+1 oy
926 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,128 puan) tarafından
Kizlar selaam 5 senelik evliyiz esimle multeci gibi ordan oraya bir evlilik surduk cocuk yokken bu kadar zor degilgi parasizlikta zor degildi o kadar ama simdi oglum bir sey istiyo alamamak cok zor bir seymis Allaha sukur tokiye basvurduk 3 senedir evin bitmesini bekliyorduk haftaya testlim edilicek artik kiradayiz su an bundan once kayinvalidemle yasiyordum simdi halime sukrediyorum her sey olur yavas yavas diyorum ama oglum nerde cocuk odasi yatagi dolabi gorse bende istiyorum diyo bizimle yatiyo su an 4 yasina giricek 3 ay sonra anliyo artik paramiz yok diyorum anne bende oda istiyorum diyo bir de kardesi var o da besikte yatiyo yanimizda tasininca oda yapmak istiyorum 2 bilezigim var sadece onlari bozsam yapabilirim ne kadar tutar bilmiyorum ama yeter tahminimce bir de dolaplari 2 bolmeli sadece kayinvalidemden cekmece getirdim sigmayan bezleri kiyafetleri oraya koyuyorum kayinvalidem eltime 3 bilezik takmis bana 1 tane takti 2 tanede imitasyon takmak istedi bende yoksa hic takma imitasyonu kabul etmem dedim o da almadi oyle dedim diye ve unuttu suan isteyemem de faydasi da olmasin zararida istiyorum sadece esimede elimdekileri bozduralim cocugun gonlu kalmasn istedigi gibi olsun dedim o da bozdurursak tekrar yerine koyamayiz diyo kizlar cok arafta kaldim ilerisi icon oglum okula baslayinca calisicam koyariz diye dusunuyorum esiminde borcu cogaldi sadece 20 bin evin kdv dogalgaz actirma vs. Ucretlerini odedi bugun onuda zorlamak istemiyorum rahatlar belki bilezikten 1 kac bin kalirda veririm belki diye dusundum onada kizlar sizce ne yaparsam iyi olur siz olsaniz ne yapardiniz her sey ates pahasi Allah herkesin yardimcisi olsun ins helede kiracilarin

