0 oy
270 göst.
Aile kategorisinde (907 puan) tarafından
Kızlar kızım ilkokul başladığında 5 yaş 10 aylik olacak

Bende hamileyim ağustosta dogumum var okul açıldığında bebek 40 günlük falan oluyor okul bize çok yakın götürüp getirme pek sıkıntı olmayacak ama ben dersleri ödevleri konusunda endişeleniyorum yeterince ilgilenebilirmiyim diye aslında eşimde yardımcı olur bu konuda ya bebeğe bakar ya da ödev yaptırırım ben yardımcı olurum dedi. Sizce gondersemmi yoksa 1 yıl daha beklesek mi bilemiyorum karar veremiyorum bir türlü bana akıl verin :)

10 Cevaplar

0 oy
(647 puan) tarafından
72 aydan öncesi pek önerilmiyor. Çocuğunuz 70 aylık olacak, bence bir sene sonraya kalabilir. Sınıfın en küçüğü olmasin
(907 puan) tarafından
Evet sınıfın en küçüğü olacak bu şekilde hatta komsumuzu oğlu var kızımdan sadece 2 ay küçük sene döndüğü için 1 yıl sonra gidecek o ben çok tereddüte kaldm çocuğum çok istiyor ben anaokuluna göndereyim dedim ama çevredekiler kaydı çıktıysa ilkokula gönder dediler aklım karıştı
-Reklam-
0 oy
(1,465 puan) tarafından
Akademik olarak çok yeterli durumda olduğunu düsünüyorsan evet gönder. Aksi takdirde adapte olamayabilir öğrenmede zorluk yaşar ise okuldan soğuyabilir yerinde olsam birdahaki yıl gönderirdim 
(907 puan) tarafından
Şuan çok hevesli hatta harfleri falan yazıyor ama ben üstüne düşmedim pek okumayı falan ogretmedim okulda sıkılmasın diye
0 oy
(9,527 puan) tarafından
Benimde oğlum 5 yaş 11 aylık olacak seneye ilkokula gonderecrm 
(907 puan) tarafından
Okulda kaydını çıkarmışlar bile ama benim gönlüm rahat değil birde zaten yaşıtlarına göre zayıf bir cocuk
(9,527 puan) tarafından
Canım 2 ay için bir senesini heba etme okul yakın diyorsun yolla
0 oy
(11,205 puan) tarafından
2 ay için 1 senenin boşa gitmesi ne kadar mantıklı? Nerdeyse 6 yaş olmuş yani az bir süre değil
(907 puan) tarafından
Evet ama böylede sınıfın en küçüğü olacak 2018 ocak doğumlu akrabamizin çocuğuyla aynı senenin öğrencisi olacak onunla arasında 11 ay var
0 oy
(1,042 puan) tarafından
Benim kızım bu yıl anasınıfına basliycak.seneye 68 aylık olcak ilkokul yaşi tutmuyo ama veli dilekcesi ile gonderebiliyorsun ben 68 aylık kızımı seneye bire başlatirim.sizinki sadece iki ay kalmiş 2 ay için koskoca sene niye heba olsun.bazilari sınıfın en küçüğü olacak demişte sanırsın yaşitlariyla iki yıl var arada :))
(647 puan) tarafından
Yüksek lisans mezunuyum. bence sizin kurduğunuz amatörce cümlelerden belli oluyor kimin ne olduğu. Burda MEBBİS ekran görüntüsü de atarım ama belki onun da ne olduğunu bilmezsiniz
(1,042 puan) tarafından
Valla ben kendimi ne olduğumu biliyorum ve kimseyi ikna çabasına asla girmem.ama bu kadar yirtindigina göre sen kendin bile ne olduğunu bilmiyorsundur
(647 puan) tarafından
Pedagojik bilgi eksikliginin yanında sidik yatıştırmak, yirtinmak vs kullandiginiz kelimeler de ortada.
(1,042 puan) tarafından
Allah'ım ogrenmiş bir pedagojik lafını Yarabbi.pedagojik yukarı pedagojik aşağı yaww Allah aşkina bı git işine yaa yapıştın sülük gibi
(647 puan) tarafından
Kalitesiz bir konuşma tarzınız var ve aciginiz ortaya çıktığı için rahatsız oldunuz. Rahatsız oluyorsanız hakaretvari bir tarzda siz uzatmayin. Açıktan iki yıllık çocuk gelişimi okuyan herkes öğretmenim diye de dolaninca böyle oluyor
0 oy
(1,598 puan) tarafından
Anaokuluna yolla bence hem hala küçük hem de bebekle dersleriyle ilgilenemezsin,  seneye bebeğin buyur daha rahat ilgilenirsin 1. Sinif önemli yerinde olsam bu yıl gondermem
(907 puan) tarafından
Evet bebek çok küçük olmayacak olsaydı gönderirdim ama bebekte daha 40 günlük olavak
0 oy
(1,391 puan) tarafından
Ekim doğumlu galiba oğlum da öyleydi başta vermedim sonra tekrar anasinifina gidince sınıfta kalmış gibi oldu alttan gelenlerle hiç anlaşamadı pişman olduk 1 hafta sonra gittik okula başlattık. Gayette üstesinden geldi gayet iyi durumda eğitm yönünden de 
(907 puan) tarafından
Kasım doğumlu anasinifina göndermedim daha ben geçen yıl yaşı küçük diye  bu yıl ilkokula kaydı çıkmış şaşırdım hatta bende
(1,391 puan) tarafından
Anasinifina göndermemeniz iyi olmamış tecrübe edinirdi. O zaman göndermeyin ilkokula zor olur. Benim oğlum 4 sene kreşe gitmişti
(907 puan) tarafından
Ben bu yıl gider diye düşündüm yaşı küçük diye ama ilkokula kaydı çıkmış
0 oy
(2,751 puan) tarafından
Gindereceksen anaokuluna gonder 1.sinif icin cok kucuk bence
(907 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum içim rahat etmeyecek gönderirsem çünkü anaokuluna da gitmedi geçen yıl
0 oy
(149 puan) tarafından
Kızım 71 aylik başladı okula dersleri son derece iyiydi okumada birinci oluyordu ki kendinden yaşça büyükler geride kalıyordu 

