0 oy
471 göst.
Diğer kategorisinde (225 puan) tarafından
Kızlar 14 Mart 2019 doğumlu oğlum 1 sene sübyan kursuna gitti bitti şimdi anasınıfına göndermeyi düşünüyordum ama oradaki öğretmeni velilere ilkokula başlasalar yapabilirler kizida erken başlamış ve mezun oldu hayata erken yaşta atılmaları daha iyi diyor ama şöyle ki biz 2 hafta oldu başka şehre taşındık burada hiç kimseyi tanımıyor ve alışma sürecindeyiz eşimle konuşuyoruz eşim anasınıfına gitsin daha çok küçük oylenyada böyle zamanı geldiğinde mecburen yapıcak çocuk diyor bende öyle düşünüyorum şimdi oğlumada anasınıfına mi gitmek istersin yoksa ilkokula dedim fazla açıp korkutmak istemedim ben anasınıfında oyun oynamak istiyorum dedi  böyle söyleyincede hiç oğlumu okula başlatıp gözünü korkutmak istemiyorum 

23 Cevaplar

+1 oy
(2,936 puan) tarafından
5 yaşındaki çocuk oyun çocuğu daha ya birinci sınıf çok zorlayıcı bir süreç ve onun için küçük daha benm kısımda Kasım 2019 doğumlu busene gitti anaokuluna seneye bidaha gidecek bakdm 6 yaşındada yapamıyo o zaman bidaha gidecek yapacak bişey yok akran zorbalığina ezilmesine müsade edemem
-Reklam-
0 oy
tarafından
Amcam öğretmen her zaman 7 yaşında okula başlayan çocuklar okula daha adapte oluyor der. Bence 5 yaş ilk okul için çok çok erken. Zaten ömrünün çoğunda okuycak çocuk 
(993 puan) tarafından
Amcan doğru söylemiş ben 7.5 yaşındaydım birde s
Çok caliskandim :) ama suanki devirde bence mümkün mertebe en erken yaşta insan okula yazdırmali
0 oy
(4,204 puan) tarafından

5 yaş çok erken ana okuluna gönder 

0 oy
(566 puan) tarafından
Bu sene tam zamanı anaokulu için  okula gitmesi lazım yani erken değil ki
tarafından
Anaokulu için demiyor zaten ilkokul için erken diyor. Ben de öyle düşünüyorum valla bu sene tam anaokulu zamanı üstelik yeni taşınmış bu çocuk bulunduğu yere adapte olacakken bir anda eline kalem verip ela lale demek ağır gelebilir
(566 puan) tarafından
Evet benim oğlum 31 temmuz'da 6 yaşını dolduracak Eylül'de 1 sınıfa gidecek ben bile onu kaygı çekiyorum
(566 puan) tarafından
Anaokuluna gidiyor şu an
0 oy
(566 puan) tarafından
İlkokul için çok küçük ama
0 oy
(1,793 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
72 ayı dolmamış çocukları zaten almıyorlar ki ilkokula. Benim kızımda nisanda daha yeni 5 oldu 1 yıl gitti kreşe seneye tekrar kreşe vericem. Zaten hep etkinlik yapıp oyun oynuyorlar bu çocuklar oyun çocuğu çok erken okul icin
tarafından
Mrb benim oğlum da Eylül 28 de 4 bitiyor 2020 doğumlu kreş mi yoksa anasınıfı aliyormu
(3,997 puan) tarafından
66 aylik olduktan sonra istege bagli olarak aliyorlar
tarafından
Anasınıfı mi isteğe bağlı alıyor
0 oy
(1,055 puan) tarafından
Kesinlikle başlatma 1.sinifa elalemin dediğine bakma bende sınıf öğretmeniyim .erken başlayan çocuk belki okuma yazma çabuk öğrenir ama sayısal zeka her zaman yaşına gore ilerler .Matematikte zorlanır hadi dört işlemi yaptı diyelim toplama çıkarma sorun yasamadi ilk başta ama problem çözme konularına gelince belli ediyorlar kendilerini okula küçük baslayanlar.okudugunu anlama ilişki kurma becerisi gelişmiyor .arada birkaç tane çıkar zorlanmayan ama geneli zorlanır 5 defa 1. Sınıf okuttum bu düşüncem hiç değişmedi her sene aynı şekilde ilerledi çocuklar .

Ayrıca 2019 un ocak ve şubat dogumlularini veli dilekçesi ile 1.sinifa kaydedilir Mart biraz geç oluyr
(523 puan) tarafından
Nasıl yani Mart geç oluyor derken
Yarıyıl da mi başlıyor anlayamadin
(1,055 puan) tarafından
İsteğe bağlı kayıt yapılır 2019 Ocak ve Şubat doğumlular için ama Mart çok küçük oluyor yani .yaptırmayın 1. Sınıfa kayıt tecrübeyle sabit gerçekten.tabi isterseniz kayıt hakkınız var Mart ayı icinde
(523 puan) tarafından
Benim oğlum daha 7.5 aylık bnde anaokulu öğretmeniyim açıkçası 5 yaşta okula gidildiğini bile bilmiyordum benim zamanında 7 idi şimdi 6 yi da duyuyorum
0 oy
(3,951 puan) tarafından
Yapar derslerinde basarili da olur ama daha oyun cocugu oldugu icin uyum saglayamaz sosyal psikolojik olarak deniyor. 

