Ay kızlar dertleşmeye ihtiyacım var Şimdi bundan 7 ay önce ben doğum yaptım Bir oğlum oldu Geçenlerde de kayınvalideme İşte onların bir akrabası bir aile büyüğü bir kadın ziyarete gelmiş kayınvalideme de gelin de ara O da gelsin Hem çocuğu göreyim hem gelini göreyim demiş Neyse gittim Tamam dedim tamam çektim vallahi de işte çocuğu gördüm diyor şey yapıyor falan ama şöyle bir durum var ben bu kadının Normalde zerre kadar sevmem Ben 4,5 aylık hamileyken eşimin halasının evinde yine biz bu kadınla ilk kez tanıştık benim hamileyim çok zor geçti 6 aya kadar mide bulantıları sancılar ve cidden problemli bir hamilelik geçirdim bu kadın böyle normal bir şekilde çayını alıp karşı koltuğa geçti Ben diğer koltukta Tamam misafirlikteyiz ama sancılarımdan dolayı duramazken ay Siz de her şey abartıyorsunuz ne var biz hiç doğurmadık mı İşte ben 4 tane çocuk doğurdum hiç de böyle olmadım işte tarlada çalıştım bilmem ne yaptım falan filan işte Böyle konuştu konuştu durdu benim bünyem çok hassas Hani bunu kendimi kibarlaştırmak için de söylemiyorum şöyle söyleyeyim Doktorum dahi ikinci çocuğu yapmadan önce kesinlikle muayene olup değerlerimin kontrol edilmesini söyledi Yani şu anda Vücudumun kendini toparlaması için yaklaşık bir 3 ila 5 sene arasında bir zaman geçmesi gerektiğini söyledi bunun Öncesinde bir çocuk yaptığın takdirde Hayati tehliken dahi var dedi yani zor bir süre çatlattım öyle söyledim ardından doğum yapacağım zamanda da sezeryan olmak zorunda kaldım Çünkü vücudun Normalde uygun değil de sezeryan da uygun değildi Ama zorunlu sezeryan olduğu için normal doğum yaptırılamayacak Bir durumda olduğum için sezaryen olmak zorunda kaldım Neyse Geçen de işte yine kayınvalidemlerinine denk geldiğimizde Daha doğrusu ben gittiğimde işte üstünkörlü çocuk ne yapıyor Nasıl işte iyi mi bilmem ne falan filan gibisinden Sözde çocuğumu sordu arkasından normal mi doğurdun Sezeryan mı diye sordu sezeryan doğurduğumu söyledim arkasından işte Yani normalde çok takılmam bu tarz konulara Ama o an bir sinirlerim bozuldu bir canım sıkıldı kendimi kötü hissettim yani işte Aa dedi Sezeryan mı oldu dedi İşte herkes anne olamıyor kesir veriyorsunuz kendinizi kurtuluyorsunuz dedi bir sancı bile çekmeye şeyiniz yok dedi Çok nazlısınız dedi Neyse ben Daha sonrasında durumun tıbbi açıdan normal doğurmanın mümkün olmadığını O anda bebeğim de Benim de hayatımın tehlikeye girmesinden dolayı sezeryan olmak zorunda kaldım ben söyledim konuyu kapatmaktansa şöyle bir tabirde bulundu Bizler tarlada doğurduk da bir şey olmazdı Siz niye bu kadar nazlısınız hastanedesiniz bir elinizi ya da bir eliniz bağlı gene de normal doğurmayı beceremiyorsunuz dedi yani kötü hissettim o an kendimi ama çok üzerimde durmadım yani şey yapmadım Bugün de kayınvalidemle konuştuğunuzda eşimin halasıyla konuşmuş yani Kayınvalidem kendi görümcesiyle konuşmuş eşimin halasına şey demiş işte Daha doğrusu böyle bir akraba ortamında oturdukları zamanda benim işte şey dediğimi söylemiş işte normal doğumla uğraşmadım uğraşmak istemedim işte sezeryan oldum işte ben normalde doğum yapabilecek biri değilim şeklinde konuşmuşum ben Güya işte eşimin halası da şöyle söylemiş işte gelinimizin o anda sezeryana acil almak zorunda kaldılar işte Sıkıntılı bir durumdaydı falan gibisine açıklamayı eşimin havası da yapmış ondan sonra ama yine de şöyle bir şey yok işte gelininiz bana öyle söylemedi Güya ben işte keyfi olarak tabii ki keyfi olarak da yapmak istemiş olabilirim bu hiçbir problem değil ama işte orada aile büyüklerinin akrabalarının yanında beni kötülemiş eşimin halası da bunu kayınvalideme anlatmış böyle böyle işte bak gelen Hanım hakkında böyle söylüyor işte gelin hanım böyle böyle bir şey mi söyledi işte bak bu böyle diyor falan gibisine konuşmuş Kayınvalidem de hayır işte öyle olmadı olayını Aslı bu şeklinde söylemiş ama kadın gittiği yerde yalan yanlış konuşmaya şey yapmış işte Yani normalde de Sezeryanda olmak istemiş olabilirim gayet normal bir şey yani Zaten normal doğum diye bir olay yok benim nazarımda vajinal doğum veya Sezeryanla doğum iki türlü doğum vardır normal doğum dediğin şey ne oluyor onu da çok çözebilmiş değilim yani Bilmiyorum ya canım sıkıldı yani Moralim bozuldu hani o tarz konuşma zaten yapmadım Bir de ben Normal yani vajinal doğumu çok istedim Hani her şey olması gerektiği gibi ilerlesin dedim ama benim sağlık sorunlarım benim sağlık sorunlarımın bebeğime olan etkisi kesinlikle vajinal doğuma müsaade etmedi ki o süreci de ben çok zor atlattım sezeryandan sonra kendimi toplama süreci vesaire çok zor geçti yani ben bu kadar sıkıntıyı çekmişken İnsanların bu şekilde kötü kalpli yaklaşmaları kötü kalpli düşünmeleri Elbette onların düşüncelerindeki kirlilikten kaynaklanıyor ama Açıkçası beni çok yıprattı ya Yani iki gündür falan çok moralim bozuk kafaya takmamak için uğraşıyorum ama bir taraftan da canım sıkılıyor çünkü yaşadıklarımı biliyorum ama dışarıdan bu şekilde göründüğünü bilmek kırıcı oluyor biraz Benim için ya öyle işte kızlar