Oğlumu imzayla 68 aylik olarak birinci sınıfa verecektim ki vazgeçtim onermedi hiçbir eğitimci kucuk olacağına buyuk olsun dediler oğlum 2019 şubat doğumlu ana okuluna gidecek yeni eğitim yılında 

Bide şöyle bir durum var erken gitse bile bir çocuk lgs de yasi yetmiyorsa 1 yıl bekleyecekmis ona göre hesap yapin
(907 puan) tarafından
Nasil yani misal 70 aylık olacak gideceği zaman lgs için beklermi gonderirsem
(149 puan) tarafından
İmza verip okula yaşından erken giderse cocuk yaşını bekletecekler 69 aylik üstü zaten okula tutuyor benim kiz 71 aylik  basladi otomatik olarak 1 sınıf cikti sizin oğlunuz icin sorun olmaz bebek var uğraşamam derseniz buyuk gitsin ne olacak çok uzun boylu benim 1 aylik bebeğim var bu sene büyük oğlumu ana okuluna gönderecem okul başlayınca 5,5 yaşında olacak
0 oy
(2,416 puan) tarafından
Yani yerinizde olsam seneye gönderirdim çünkü 1.sinif zor çocuğun alışması vs size de zor olur 
(907 puan) tarafından
Evet ben kendim de zorlanacagim gibi okul çok yakın ama dersleriyle ilgilenmek bana zor olacak

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 79 göst.
22 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 86 göst.
12 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Emine_Ertunc (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 104 göst.
3 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Burcu58 (276 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 74 göst.

405,838 soru

12,162,850 cevap

36,610 kullanıcı

...