Benim cocuk gitti hicbi sikinti cikmadi cok da basariliydi herkes bir degil falan diye anlatanlari dinleme. Sadece ders basarisi degil cunku konu. 
0 oy
(17,467 puan) tarafından
Hayata erken atılınca ne olacak ? Okul yaşı kriterini belirleyen insanlarında bir bildiği vardir diye düşünüyorum öğretmenim kesintisiz on ay okula gitmek bana zor geliyor ki beş yaşında çocuktan bahsediyoruz her gün ödev yapacak bir süre sonra bıkkınlık oluşacak ayrıca anaokulu deneyimi neden eksik kalsın ki. Doğru olan bu sene anaokuluna gönderip yaşı gelince okula yazdırman 
0 oy
(9,712 puan) tarafından
Benim kızımda 20 Mart 2016  doğumlu aynı senin gibi bende bir sene anaokula ginderdim sonra dilekçe ile birinci sınıfa vermek istedim anasınıf öğretmeni kızın hazır değil dedi yapma gönderme dedi ben ise istedim ila birinci sınıf olsun maşaAllah kızım boyludir hemen başlasın dedim boyla alakası yok daha küçük dedi neyse ben gene dinlemedim gittim ilkokula müdüre anlatım dilekçemi verdim olmaz dedi hem küçük hemde okulda yer yok aşırı öğrenci var öğretmen az dedi.

Oğlum ise 17 Ekim 2019 doğumlu geçen eylülde zar zor okul kabul etti küçük dediler bu sene eylülde gene anaokulu olacak bence sende bırak bu senede anaokulu olsun 
0 oy
(17,059 puan) tarafından
Benim kızda subat 2019 doğumlu bende ana sınıfına yollayacam. Geçen sene adı çıkmıştı ama ben doğum yapmıştım diye yollamamistim ve küçüktü daha 4 buçuk yaşındaydı. Bu sene anasifindan başlayacak. 
(225 puan) tarafından
Bende geçen sene doğum yaptım oğlumu sübyan kursuna gönderdim diyanete bağlı
0 oy
(19,241 puan) tarafından
Kesinlikle anasinifi. 72 ay öncesi anasinifina gitmeli bence.  İlkokulu ittir kaktir yapiyolar küçük çocuklar bir şekilde. Ama ietaokul ogretmenleri söyler hep. Ortaokula geldiklerinde yapamıyorlar. Soyut düşünme daha gelişmediği için diye. O yüzden kesinlikle sonraki sene gitsin bence. Öğretmenin söylediği de çok saçma. Neden çocuklar erkenden hayata atiliyolarmis. Ne aceleleri var. 
0 oy
(474 puan) tarafından
Cnm 19 lar anasinifi benim oğlum 18 li ana sınıfına gitti bu sene 1 e başlayacak oyuna alışmaya 1 daha gönderirim ana sınıfına ama alışır diye mecbur 1 e göndereceğim senin ki daha çok küçük kesinlikle ana sınıfına yolla
0 oy
(4,106 puan) tarafından
5 yaş ilkokul için erken kuzum 
0 oy
(7,131 puan) tarafından
Benim oğlumda 2019 temmuz doğumlu bir sene sübyan kursuna gitti bu dönem anaokuluna göndereceğim 
0 oy
(5,387 puan) tarafından
Benim oglumda ocak 2019 doğumlu bir sene subyana gitti bir sene daha gondericem çünkü daha oyun çocuğu haksızlık etmek istemiyorum 
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Benim kızım da 26 mart 2019 doğumlu ben sübyana gönderdim aynı şekilde yine sübyan kursuna göndereceğim. 1. Sınıf için çok çok erken.
0 oy
tarafından
Benim oğlumda 2019 ocak doğumlu anasınıfına gidiyor ben seneye tekrar anasınıfına vericem 7 yasında vericem ilkokula nasipse oyun çocuğu hayata erken atılsın ne demek 
0 oy
(1,998 puan) tarafından
benim kızım daha küçük ama kendi çocukluğumdaki gibi tam 7 yaşında ilkokula göndermeyi düşünüyorum
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Asla canisi iyi düşün karar ver 1 yıl erken atılacak da ne olcak Allah aşkına 1. Sınıf da pek sorun olmasa da orta okul da ciddi sorun oluyormuş bence sen anaokuluna gönder kararından vazgeçme. İnan 1. Sınıf da bile zorlanıyorlar 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 358 göst.
9 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 280 göst.
8 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Beyzanur (907 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 358 göst.
9 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Gamzeli.333 (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 91 göst.