0 oy
913 göst.
Diğer kategorisinde (1,414 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

kizlar beni çook eskilerden bilenler vardır marul kafamın pişik sorunlariyla (egzama dahil) hep bi savaş ve arastirma cozum bulma arayışındaydım. Yavrum 3 yasina girdi hala cozum bulamadim ankarada gezmediğim devlet hastanesi özel hastane kalmadı kullanmadim derma kozmetik krem, tıbbi krem kalmadı girmediğim eczane aktar hatta şifacıya bile gittim yok yavrumun bu sorununu çözemediler. Her gittiğim doktor egzema dedi bir ton krem ilac kullandim. Allerjik olabilir dediler test yaptirdim mercimek ve yer fistiği allerjisi cikti yedirmiyorum ama bu cocuk hep bu şekilde ileri derece pişik oluyor. Artık dayanamiyorum 3 aydır olmuyordu gene 2 gündür bu şekilde pişik. Ne onun gozunun yaşı duruyor ne benim helak oldu marul kafam :( 

Sizden de akil almak istedim ankara ici olur disi olur doktor önerisi krem önerisi artık ne önerirseniz raziyim

37 Cevaplar

0 oy
(1,039 puan) tarafından
Ah yavrum benim çok acı çekiyordur ne kadar üzüldüm anlatamam canım bu kadar olmadı bizde ama ben pisik olduğunda su ve pamukla temizliyordum her kaka yapmasında da banyoda yıkayıp öyle bezliyordum sık sıkta havalandiriyorum sudocrem kullanıyorum ama şuan için size faydası olmayacaktır medikal ilac kullanması şart mantar ilacını dene belki faydası olur hangi marka bezi kullanıyorsun bilmiyorum ama ozellikle soft olanları tercih etmelisin 
-Reklam-
0 oy
(326 puan) tarafından
Canım benim oğlumda aynısıdı gitmediğim doktor kalmadı o zaman bana anneannem dediki bu husuruk olmuş dedim o nedir dedi bazı bebeklerde olur bu dedim nasıl yapmam lazım anneannem dedi bir tane husuruk yapan birini bul kadın duasını yapsın ve kulak arkasına çok hafif jilet ucu ile kulağına degdirsin ve geçer ilk baş inanmadım sonra mecburum gittim yeminle iki gün sonra kurudu ve şuan çok şükür oğlum kurtuldu ha pişik olur ama onada hametan krem var pişik için onu sürünce diğer güne bir şey kalmıyor yazık günah bir tane etrafında bilen varsa götür dene derim canım 
0 oy
(1,094 puan) tarafından
Kız ben mustela nemlendirici kullandım..pişik kremi dgil ama cidden çok faydasını gördüm..yani şuan da da surkeli kullanıyorum..Belki işe yarar cnm çok geçmiş olsun yaa
0 oy
tarafından
Çocuğun belli ki hassas canım . İlk olarak bezi bıraktır daha sonra ıslak mendil yerine bebek pamuklarını kullan. Her alt değişiminde mutlaka pişik kremi sür veya vazelin sür. Çocuğu salçalı acılı , katı ve paketli gıdalardan uzak tut hiç birşeyi kalmaz 
0 oy
(1,606 puan) tarafından
Oğlumun da yaklaşık 2 ay önce böyle oldu ne yaptıysam gecmedi doktora götürdüm mantar olmuş dedi 1 tane antibiyotikli krem birde travazol yazdı 3 günde geçti şükürler olsun 
0 oy
(435 puan) tarafından
Sudockrem e bebekde var cnm benim bak sür 2 günde toparlicak benim oğlumda fena pişik oluyor sudockrem hemen toparlıyor ve bepanthol ikiside hemen geçiriyor her bez degişimde sür inşallah geçer yavrum ya nasıl yanıyor şimdi canı geçmiş olsun her bez degişimde sür, ben hafif kuzarıklık görsem kucukde olsa hemen sürüyorum çoğalmasına izin vermiyorum ve ıdrarlı bezini çok bekletme oda hemen yakar pişik yapar 
0 oy
tarafından
Hakiki kantaron yağı sür canım kullananlar memnun kıyamam yaa ne aciyordur şimdi 
0 oy
(1,497 puan) tarafından
https://www.instagram.com/pediatriuzmani?igsh=MTZ4emc2cGlsdGN4Zw==

