0 oy
417 göst.
Diğer kategorisinde (112 puan) tarafından
Yok yok yok olmuyor bugün çiş eğitiminde 3. Gün bitti 4. Güne dönüyoruz ama hic bir yol katedemedik sürekli altına kaçırıyor yada ortalığa yapıyor çişi var biliyorum ama tuvalete oturunca tutuyor kalkınca 2 dk içinde şarıl şarıl işiyor asla tuvalete işemiyor ağlıyor 3 gecedir uykusuzluktankafyi yicem gece gündüz desen daha beter nasıl öğrenecek bu çocuk tükendim resmen bazen yapıyor tuvalete ama yaparken çişini farkedip az bisey yapınca geri tutup devam edip yapmıyor sürekli döküldü döküldü diye ağlıyor offffff ne zor annelik kocam da şuan horulduya horulduya uyuyor aynı zamanda çalışan bir anneyim geberiom uykusuzluktan:(:(:(

21 Cevaplar

+1 oy
(2,936 puan) tarafından
Olmuyorsa zorlama küçük iki ay sonra bidaha dene benim kızım da 24 de olmadı 27 de üç günde bitti çocuğa zaman ver tranva oluşturma olamdigini hissettiğin yerde bırak 
-Reklam-
0 oy
(18,873 puan) tarafından
Böyle ogreniyolar. Çocukta gariplik yok dostum . Zamanla söyler. Daha anlayamiyo nasıl cisinin geldigini hangi durumlarda yapıldığını. Altına yapa yapa öğreniyor. Zaten daha küçükmus de 
0 oy
(92 puan) tarafından
Biz erken öğrendik depremden sonra eski ye döndü 1  yıldan fazla oldu kızım akşamları hala kaçırıyor 3.5 yasinda
0 oy
(605 puan) tarafından
Çocuk bez bırakmaya hazır değil demekki fazla ustelemeyin kabız olur.bez takın bir iki ay sonra tekrar deneyin.Bizim istediğimiz zaman değil onlar hazır olduğunda öğrenir.
0 oy
(6,646 puan) tarafından
Daha küçük belkide hazır değildir hem onu hem kendini neden bu kadar zorluyorsun 
0 oy
(103 puan) tarafından
Daha tuvalet icin cok kucuk neden israr ediyosun olmuyorsa 2 3 ay daha bekle
0 oy
(374 puan) tarafından
Ya üstüne cok gitmeyin zamanla ögrenir üstüne düşerseniz tramva olarak kalır daha çok korkar. İlk önce çişinin kakanın tuvalete yapılacagını kavraması lazım. Ki dökülü dökülüyor  şaşırıyor çocuk tuvalete gidileceginin bilincinde değil. Sizin babasının evde sürekli çişim geldi tuvalete gidiyorum demesi lazımki sürekli evin içinde söylendiginde çocukta çişi geldiğinde söyler korkmadan tuvalete gider. Normal birşey olduğunu anlar çocuk 

