0 oy
1,098 göst.
Diğer kategorisinde (720 puan) tarafından
Ben elime geçen parayı harcadm yani 5 kuruş kenarda birikimim yok parayı tutamıyorum hadi önceden neyse de şimdi bide çocuğum oldu mecbur bu huyumdan vazgeçmem lazım ama yapamıyorum bazen bu konu çok canımı sıkıyor:( Sizde durumlar nasıl bu konuda tavsiyeleriniz var mı ??

34 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kumbara al kendine açılmayan at arada
(2,348 puan) tarafından
Allah bereker versn cnm :)
(720 puan) tarafından
Turkuaz Damla bende hesap açmayı düşünüyorum ama para kesiyorlar mı hesap ışletim ücreti falan öğrenciyken hesabim vardı surekli bana sormadan para kesilirdi ??
(3,443 puan) tarafından
İyide ben açılmayan kumbarayi da kırıp acıyorum mesela acil bişey oldu o an evde olmadı kiriyorum :dgsgs
tarafından
Sende yanında para bulundur kumbarayı açmayacak kadar
(3,443 puan) tarafından
Ya ben 10 TL için kumbara açmış insanım :D
Yanımda 100 tl. Vardı kapıya yumurta getirmişlerdi köy yumurtası bozuk yoktu diye açtım ben karar verdim benden bı halt olmaz :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende daha birikim falan yapmadım bu yıl  

Kumbara almayı düşünüyorum bütün bozuklarımı içine atıcam İnşalah 
(720 puan) tarafından
Çocuk büyüdükçe hergun yeni bisey isteyecek birikim yapmak şart :(
0 oy
(12,762 puan) tarafından
3 kg. Bozuk kumbara atıyorum bu zaman kadar biriktirip yedim ama bu sefer künye vs yapacam çeyrek vs bieiktirip öyle alabilirsin 
(720 puan) tarafından
Sen yine biriktirip yemissin ben elime bir lira geçse harcıyorum hastalık gibi bisey :(
(12,762 puan) tarafından
Kumbara sayesinde cnm yoksa bjrjkmez
0 oy
tarafından
Eşimim aldığı maaş 1800 kirada oturuyorum benim birikim yapma şansım imkansız 
(720 puan) tarafından
Evet tek maaş olması da sıkıntı keşke bizde çalışabilsek:( Ama çocuğu başkasına bırakmak da hiç içimden gelmiyor
tarafından
Benim çocuk yok ama ne yazık ki işte yok hep eleman çıkarıyorlar burda kimse işçi almıyor
0 oy
tarafından

Geçen hafta anneme birisi para vermiş kıza ver diye 400 tl ama hıc düsünmeden çocuğuma harcadım eve erzak aldım bende ben birikim yapmıyorum elime ne geçerse çocuğa gidiyo genelde 

(720 puan) tarafından
Aynen ya surekli çocuğa harcıyorum ama fark ettim ki çok fazla gereksiz şeyler alıyorum onun yerine biriktirsek ilerde işe yarayacak bisey alırız
(720 puan) tarafından
Surekli kıyafet falan almaya gerek yok bence zaten büyüyorlar
tarafından
Kıyafete hiç para ödemiyorum annem işe gittiği yerlerden getiriyo sadece yiyecek falan alıyorum eve
0 oy
(16,818 puan) tarafından
En iyisi kumbara yapmak yoksa öbür türlü gidiyor 
(720 puan) tarafından
Şimdiye kadar bir kere kumbara da biriktirdim birsuru param vardı o zamanda annem hastalandı bütün param hastane de gitti o günden sonra biriktirmekten nefret ettiydim:///
0 oy
tarafından
Canım kumbaram var ona atıyorum hemen harcamayida çok sevmem 
(720 puan) tarafından
Harcamayı sevmemek işte bütün mesele bu :)) O zaman kumbara yapmaya bile gerek kalmaz :D
tarafından
Oglumunda var hemen kumbaraya atiyo paralarini:)
0 oy
(762 puan) tarafından
Bozuk parayı direk kumbaraya atarız bi açarız ki çeyrek parası çekmiş bence sende kumbara al
0 oy
tarafından

