0 oy
254 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (143 puan) tarafından
Çok kararsızım. Oğlum 2 buçuk yaşında.. Daha yeni yeni kendim için bişeyler yapabiliyorum bu çok basit bir kahve içmek yada bir duş almak gibi ufak şeyler :D çünkü burda destek olabilecek kimsem yok yurtdışındayım bu desteğe eşimde dahil :) iyi bi babadır ama bana fazla yardımcı olduğunu söyleyemem. 

Kısacası ikinci çocuğu yaparsam sadece kendime güvenerek yapmam lazım yine yanımda kimse olamayacak. Aslında istemiyorum tek çocuk için gayet yeterliyim tahammül ve sabır açısından :D ama işte bencilce mi davranıyorum çocuğumu yalnız mı bırakıyorum diye düşünüyorum bazende.  Sizin fikirleriniz neler? Ya bu konuyu tamamen kapatıcam çünkü yaşımda genç değil (33) bi süre sonra istesemde yapamıcam :D yada böyle kendimi yemeye devam edicem :)

11 Cevaplar

0 oy
(585 puan) tarafından
Benim oğlum da 2 buçuk yaşında bizde 2. yi düşünüyoruz ama bı yandanda korkuyorum yaş olarak eşim 30 ben 23
-Reklam-
0 oy
tarafından

Yurtdışında ve yalnızsın oğlunu da o yalnızlığa mahkum etme en azından bir kardeşi olmalı bence canm . Rabbim sabrını verir merk etme <3

(129,532 puan) tarafından
burda boyle suan yeni olan bisi degil esimin anne ve babasida belcika dogumlu onlar bile 2bucuk yasda yasal olarak okula baslamis buranin kanunu geregi baslamak zorundalar anne baba sevgisi ilgisi sefkati gostermiyo degiliz elbette hafta sonlari okul cikisi binsuru etkinlikler oyunlar vs vs bizde yapiyoruz bu surecte burdada imkanlar var camiilerimiz var orda dini egitimde aliyolar (hafta sonlari) imkani olana tavsiyem cocugunuz gelecegi icin ne kadat erkem o kadar iyi  yani bemim oglum 2 bucuk yasinda ve okula gondermek istemiyorum dedim diyelim buranin sosyal hizmetleri devreye girer bu durum ciddi bi boyuta ulasir cocugu elinden alinmasina kadar gider  okul dedigimi habi 2bucuk yasinda direk ders calosip soru cozuyo gibi algilanmasin  kres gibi oyuncaklarla eylenceli bi egitimle ogretiyolar bu ayin sonunda okul kapaniyo ve yaz tatili basliyo hani oglum 4 yasinda suan bi suru sey ogrendi mesela laptoop acip kapama adini yazma istedigi ciZgi filmi laptopda acip bakma gibi gibi bi suru sey bunkari ogrenirken asla ve asla anne baba sevgisinden uzak kalmadi
tarafından
Hım hukuki zorunluluk olduğunu bilmiodm. O zaman apayrı bir konu. Ya tâbi mahrum etmek ayrı olay onu demiyorum hani daha fazla vakit gecirme anlamında neticede illaki o yoldan gecicekler dediğim gibi bende 4 buçukta gönderdim. Yani yaşı yine büyük değil. Maşallah inşallah daha fazla şey öğrenir dinine kültürüne bağlı bir birey olur. Bızde baya emek verdik, sayılar olsun, harfler olsun bir çok şeyi öğrettik yaşıtlarından fazla fazla hatta suan saati bile kendisi söyler çoğu şeyle ilgili bilgisi var.
(143 puan) tarafından
Ben henüz kreşe vermedim çalışmıyorum bi süre daha kendim ilgilenmek istedim zorunluluktan haberim yok açıkçası ülkeden ülkeye fark eden bi durum mu acaba.. burda 3-4 yaşında veren tanıdıklarımda var. 1 sene daha beklemek istiyorum vermek için bezi falan bıraktırıcam bu yaz ondan sonra inşallah :) babası almanca destek sağlıyo birazcık çok yabancılık çekeceğini sanmıyorum şimdiden sayıları renkleri hem Türkçe hem almanca söyleyebilir sayabilir o yüzden biraz acele etmiyorum. Dediğiniz gibi belki okula başladıktan sonra o yalnız kaldı üzüntüsünü yaşamam :)
belcikada zorunlu gitmek zorunda gitmedigi dunler dr kagidi istiyolar okuldan hemen hemen almanyada aynidir
(143 puan) tarafından
Değilmiş şimdi tekrar sordum yanlış mı biliyorum diye :) eşimin kuzeni 4 yaşındaki kızını yeni kaydettirdi hatta.. korktum bi an geç mi kaldım diye :))
0 oy
(2,254 puan) tarafından
Psikolojinin bedeninin ruhunun kaldırabiliceğini düşünüyorsan yap kardeşim. Ama bunlar yoksa yapmanın ne sana nede çocuklarına bir faydası olur. Aksine daha çok depresyona girecek ve daha çok yetersiz hissedeceksin çünkü o annelikteki yetersizlik duygusu hiç geçmiyor. Yapacaksanda bir okula başlasın büyüğü derim. Yinede sen bilirsin ama bencillik değil bence herkes yetebiliceği kadar çocuk yapmalı.
(143 puan) tarafından
Kesinlikle haklısınız. Korkumda bu zaten ne çocuklara ne kendime haksızlık etmek istemiyorum ve sırf bu yüzdende hep düşünce olarak kalıcak gibi bu durum :)
0 oy
2 cocuklu bi ana olarak haykiriyorum ben yandim sizde yanın yap gitsin buralar cok fena ☺️☺️☺️
(143 puan) tarafından
Su çok güzel gelsene gibi oldu bu :D ama yok güzel şeyler duymam lazım şuan tek çocukla bile yanıyorum ben :D
0 oy
(831 puan) tarafından
Ağustosta 4 yaşın da olacak oğlum, şuanda düşünüyorum eşim Bayadır istiyordu ben yeni cesaret ettim haberi yok sprali cikarttirdigim dan supriz olcak eğer olursa
0 oy
(2,935 puan) tarafından
Ben 5 sene sonra yaptım büyük okula gidince herşey okadar guzelki ama okuldan gelince ooo ooo şenlik var iki çocuk cidden zor bazen beynim dönüyor ki benm kocam surekli işinden dolayı evd çok yardımcı olduğu halde ikimiz yetemiyoruz bazen uyusunlar diye gözünün içine bakıyoruz bnm oglan sakin olduğu halde eğer kolik falan olsaydı inanılmaz derece zor olurdu canm kendi basinaysan iyi düşün derim 
(143 puan) tarafından
Malesef tek başımayım benim eşim öyle yardımcı falan olmaz :) arada bi 5 dk oynarsa şükür
0 oy
tarafından

