+2 oy
386 göst.
Diğer kategorisinde (12,311 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bugun ki konumuz asla unutamadığınız bir yıl 

"Unutana kadar nefretle üzüntüyle kederle hatırlayacağım dediğiniz yıl hangisi"

Benim 2016 2018 2021 hep sevdiğim insanları aldı benden ama asla asla unutamayacagim ve aklıma geldikçe üzüldüğüm 6 şubat 2023 hiç yaşamamış olmayı dilerdim unutana kadar demiyim de o günün psikolojisini unutana kadar korku ve üzüntüyle hatırlayacağım ;)

Bu vesileyle 6 şubat depreminde hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımız için birer fatiha okuyalım 

Mekanları cennet kabirleri nur olsun.. <3

18 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Tüm yılları unuttum gitti önüme bakiyorum :D

(12,311 puan) tarafından
Kız sen kaç yaşındasın :)
tarafından
31 olcam :D ben nene
(12,311 puan) tarafından
Küçük sanıyordum ben seni
tarafından
Ay yok kız minyonum ufak tefek boyum var ama yaşlıyım sjsjsjsj
(12,311 puan) tarafından
Daha neler 31 yas yaşlı mı :D
-Reklam-
+2 oy
tarafından
B12 düşük çıkıyor asla takviye istemiyorum unutmak en iyisi ;)
tarafından
Ocakta bisey unutana  kadar ocağa bisey koymayı unutuyorum durum vahim ;)
(2,268 puan) tarafından
Neyse en azından çocuk sağlamda galiba :))
tarafından
Ayy dur şaka dedim bu arada b12 filan normal  şimdi ne biçim annesin derler kaldıramam;))
(2,268 puan) tarafından
Olsun onu da unuturuz:)
tarafından
Haha buna çok güldüm;)
+1 oy
(775 puan) tarafından
2023 hepimizin depremi yaşasakta yasamasakta en berbat senesiydi bence vefat edenlere rahmet geride kalanlara sabırlar dilerim.. :(
(12,311 puan) tarafından
Amin amin ❤️
0 oy
(7,076 puan) tarafından
2016 nisan babamın vefatı ve 6 şubat 2023 herşeyimi 10 sn de kaybetmenin verdiği acı sabahında ise canımızın kurtulmasına ettiğim şükür Rabbim yaşatmasın bundan daha zoru yoktu 
(12,311 puan) tarafından
Evet yoktu şükür sağ çıktık ama bidaha hiç bisey eskisi gibi olmadı
(7,076 puan) tarafından
Hangi ildeydiniz ? Tabiki olmadı panikler korkular sürekli tetikliyor beni ama bu kadarına elhamdülillah..
(12,311 puan) tarafından
Kahramanmaraş siz
(7,076 puan) tarafından
Hatay antakya
(12,311 puan) tarafından
Rabbım bidaha tekrarını yaşatmasın
0 oy
(2,203 puan) tarafından
2023 yılı miladım oldu hem üzüntüm çoktu kaybım vardı hem kazancım ne hiç yasamasaydim diye biliyorum nede iyiki yaşadım diye biliyorum ama benim tamamen değiştiğim bir yıl oldu 
(12,311 puan) tarafından
Benimde hem en kötü hemde kızımı öğrendiğim seneydi benimde duygularım karmakarışık
0 oy
(777 puan) tarafından
2020 yılı hem mutlu hemde hayal kırıklığı ugradigim yıl o yıl evlendim bı hayattan bambaşka bir hayata geçiş esimdem dolayı hayal kırıklığına uğradım 

2021 yılı oğlumun doğduğu yıl hiç unutmam çok farklı ve güzeldi anlatılmaz yaşanır tabi hastalıklar peşimi bırakmamıştı  hamilelikten dolayı ama sonu güzeldi 
(12,311 puan) tarafından
Niye mezar taşlarında ruhuna el fatiha yazıyor o zaman size göre okunmazsa okumayın bize böyle öğretildi
(777 puan) tarafından
İnternetten Fatiha suresinin anlamı bakın o zamn anlarsiniz neden okunmadigini bide tanıdığınız hocalara sorun tabi işin ehli olanlara bn bildigim emin oldugum şeyi sizinle paylaşmak istedim siz okumadınız size kalmış. Mezar taşında neden öyle yaziliyo bilgim yok ama size öyle öğretildi diye doğru olan o diye bişey yok size soyleni ve ogretileni araştırmanızı öneririm
(12,311 puan) tarafından
Yıllardır hocalar dualarını yaparken bile bunu söyler onca hocalar bilmiyor siz biliyorsunuz peki o sizin doğrunuz ben saygı duyuyorum sizde benim doğruma saygı duyun
(7,076 puan) tarafından
Peygamber'in (s.a.s.) cenazeye Fâtiha sûresini okuduğu ve tavsiye ettiği (İbn Mâce, Cenâiz, 22 [1495, 1496]), yine Abdullah bin Ömer'in (r.a.) ölülerin ruhuna Bakara sûresinden okunabileceğini güzel gördüğü rivâyet edilmektedir (Beyhâkî, Sünenü'l-Kübrâ, 4/93 [7068]).