23 Cevaplar

+3 oy
(4,089 puan) tarafından
Ben galiba oğlum için bozdururdum. Onun asla birşeyde gözu kalmasını istemem. Altın yerine koyulur belki hemen olmaz, ama oğlumun bu yaşlari bir daha gelmez... 
(2,128 puan) tarafından
Bende boyle dusunuyorum cnm cunku oglumun ve kizimin hic dogum gunlerini kutlamadim suan oturdugumuz ev bodrum kati gibi ve surekli rutubet simsiyah oluyo duvarlar nemden kimseyi de cagiramiyorum o yuzden hic dogum gunu bile kutlamadik kimse gelip gitmedi evimize tasininca esimin ailesine cok yakin olucaz gelen giden haliyle cogalicak evimiz guzel olsun cok istiyorum oglumda cok ozeniyo yataga
(4,089 puan) tarafından
Evet canım ozenirler okula başladiginda daha beter olur. Bilezik bozdurmak istemezsen ikinci el alabilirsin durumu duzeltince yenisini alırsın. İçindeki yatağıni yeni alırsın
(4,089 puan) tarafından
Elbet herşey çok güzel olucak canim
(2,128 puan) tarafından
Sagol btnm bakiyim ama yatagin kargosuda cok yuksek cikiyo galiba 0 fiyatina yakin oluyo 2. Ellerde
(4,089 puan) tarafından
Letgoya bak canım orada gidip kendin görüyorsun bazıları yepyeni oluyor.
-Reklam-
+1 oy
(7,438 puan) tarafından
Amin canım yaşam zor ama yerinde olsam bilezige dokunmam başka yerden kısip bugün olmasa 3 5 ay biriktirip alırsın ama bileziği 3 5 ayla alamazsin alamayiz deme inş ilerde alırız de cocugada bayramda seyranda parasını filan biriktir altın al gramda olsa sonra bozup alırsın ins
(2,128 puan) tarafından
Haklsn cnm bir tarafimda oyle diyor ama oglum yoktan anlamiyo her gun yatak yatak diyo cnm esim kumbara almis gecen bayramdan beri biriktiriyoruz kim ne verirse icine atiyoruz ama en fazla tas catlasin bin tl olmustur icerisinde nevresim setini alabilirim ancak yatagi alinca ivindeki o parayla ;)
(7,438 puan) tarafından
Yoktan anlamaz çocuk alicaz de canım inş en güzeli onun olur sen o kumbaraya de bu para dolsun beraber alalım diye hatta sen de at içine biriktirdiğini öyle alırsın ins
(2,128 puan) tarafından
Haklsn cnm cok dogru diyorsun anlamiyo cidden
(7,438 puan) tarafından
Sıfır çok pahalı olmasına gerek yok tek tek bulursun birlestirirsin bir iki sene sonra takım alırsın mesela uygun birşeyler bulabilirsin bir kaç ay biriktirmeye bak bazende kısmet meselesi mağazalarda indirip filan olabiliyo dönem dönem gözün oralarda olsun öylede alabilirsin yok dersen inada biner bu kumbaraya biriktirip alicaz sende para at bitiktirelim de öyle alırsınız ins
+1 oy
(2,224 puan) tarafından
Bacım 1 bilezik 10 gram desek;20 bin küsür eder. Trendyol da çok güzel dolaplar var MDF üstelik. 6 binden başlıyor. Baza 5 bin. O şekilde bir oda yaparsın bence. Gidipte çilek mobilya düşünmüyorsan
(2,128 puan) tarafından
Ya 1 i bile yeter o zaman digmi cnm yok kiz cilek dusunmuyorum altina cocugun kisliklarini koyabilicegim guzel bir yatak 4-5 bolmeli orta boy kucuk olmayan bir dolap istiyorum sadece 2 cocuk kiyafeti alsin yeter cnm
(2,224 puan) tarafından
https://ty.gl/hleouh3ilh
Şuna bir bak cnm.  Bizim dolapcıyla aynı malzeme.o bize 17 bin dedi, tanıdık olduğumuz için. Tek fark onun içi daha değişik cm biraz daha geniş.  Bunun çekmeceli olanıda var. Onun dışı gri ama. Çok hoş modeller var,bak derim. Açıklamasına muhakkak bak sunta,levha vs olmasın   herşey MDF olana bak. Bazı kurnazlar sadece kapakları MDF yapıyor
(2,128 puan) tarafından
Bakym cnm Allah razi olsn
(2,224 puan) tarafından
Hepimizden ❤️
+1 oy
(19,672 puan) tarafından
Dostum dolap letgo gibi sitelerden arkadaşımın ablası çok güzel 1000 TL gibi ücrete arabalı çocuk yatağı almış.2. el. Sen de araştır istersen. Bu rarz şeyler çok az kullanıldığı için temiz oluyor. Ve çocuğunun çok hoşuna gider. 
(2,128 puan) tarafından
Ay saol btnm Allah razi olsun bakiyim bende
(19,672 puan) tarafından
Gönlüne göre bişey bulursun inşallah
+1 oy
(956 puan) tarafından
Çocuklarım için yapardım hiç olmasa ikinci el çok eski olmayan çok güzel çocuk odası falan satınlar var letgo'da falan onlardan alabilirsin uygun olabilir 
(2,128 puan) tarafından
Cok pahali bir sey istemiyorum cnm ztn bi hanfendi yatak 5 bin demis belki yeterse iki yatck bile alabilirim gibi gozukuyo cocuklara ay yarin kuyumcuya gidicem galiba ;)
+1 oy
(1,385 puan) tarafından
Canim aynı durumdayız. Evi aldık ama kazancimizin tamamı borçlara gidiyor. Yaşayabileceğiniz minimumda yapıyoruz tüm masrafları. Hatta mutfak perdemle halim hiç olmadı kuzenim ev hediyesi olarak aldı sağolsun. Oğlumun da odası yok benimle yatıyo. Bız de elimize ne geçerse koyuyoruz kenara birikince ilk fırsatta alicaz. Gerçi satacak birseyimiz yok ama olsaydı da eşim wsin gibi sattirmazdi sende dursun diye. Üç beş koyun kenara ne geçerse elinize uygun fiyatlı biseyler çıkınca da alırsınız bence.
(2,128 puan) tarafından
Allah yardimcmz olsun cnm ins bizde tsm olarak bu durumdayiz disarda yemek yememeye calisiyoruz nerden ne kisabilirsek kerdayiz diye bakiyoruz ama yinede olmuyo kenarda durmuyo maalesef
+1 oy
(7,775 puan) tarafından
Çocuğum için bozarım tabi ki ben takmasam da olur 
(2,128 puan) tarafından
Bende boyle dusunuyorum cnm
+1 oy
(103 puan) tarafından
Rabbim tum evlatlarimizin yuzunu guldursun. Soz konusu evlat olunca akan sular duruyor. Onlar bi gülsün diye neler yapiyirz. Annelik cok tuhaf. Rabbim hayalleine tez zamamda kavustursun cnm
(2,128 puan) tarafından
Amin btnm insallah cok dogru guzel diyorsun ;( insallah btnm
+1 oy
(7,750 puan) tarafından
Aşkomm birtanesini bozdur letgodan veya Facebook'tan market kısmından ikinci eller var çok güzel temiz de rahat bir şekilde alırsın bir bilezik barasına elinde fazladan para bile kalabilir 
(2,128 puan) tarafından
Ya sagol btnm bakiyim
(7,750 puan) tarafından
Ne demek cnm bnm en güzelleri olur inşallah ❤
0 oy
(3,375 puan) tarafından
Canım geçen ay İnternetten ablam yanlış hatırlamıyorsam çocuklarina 2 koca bazayi toplam 6.5 a aldı çokta güzel ve büyük. Merak etme tek bilezikle bile her şeyi halledersin kac gram bilmiyorum ama işini görür illa ki ❤️
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Taksitle alma şansımız yok mu canım. Taksitle alsan en azından fiyat sabit olur zamanla yükselmez ama bileziği bugün 3 e satarsın yarın 5 e almak zorunda kalırsın zarara girersin . 

