisi. sadece biraz daha derine girdigi icin daha uzun suruyor normal dis dolgusundan. ekstra baska bisey degil yani
0 oy
tarafından
Sedasyon uyutma var canım oksijen maskesi ile 
0 oy
(409 puan) tarafından
Bence başkasına gösterin 
0 oy
(2,569 puan) tarafından
Apse olmuş dişe nasıl kanal tedavisi yapacak ya ,önce ilaç tedavisi yapması lazım apse geçtikten sonra dişe müdahale yapması lazım 

Merak etme uyuşturmadan yapmaz koca adam dayanamaz o acıya  küçük çocuk nasıl dayansın 
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Apseli dişime müdahale etti doktor

O zmn 32 yaşındaydım ömrü hayatımda böyle bir acı görmedim. Üstelik bir kutu antibiyotik bitirmşken. Yeterli gelmemişti. Yarın önce bunu sor. Yanındaki küçük olablir,bırak ağlasın sen sakin kal ve lütfen masadakiyle ilgilen. Küçüğe dikkat çekecek bir şeyler alırsın. Kız kardeşim ve kendi çocugumsa küçük yaşta dolgu ve kanal oldular. Dş yapısı bozulmasın diye çekmiyorlar

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 58 göst.
8 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Paticik (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 107 göst.
6 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde BirMelek (1,299 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 89 göst.
0 oy
7 cevap 269 göst.
12 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Syma (724 puan) tarafından soruldu

405,630 soru

12,153,599 cevap

36,580 kullanıcı

...