Kabirler de yazma nedeni ise buna vesile olmak olarak açıklanmış
(777 puan) tarafından
https://youtube.com/shorts/I7f0jScg4K0?si=F6zJoZCzBajV8DpV
https://youtube.com/shorts/Mg9g_ZhXQ-g?si=C9v2Q05Wt0Ny2wH2
Fatiha suresinin anlamı Bismillahirrahmânirrahîm Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. Ben bildiğimi paylaştım tabiki sizin fikrinize saygı duyuyorum burda bı iki arkdsin din bilgisine duveniyorum adlarını hatırlamıyorum umarım onlar bu yorumu görüp yorum yaparlar
0 oy
(6,596 puan) tarafından

2011 Van Erciş depremi o zmn 10 yaşındaydım ama olsun şuan çok iyi anlıyorum o zamandakilerin ne kdr acı çektiğini:(

(12,311 puan) tarafından
Rabbım tekrarını yaşatmasın
(6,596 puan) tarafından
Amin hickimseye inşallah Maraş depremi daha unutmadık...:(
0 oy
(11,497 puan) tarafından
2019 yılı….            
(12,311 puan) tarafından
Iyi veya kötü ne yaşadıysan Rabbim yardımcın olsun ❤️
0 oy
(1,900 puan) tarafından
25/02/2020 asla unutmam unutamam meleğim o gün beni bırakıp gitti 
(12,311 puan) tarafından
Allah sabır versin ❤️
(1,900 puan) tarafından
Allah razı olsun
0 oy
(5,208 puan) tarafından
2014 yılı aman Yarabbi asla unutamayacağım 
(12,311 puan) tarafından
Ne yaşadıysan Rabbım o yaranı sarsın ❤️
(5,208 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(436 puan) tarafından
Olumsuz degil ama 2018 2019 yılları ömrümün bir tek bu iki yılı benim için çok güzel çok kıymetliydi ve mutlu olduğumu net hissettiğim dönemlerdi şükür şu an ki halimize ama 2020 sonrası genel olarak çok da iyi değil ama evlatlarım 2020 nin en güzel armağanı Allah güzel yıllar nasip etsin cümlemize 
(12,311 puan) tarafından
Amin amin ❤️
0 oy
(1,924 puan) tarafından
Ahhh ahhh hergun hala defalarca kandilliye bakiyorum yarin depremden sonra ilk kez memlektime gidicem sehir bitti akrabalarimi kaybettim endiseli sekilde gidicem bakalim 
(12,311 puan) tarafından
Nerelisin canım
(1,924 puan) tarafından
Malatya canım
0 oy
tarafından
Bütün günün burda mı geçiyor senin :⁠-⁠) istisnasız her gün bir kaç kere post açıyor sun 

Soruya gelirsek 2018 den sonrasını unutmadım unutamam da herhalde 
(12,311 puan) tarafından
Evet canım bir sakıncası yoktur umarım senin için:)

Iyi veya kötü ne yasadiysan Rabbım yardımcın olsun ❤️
tarafından
Yok kuzum sakıncası yok tabiki. Bence bu kadar takılma burda sen bilirsin yinede

Allah razı olsun çok sağol
(12,311 puan) tarafından
Neden peki öğrenebilir miyim bunu iyi niyetli söylediğini düşünüyorum ama niye böyle bir tavsiyede bulunduğunu merak ediyorum açıkçası
tarafından
Çünkü başta bağımlılık yapıyor zamanını çalıyor bı süre sonra arkadaş ediniyorsun dert yanarsın yada bir şey anlatırsın gün gelir seni ordan vururlar

Kötü niyetle söylemiyorum bunları ☺️
(12,311 puan) tarafından
Kimsenin beni vuracağı paylaşımlar yapmıyorum eglensine buradayım :)

Teşekkür ederim tavsiyelerin içinde ❤️
0 oy
tarafından
2020 Eylül sonrası 2021 2022 2023 2024
(12,311 puan) tarafından
Kız kombo yapmışsın Allah yardımcın olsun bacım iyi kötü ne yaşadıysan ❤️
0 oy
(629 puan) tarafından
Benim de 2018 yılı hem en güzel yıldı hemde en kötü yıldı değişikti 
(12,311 puan) tarafından
Benimde 2023 öyle oldu yılın başında o korkunç depremi yaşadım yılın ortasında kızıma hamile olduğumu öğrendim karmakarışık sevinsem mi üzülsem mi bilemediğim bir seneydi
0 oy
(590 puan) tarafından
2019 annemin kanser olduğunu öğrendim 

2021 babam motor kazası yaptı yaptı ve ölümden döndü yaşaması mucizeydi ve o mucize gerçek oldu çok şükür Allah'a 
(12,311 puan) tarafından
Rabbım böyle mucizeleri esirgemesin bizden her yar ve yardımcımız olsun
0 oy
(3,367 puan) tarafından
2018 2019 bebeklerimi kaybettiğim yıllar 

2019 2020 korona dönemi yine unutulmaz ve korkunç 

2023 hepimiz için unutulmaz bir yıl 

2024 te işte yine unutulmaz oluyor Müslümanlar öldürülüyor 

La 6 yıldır bir tek 2022 boş geçmiş o da kızımın doğum yılı yani en mutlu yıl benim için haha şuna bak ya inşallah bundan sonrası hep unutulup giden yıllar olsun 
0 oy
(2,575 puan) tarafından
Çoğu yılım zor geçti ama bı 2011 yılının son günlerini ve ondan sonra gelen 2012 yılını, birde 6 Şubat depremini yaşadığım 2023 ü asla unutamam :((

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 383 göst.
+1 oy
37 cevap 521 göst.
0 oy
42 cevap 512 göst.
+1 oy
14 cevap 452 göst.

409,901 soru

12,323,804 cevap

39,044 kullanıcı