Benim oğlumda 24 aylık tuvalet eğitimi vermedim daha ama babasıyla beni taklidimi yapıyo çişim geldi deyip tuvalete suyla oynuyor kakasını yapıyor ama çiş için erken olduğu düşünüyorum. 
0 oy
(15 puan) tarafından
Daha zamani.gelmemistir.belki herkes 2 yaşında öğrenecek diye birşey yok benim kızım 3 yaşında kendiliğinden öğrendi.
0 oy
tarafından
Bu dönem zaten zor ama bi kaç ay ara verip tekrardan başlayabilirsin.
0 oy
(231 puan) tarafından
Pes etme canım bende geçen sene senin gibi başladım 3 gün olmayınca bıraktım bir de benim kızım her yapmasına anne yaptım diye ağlıyordu zor sakinleştiriyordum şimdi pişmanım onun yaşındakiler hep alıştı bizim bugün 3 günümüz ve dediğin gibi her yere yapıyor 2 ay sonra 3 yaşını bitiriyor sana tevsiyem pes etme 
0 oy
(1,971 puan) tarafından
Zamanı değildir. Zorlama bebeği bu kadar çok. Bekle biraz daha. 
0 oy
(7,757 puan) tarafından
Benim kızım da tam o aydaydı ve abartısız üç gün boyunca tuvalet harici her yere yaptı ama on günün sonunda başardık ve eğitimimiz sona erdi.
0 oy
(550 puan) tarafından
Demekki hazır değil. Çişten kakadan korkuyor. Ona anlatın bizler tuvalete yapıyoruz sende artık büyüdün. Sende tuvalete yapmalısın. Çişe kakaya bay bay yapın. Tuvalete yaparsa alkışlayın. Çok sevinin. Hediyeler alın. Üstüne gitmeyin. Birde tek başınıza bu süreç zor olur. Eşinizden destek almaya çalışın. 2 ay benimde oğlum söylemedi. Ve 6 ayda ancak öğrendi. Normal süreçler yani. 
0 oy
(3,290 puan) tarafından
Benim kız 27 aylık hiç öyle zorlamadim bazen söylüyorum tuvalete yapalım diye korkuyor istemiyor şimdi ufak ufak lazimliga oturmaya başladı ama yapmıyor sadece oturuyor ben yazi bekliyorum ozaman öğretmeyi düşünüyorum 

Bide bence yanlış bir yaşı seçmişsin tam 2 yas sendromu başları inatçılık kendi dediğini yaptırmak istediği yas 
0 oy
(3,819 puan) tarafından
Benimki 4 yaşında istedigi zmn gidiyor wcye valla üç bucik yaşında gitmeye başladı öğrendi bu sabah halıya yapmiss zmna bırak üstüne gitmee
0 oy
(2,945 puan) tarafından
Bana o aylar kücük geliyor. Hiç denemedim bile. Kızım 32 aylık 2 hafta önce başladık. İlk günün aksamı kendi gidip yapiyordu lazımlığa. İkinizde bitmeden bırak. Birkaç ay bekle derim. Bugün avmye oyun alanına götürdüm. 3.5 saat tutmuş çişini orda da lazımlık yok diye korkmuş var dememiş eve bir geldik lazımlığı yarı doldurdu rsmen. Ve daha 2 hafta oldu. Benim gözüm yemedi 
0 oy
(5,809 puan) tarafından

tuvalete oturunca nekadar sure bekliuosunz yapmadi bari kalkalim diyosunuz. o sureci iyi yonetmek lazim sanirim. kizimda mesela aglardi kalkcam

diye dur şiiire diye ses gelcek duyalim derdim bi iki damla sardi geri kalani tutardi yagmur gini pit pit olmucak sirrr diye ses hlcek cik gelsin duyalim galan derdim. kaka yaparken cups diye ses cikacak bakalim kucuk cups mu buyuk cups mu falan ay ay falan kendim ses efektleriyle oyurtur bekletirdim. iki aya bende oglana baslicam egitime bakalim ne ola ne gide:)

0 oy
(2,435 puan) tarafından
Bence daha küçük çocuğu zorlama. Uygun olanı 27-28 civarı. Çocuklarin gelişiminde bir hafta bile önemli bir haftada neler değişiyor neler öğreniyorlar. Simdi zorlama çocukta travma kalırsa daha kötü olur
0 oy
(2,372 puan) tarafından
24 ay tuvalet eğitimi için biraz erken. Her bebek o aylarda öğrenemez. Siz de bebeğiniz de hazır değilsiniz belli ki. Birkaç ay sonra tekrar dönersiniz acele etmeyin
0 oy
(1,459 puan) tarafından
Ben ogluma egiticu konussn kopekli klozet aldim. 23 aylik baslayalim egitime diye dusundum. Baktim ku hazir degil onu oyuncan sandi. Simdilik kaldirdim . 1, 2 ay sonra tekrar deneyecegim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 255 göst.
14 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kbramm27 (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 348 göst.
26 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (1,412 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 421 göst.
9 Mayıs 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 212 göst.
22 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,727 soru

12,158,217 cevap

36,597 kullanıcı