Bu doktora bir mesaj atıp sorsan aslında çok iyi ve kaliteli bir çocuk hekimi tedavi tarzını çok beğeniyorum 
0 oy
(2,818 puan) tarafından
Trosy ve staffine cort bunlari donusumlu sur cok faydasini goreceksin fucidin yada fucicort var onlarida kullana bilirsin ve sana bi tavsiye her altini degistirmede 5 dk olsa kurumasina izin ver poposunun kuruduktan sonra krem uygula insllah etkisini gorursun ben oyle gordum oglumunda cok kotuydu silerken kaniyodu artik
0 oy
(1,902 puan) tarafından
Arko tüp krem kulln en iyi odur geçmedi bna yaz  onun üstüne pişik gecren krem tnmm bn
0 oy
(8,082 puan) tarafından
Umarım markette satılan ürünlerin içeriklerini okumayı biliyorsundur. Maalesef çoğunda yer fıstığı kullanılıyor. Onun dışında hazır paketli ürün kullanmamanı öneririm. Sütü bile hazır alma. Bir de o şekilde dene. Yeğenimden biliyorum ben de. Hiçbir şekilde alerji çıkmıyor sana çocuk mahfoluyor böyle. Bize çözümü bir doktor bu şekilde anlattı. Sütü bile sağılmış güvendiğiniz bir yerden alın dedi ablama. Peynir, yoğurt, ekmek... evde yapılabilen her yiyeceği içeceği evde yapın dedi. 
(1,414 puan) tarafından
Tabiki de biliyorum ve oğluma cok nadir paketli gida alırım yoğurdunu sutunu anneannesi yapar. Allerjsi olan bir cocuğun bakimini üstenlenmeyi de yapabiliyorum merak etmeyin
(8,082 puan) tarafından
Sadece bildiğim bir konuda öneride bulundum. Alınganlık etmene gerek yok soruyu sorduysan. Başımızda olduğu için ne yapılması gerektiğini yazdım. Saçma sapan cevaplar vermeyin!
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Kantoron iyi gelir mi ki arko krem hamazing hemetan travazol kremleri var ama bence bez kaynakli olabilir tuvalet egitimini bitirince rahatlar
0 oy
(7,712 puan) tarafından
Canım 3 yaşına girmiş çocuğa yapabileceğin en büyük iyilik onu biran önce bezden kurtarmak olacak 
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Tek çözüm bezi bırakmak çok hassas. İnan benim oğlumda bu şekilde oluyordu hem alerjisi vardı . hemde egzamasi vardı.  Hala çık hassas . Bezi 3 yaşında bıraktık dahada pişik olmadı.  Cildi hassas olduğu için bez yakıyor poposunu ne kadar temiz tutarsan tut hava almıyor bezden . İnşallah eğitimini en kısa sürede tamamlar 
0 oy
(5,169 puan) tarafından
Cnm 3 yaşındaki  çocuğun altı mi bağlanır tuvalet alıştır hep o bez yapıyor hava alamayınca peşik yapıyor  ama o mantara çevirmiş  sudocrem  iyi oesige
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Off çok kötü olmuş ya biran önce bezi bıraktırmaya çalışın siz. Benim büyük kızımda da bir ara pişik problemi vardı geçmek bilmemişti bir gün annemlerdeyken annem krem sürdü cire aseptine ismi onu sürdükten sonra fayda etmişti sonra hep ondan sürdüm hiç olmamıştı sizde bir deneyin belki faydası olur 
0 oy
(32 puan) tarafından
Düzeldi mi bebeginiz

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 334 göst.
26 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde bendemistim (675 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 940 göst.
0 oy
16 cevap 693 göst.
1 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde 1prensesannessiii (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.

408,434 soru

12,271,632 cevap

37,612 kullanıcı

Kategoriler

...