Yani yaş sıkıntısı olmazsa baya ara ver diyecem ama yaşınız 33 olmuş bı kaç yıl sonra geç kalmış olabilirsiniz. Tabi eğer ikinci çocuk düşünüyorsaniz.benim iki çocuğum var. Tabii iyi yönleri de var kötü yönleri de var iyi yönleri birlikte vakit geçiriyorlar en azından beni biraz rahat kötü yönleri arada saç başa kavga ettikleri de oluyo tabi o da ayrı bi anı oluyor<3.

0 oy
(7,722 puan) tarafından
Bu postu ben açsam aynı bu cümleleri kurardım inan ki sen bensin. ,32 yaşındayım 2 yaşında kızım var daha yeni yeni dünya varmış demeye başlıyorum ikinciyi özgürlüğüm için istemiyorum ama kızıma da haksızlık etmek istemiyorum. Erteleyemiyorum da çünkü yaşım genç değil:)
(143 puan) tarafından
Kesinlikle :) ama o özgürlükte şimdi biraz ucundan tadıyoruz diye çok tatlı geliyo sanırım :D kendime vakit ayırmaya öyle ihtiyacım var ki.. tek çocuk olupta çok mutlu olanların hikayeleri belkide duymak istediğim :))
0 oy
(307 puan) tarafından
Çocuğa arkadaş olsun  yalnız büyümesin diye ikinci çocuk yapılmaz eğer siz kendiniz ruhen ve beden hazırsanız neden olmasın kendinizi dinleyin. Bana sorarsanız ilk çocuk tam anlamıyla ihtiyaçlarını giderene kadar yapmamak lazım en azından bezi bırakmalı sana düşkünlüğü azalmalı senden biraz daha bağımsız olmalı ki ikinci yle ilgilenirken birinci mahsun kalmasın ihtiyaçları ertelenmesin.. nacizane fikrim canım
(143 puan) tarafından
Haklısınız.. işte tam bu bağımsızlığın üstüne tekrar baştan başlamak istiyor muyum bunu düşünmeliyim sanırım :)
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Bence çocuğun yaşı ideal emin ol sana ufak tefek yardımları olur ama önemli olan sen ikisiyle iyi olabilecek misin eğer ben olamam diyorsan kaldır rafa bende üçüncüyü istiyorum ama şuan değil küçük kızım 3 yaşında 4 yaşından sonra mesela 
0 oy
(1,718 puan) tarafından
Cnm 3 yaşı doldur yapmaya başla derim. Hamilr kalırkende geçen bir zaman var. Hamilelikte 9 ay derken doğana kadar çocuğun en az 4 yaşında olcak. En güzel yaş aralığı. Yaşında çok iyi. 35 sonrasına bırakma bu işi. 
(143 puan) tarafından
En azından menepoza girsemde tüh ya istiyorum ama yapamıyorum diyebilsem :D böyle biraz vicdan yapıyorum yoksa psikolojik olarak çokta hazır mıyım emin değilim
(1,718 puan) tarafından
Deme öyle. Allah korusun. Hemen yapma bekle biraz. Gez toz keyfini çıkar. O zaman 1 yıl daha bekle cnm. 34 de hamile kalsan ne güzel işte

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 375 göst.
11 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Busra63 (221 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 279 göst.
21 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Annelikguzel (1,618 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 267 göst.
+1 oy
48 cevap 884 göst.

408,448 soru

12,272,410 cevap

37,644 kullanıcı

Kategoriler

...