0 oy
373 göst.
Aile kategorisinde (2,469 puan) tarafından
Kızım 21 aylık ve 2 aydır ekrana resmen bağlandı. Bir sürü puzzle, bebekleri var ama o çok kısa süre oynuyor. Eşimle kaydırak, şişme havuz, salıncak falan alsak mı diye düşünüyoruz. Sizce nasıl olur, evinde olan var mı? Hemen sıkılır mı? 

28 Cevaplar

0 oy
(2,469 puan) tarafından

En İyi Cevap
Anladık en iyi anne baba sizsiniz. Yok parka götür, yok eline telefon alma, yok benim ki hiç izlemiyor. Ben zaten sizin ki izliyor mu diye sormadım ki. Bir oyuncak hakkında fikir istedim kullananlardan. Parka götür diyenler nereden bilmiyorsunuz gitmediğimizi. Ama öğlen sıcağında götürecek halim yok
(225 puan) tarafından
Çok basit verme o zaman millete laf aticavina bunuda sen düşün benim park dbimde öğlen sıcağındada çıkamıyor diye eline telefon tutusturmugorm
tarafından
Bütün gün evde çocuğu nasıl oyalayıp avutuyorlar ben de anlamıyorum. Telefonu bıraktık ama televizyon mecburen izliyor dur diyemiyorsun. Hava da çok sıcak ne yapılır ki bu havada. Evde durmaktan başka çarem yok. Kimi zaman oyun oynuyoruz arabalarıyla oynuyor. Akşamüstü çıkarıyorum bakkala parka BİM’e falan gidiyoruz öyle yani.
(107 puan) tarafından
Ayy aman yeni nesil cocuk büyütmeyi de oyuncak ettiler Benim ilk kızım 3 buçuk  yaşına kadar tablet telefon herseye baktı şimdi herseyi bıraktı ne bi konuşma sorunu oldi ne başka bisey abartmayın herseyi bosver sonra kendi sıkıldı iyice bacım takma sen şişme havuz aldım.ben balkonda onla oynadık sonra evcilik oynardık surekli kendi kendine unutup gidiyor yaz gelince
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ekrandan uzak kalması için, parkta biraz vakit geçirmeli, sizinle etkinlikler yapmalı beraber zaman geçirmelisin. Yoksa tek başına oyuncak alınan şeyler bişi ifade etmez onun için. Ben öyle yapıyorum mesela hiç istemiyorlar arada ben baktiriorum o da gelişimlerinin bir parçası teknoloji cagndayz diye 
(2,552 puan) tarafından
Sürekli parka gidiyoruz yoksa mümkün olmuyor
0 oy
tarafından
Valla benim oğlum da izler hep sürekli parka çıkmıyorum çok sıcak bu ara mecburi
0 oy
(7 puan) tarafından
Benmde 2 tane ve asla uzak tutamıyorum ya telefon ve tv bagımlı hale gelıcekler dıye korkuyorum parka da cıkarıyorum tum ısımı bırakıp onlarla oyun oynuyorum ama bı sekılde yıne ıstıyolar durmuyolar valla
0 oy
(2,437 puan) tarafından
Kaydirak filan onun yerine parka goturmenizi oneririm hem bosuna kalabalik olmaz  ama kucuk bir sisme havuz cok uyi olur, bayagi egleniyorlar suyla, bikacta oyuncak atin icine miss
(2,469 puan) tarafından
Havalar çok sıcak akşam üstü dışında dışarı çıkamıyoruz. Parka gidiyoruz ama akşama kadar başka türlü oyalanmasını istiyorum
(2,437 puan) tarafından
Oglen gidin demiyorum zaten bu sicakta imkansiz o :) oglen havuzla oyalayabilirsiniz bayagi ise yarıyor, sonra park olabilir, telefon zaten su donemde illa ki az da olsa oluyor
0 oy
(12,274 puan) tarafından
ekrandan uzak tutmak için bizim de ekrandan uzak durmamız gerekiyor. biz elimizde telefon, karşımızda TV açık durursak çocuk da merak eder izler, önce biz bırakacağız
0 oy
(2,947 puan) tarafından
Kaydırak şişme havuz hepsi var. Asla işe yaramıyor :) ben telefon vermiyorum. TV de arada nadir açarim 5 dk bakar ya da bakmaz 
0 oy
(4,937 puan) tarafından
Tutamıyoruz. Yanı bızm oyalamamız gerekıyor o da zor oluyo. Bazen balkona cıkarıyorum şırııngayla su fıskırtıyononka oyalanıyor. Bazen parka cıkarıyorum fırsat buldkça. Bazen kardeşiyle oynarlar. Onun dışınde hep tv. Şişnr havyx var ama ne yaocak kı soğuk okuyo su hava ne ki ıcak olursa olsun dışarda durmaıs lazım havuzun
0 oy
(428 puan) tarafından
Evde ekran yok, doğduktan beri de hiç telefondan bişey izlemedi bilmiyor yani. Bilseydi vazgeçirmek çok zor olurdu
0 oy
(289 puan) tarafından
Oğlum 20 aylık olacak çizgi film ile tanışmadığı için istemiyor dedesi bazen şarkıları açtığında videosunu da izletiyor o zaman balığı aç sar sar makarayı aç felan diyor şarkı olarak açtığımda videosunu istemeyi de bilmiyor henüz. Tv zaten o uyanıkken pek açılmaz ama açılsa da dikkatini çekmiyor. Haliyle ilgi istiyor. Hafta içi ben işteyim ama hafta sonları kahvaltıdan sonra kendime kahve yapıp ona da sulu, hamurlu oyunlar ayarlıyorum ben yanında otururken o da kendi kendine oynuyor. Uyanıkken iş yaptırmıyor yemeği yaparken bile kucağıma alıyorum tencereyi onunla karıştırıyoruz:)) kaydırak almayı biz de düşünüyoruz yorumları merak ediyorum ben de
0 oy
(1,281 puan) tarafından
Benmde 11 aylık kendimde uzak duruyorum ben açar izlersen oda izliyor ben açmaz izlemesem oda izlemez beraber oyun oynuyor abisi ile oyuncaklarını döküyorm . Akşam babası gelnce TV açılır oda uyumuş oluyor zaten 
0 oy
(2,071 puan) tarafından