Bebek kumbaramız var , eşime zorla para attırıyorum oraya hergün . Kendi birikimimde var birazcık , kendim harcarım diye babama verdim , lazim olunca isterim dedim. Eşimin birikimine hepimiz ortağız zaten.:D

(720 puan) tarafından
Benim eşimin birikimi de var ama ona hiç güvenmiyorum ya boşansak ne olacak zaten ailesiyle aramız bozuk :@
0 oy
(1,064 puan) tarafından
Ben birikim yaparım  huyumdur parasız  gezmek  canımı sıkar  illa dısarda el gün  içinde mahcup düşmemek için yada lazım olunca  karşılayabilmek için mutlaka vardır 
0 oy
tarafından

Valla biz yeri geliyor ekmek parası bile bulamıyoruz eşim işinde düzeni bir türlü tutturamadigi için ama rabbim izin verirse bundan sonra biriktirmeyi düşünüyorum biriktirdiğim parayı da bebeğim adına banka hesabı açıp oraya koymayı düşünüyorum geleceğine yatırım olması için <3 rabbim izin verirse eğer <3

(720 puan) tarafından
Banka hesabında para keserler diye korkuyorum bende açacam ama bazen kesintiler oluyor sinir bozucu
0 oy
(164,060 puan) tarafından
Maas gelmeden gidoyo fatura mutfak masrafi taksitler derken bisi kalmiyo 
0 oy
(181 puan) tarafından
Eşim 2000 TL maaş alıyor 1300 tlsi krediye gidiyor, 300 TL tlfn için yatıyor, e pazar alışverişi, elektrik faturası, ev kirası derken sıfıra sıfır elde var sıfır. Ne uzuyoruz ne kisaliyoruz.

Ama eşim her ekmek aldığında para bozdurur. 2 kiloluk bidonun içine atar. 200 TL birikmiş. 

Tabi babam da her gelişinde 400 500 veriyor. Öyle olmasa bu şartlar altında birikim imkansız
0 oy
tarafından
bende beklim canim burada benim de oyle 1 liram olsa hemen harciyorum birikim yapmak sart ama olmuyo kenarda kosede hic param yok 

Cok sasirdim kendime ilk defa parami harcamadim gecen esim para vermisti 5 tl kaldi bak onu hic harcamadim ne zamndir
0 oy
tarafından
Açılmayan kimbaramjz var canım  eşime akşam at hadi bakım derim kendim de akşamları atarım babam da coo attı oğlumun şuan 400 e yakın lara olmuştur dolunca altın yapı cam ikinciye geçicem açılmadığı için güzel oluyor tavsiye ederim
0 oy
tarafından
Bozuk para biriktiriyorum borç ödüyoruz onlada:D
0 oy
(1,241 puan) tarafından
Birikim yaparim esim ayda maasindan 2 binini ayirir bana verir bende 1500 ayiririm kenara koyarim...Bu sekilde arabamizi yeniledik
0 oy
(365 puan) tarafından
Ben çok tutumluyumdur ama eşim 1 lira durdurmaz ne bende ne kendine 
0 oy
(643 puan) tarafından
Valla cnm benim kumvaram var kırmadan açılıyo elime geçen bozukluğu  içine atıyom çok iyi oluyo devraldığında felan 
0 oy
tarafından
Bebek için iş bankasında hesap gibi bi şey açtık dijital kumbara.. bazı özel hastanelerde indirimi de oluyor başka avantajları da vardı ama bu daha çok ilgimi çekmişti

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 512 göst.
+2 oy
43 cevap 1,318 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Yenibiri12 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 978 göst.
30 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde oguzelikiziakc (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 736 göst.

Kategoriler

1,492,823 soru

24,392,049 cevap

349,372 kullanıcı

...