Ha taksit ödeme şansımız yok dersen ben olsam satardım yerine gelemiyeceğini de göz önünde bulundurarak. Çünkü çocukken benim de hiç odam olmadı bi dolabım bile yoktu koltugun üstünde uyuyarak büyüdüm ders çalışacak özel bi alanım bile yoktu çamaşırlarım sepette dururdu çok özenirdim öyle böyle değil. Çocuğum da benim gibi olsun istemem bunun için satardım alırdım ne lazımsa
0 oy
(18,105 puan) tarafından
Bilezikler ne kadar tutuyor bilmiyorum ama ben olsam ikisini birden bozmam en azından biri dursun hayat bu ne olacağı belli olmaz. Ne zaman paraya ihtiyacın olacağı da belli olmaz bir yerde bir güvencen olsun bence. Allah korusun muhtaç olsak bir Allah'ın kulu tutmaz elimizden benim düşüncem bu ilk etapta bazasını alırsın sonra dolabını alırsın yavaş yavaş tamamlarsın bence 
0 oy
(456 puan) tarafından
Çocuğum benim için her şeyden  daha değerlidir.Krediyle de olsa,kredi kartıyla da olsa her  şeyin en iyisini alırım.Hiç hesap kitap yapmam.Bilezik varmış işte ,çocuğundan değerli mi?Bozdur al istediklerini
0 oy
(364 puan) tarafından
Bize konuşması kolay olabilir belki zor bir durum. Bende evladım için her şeyin en iyisini isterim. Her anne öyle ister. Ama acil bir durum içinde bir yerde bişey kalmalı bence. Bizim ufak ufak kenara atıp hiç dokunmadığımız bişey var mesela bebeğimiz için ayırdığımız. Kaç gr bilezikler bilmiyorum ama Belki 1 bilezikle halledebilirsin biri ne olur ne olmaz kalsın. 
0 oy
(51,495 puan) tarafından
oda benimki de.istiyo bende istiyodum oda icin bilezik bozma Bence 
0 oy
(436 puan) tarafından
Ben bu durumda çocuğum için bozdururdum.. Yeni ev yeni oda bence ömür boyu unutmaz. 4 yaşındaymış cünkü.. İçinden ne geçiyorsa onu yap içinde kalmasın bu zamanları bir daha geri gelmeyecek
0 oy
tarafından
Oğlum için bozdururum ki kötü gün için değilse o altınlar niye var yavrumun gönlü hiç bir şeyde kalmasın istiyorum..
0 oy
(13,629 puan) tarafından
Rabbim herkesin yardımcısı olsun geçim bu devirde çok zor bak biz koydeyiz baksan oo bi sürü inek var durumunuz iyi dersin ama yok ay sonu geldi cepte 5 kuruş kalmadı.

Bilezik dersen esin haklı gidince geri gelmiyor 200 gr. Bileziği vardı benim geri gelmedi. Ama kelepcemi çocuğuma oda yapcam diye sattım ben bi kac ay evvel
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Altını yerine koymak mantığını asla mantığım kabul etmiyor .Cocugunun yatacak yatağı dolabı olmadıktan sonra kolunda 2 bilezik olsa ne olur Allah aşkına .benim bozdurdugum hiçbir altın yerine koyulmadi zaten yerine koyarım diyede bozdurmadim .zaruri olması gereken birseymis gibi gramı gramina yerine koymak çok tuhaf 

Başlığı okuyunca üzüldüm dedim geçinmek zor insanlar ihtiyaçlarını karşılayamıyor diye .ama okuyunca TOKİ'den eviniz çıkmış eviniz var su devirde e bileziginizde varmış hala neyin yoklugunu yaşıyorsunuz .ihtiyaçlarını karsilamayacaksiniz arka arkaya çocuk yapmak da mantıksız .
0 oy
(13,130 puan) tarafından
Kız bir bilezik de yeter ben bozarım valla altından önemli evladın isteği Bi baza yatak al Bi De dolap hadi tutsun 15 bin lükse kaçmadan 

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 1,104 göst.
31 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 334 göst.
3 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 756 göst.
6 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 135 göst.