Ekran açmazsanız izlemez :) böyle böyle oyalanır hazır yaşı küçükken bu sorunu çözebilirsiniz ama şimdiden telefon Tv bağlanırsa ileride çok problem yaşarsınız 

0 oy
(2,130 puan) tarafından
Valla ben neredeyse 1 aydan çok ekranı tamamen kestim ama doktor tamamen bırakmakta doğru değil diyince günde yarım saat açıyorum başka da açmıyorum huysuzluk etmesin diye bir sürü etkinlik yapıyorum birlikte öyle idare ediyoruz 
0 oy
(1,381 puan) tarafından
Bizde de kaydırak ve salıncak var ama belli bir süre geçiriyor onlarda. Yarın da top havuzu alacağız inşallah da dediğim gibi hepsiyle belli bir süre vakit geçiriyor. Belli bir süre de beraber oynuyoruz aksamustuleri dışarı cikarmaya calisiyorum. Ama TV de izliyor video da izliyor. Sonra ondan da sıkılıyor. Yani abartmamak önemli bence bir de izlediği şeyler eğitici şeyler olmalı. Yani İşe yarayabilir kaydırak salıncak vs ama tüm gün onlarla.vakit geçirmiyolar malesef. Keşke gecirseler
0 oy
(13,521 puan) tarafından
24 aylık kızım ekranı aramiyor tv açık ama başına oturup bakmaz. Ver eline suyu aksama kadar oynar salıncağı gün içinde biniyor ama öyle sürekli değil 5 10 dk falan. Kaydırak bizde de yok ama gerek duymuyoruz 
0 oy
(674 puan) tarafından
Bende kızıma bir yere gidince telefonu veriyordum ama çizgi film izlemek yerine yotubun hikaye kısımlarında saçma sapan şeyler izlemeye başlamıştı benim telefonumu artık vermemeye başladım ama babası içeri girince direk telefonu istiyordu ağlıyordu ama asla verdirmedim  kendim de vermedim ve çok şükür bıraktı telefonlar ortada bile olsa asla istemiyor bazen televizyondan acıyorum  temizlik yapacağım  zaman zeynos ile adiş ama izlemiyor izlese bile en fazla 5 dk sonra kapatıp geliyor

Gün içinde  kendi kendine oynamaya başladı telefonu vs bırakınca birlikte kek kurabiye yapıyoruz oyun hamuru ve malzemelerini aldım onunla baya oyalanıyor  

Uzun lafı kısası bıraktırmak istiyorsansa ağlasa bile pes etmeden kararının arkasında durman lazım 
0 oy
(74 puan) tarafından
3 yaş olacak sıfır ekran kışın sokaklarda gezdiğimizi bilirim yazın da oyun oynuyoruz
0 oy
(144 puan) tarafından
Benim oğlum iki yaşında doğduğundan.bu yana televizyon yada telefon bağımlılığı yok elhamdülillah arada radyodan şarkı dinletirim ama bı haftadır sütten kesdim telefon dan ona oyuncak falan izlettiryom fakat az bı on dk fln
0 oy
(691 puan) tarafından
1 ayı geçti vermiyorum hiç, tv izliyor ama onda da sıkılıyor genelde
0 oy
(17,508 puan) tarafından
Ekranı hiç tanitmamak gerekiyor aslında kural basit ama emzirmeyi bıraktığım dönemde bende izlettim hala da sever ister 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 155 göst.
24 Şubat 2024 Aile kategorisinde Sifanurr (251 puan) tarafından soruldu
+2 oy
18 cevap 892 göst.
11 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 312 göst.
0 oy
18 cevap 626 göst.
30 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu