0 oy
239 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (431 puan) tarafından
Kızım 22 aylık ve bugüne kadar hiç ekranla alakası olmadı sadece bizim telefonlarımızdan bazen kendi resimlerini gösteriyoruz bi de kaynanamda haber açık olur genelde oraya gittiğimizde açık televizyon ile aynı odada kalıyor ama dikkatini çekmiyor haberler haliyle. Geçen gün inekler çıkınca baya istedi sonra belgesel kanalında köpekler ile ilgili birşeyler vardı biraz ona baktı. Kaynanam iki yönü hariç gerçekten iyi bir insan, yardımsever hatta bazen melek gibi. Benim sıkıntım şu ki kaynanam ile aynı katta oturuyoruz ve bugünlerde bazen kızım gidiyor ben 10-15 dakika sonra gidiyorum, bugün de gittiğimde fark ettim ki bugünlerde çizgi film açmış, açma dedim zararlarını anlattım ama anlamıyor, çocuğa hayır diyemiyor o isteyince bayram şekerinden, evdeki paketli şekerli şeylerden veriyor malesef, şimdi de çizgi film açmış. Aklıma çözüm olarak gelen tek şey ben olmadan göndermemek, başka da bişey gelmiyor benim evimde TV yok. Ama ilerde büyüyünce bensiz gitmemesine nasıl engel olurum bilemiyorum. Kendimi çıkmazda hissediyorum burdan sadece bu sebepten taşınmak da istemiyorum, ben gitmesem kendisi gelmez öyle de bi huyu var evinden çıkmaz. Bana bi akıl lütfen:/

5 Cevaplar

0 oy
(2,935 puan) tarafından
Biseyi çok merak ediyorum senin annen seni nasıl büyüttü hiç şeker yemedin mi mesela hiç çizgi film izlemeden mi büyüttü eğer böyle büyüdüysen bişey diyemiyorum

ama sen eğer şekerle televizyonla büyüdüysen demekki sagliklisin biseyin yok biseyi ne kadar kısıtlarsan okadar tatlı gelir yaşi x10 dakika diyordu ekran süresine biz okulda bir otizm etkinliğine katılmıştık ordaki ogretim görevlisi 
(431 puan) tarafından
Benim annem bence çay şekerinden başka şeker vermemiştir imkanı olmadığı için köyde yaşadık belli bir yaşa kadar çünkü,  elimden geldiği kadarıyla doğrusunu yapmaya çalışıyorum, televizyon olayı da bizim evimizde ilköğretim 2-3 e kadar televizyon yoktu hep ödevlerimizi yapardık kimse bize dersinizi çalışın demezdi. Yiyecek konusu hadi neyse ama ekran konusu benim canımı sıkıyor dikkati dağınık, televizyon izleyip ödevini umursamayan bi çocuk olsun istemiyorum çünkü etrafımdaki çocuklar hep bu şekilde
-Reklam-
0 oy
(5,465 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Parka sakin olduğu zaman giderim. Hep denk geldiğim bir çocuk var. Bakıcısı var çocuğun 4 yaşlarında. Çocuk, hangi çocuk ne yese yanlarına gidiyor bekliyor öylece. Tabiri caiz ise dilenci gibi. Genç kızlar geldi cips abur  cubur almışlar oturdular, yiyorlar. Çocuk hemen koşa koşa yanlarına gitti. Kızlar verinceye kadar bekledi yanlarında, verdiler yedi. Sonra tekrar. Bakıcısı ile sohbet esnasında sordum. Annesi babası kesinlikle izin vermiyormuş abur cubura. Bakıcısı baktı olmayacak çocuğu ağlata ağlata götürdü. Az miktar abur cubur yemesinden yanayım ben. Telefon harici tv açık oluyor ilgilenmiyor kızım hatta ben çizgi film açıyorum sarılıp izliyoruz. Sonra oyun oynuyoruz 
tarafından
Yaaa çocuğa çok üzüldümmmm
(431 puan) tarafından
Kesinlikle diye bi tutumumuz yok mesela dondurma yer, yurt dışından çikolata gelmişti onlardan vermiştik ama babaannesiden her gün ister o da her gün biraz verir. Bazen ben de çok kasıyorum ama biraz taviz versem önünü alamayacakmışım gibi bi korkum var özellikle ekran konusunda
tarafından
Bence tv açın bisey olmaz uzaktan izlesin telefondan uzak tutun

Abur cuburda bizim babannemizde kıyamıyorum edemiyorum diyodu ben en son kızdım simdi annen kızıyo diyo oda benden korkuyo bida isteyemiyo
(431 puan) tarafından
Bizde tv zaten yok açamayız ikinciye hamileyim o da 2-3 yaşlarına geldikten sonra almayı düşünüyorum ama babaannesinde alışınca oraya gitmek isteyecek sürekli
(5,465 puan) tarafından
O çocuğa ben de çok üzülüyorum o nedenle parka yiyecek götürme taraftarı değilim. Bakıcısı da çok iyi biri ama kadın baş edemiyor. Hep ağlıyor çocuk.
Telefona karşıyım ama elimizde gördükçe merak ediyorlar.   Kayınvalidenizin evine alıp koyun o da sizin aldıklarınızdan versin. Hem onun hem kızınızın gönlü olsun.  Benim ailem de kıyamaz verirler eşim de veriyor. Kızım zaten çok yemez.
0 oy
tarafından
Allah aşkına çizgi film izlemeyecekse ne izlesin.gun içinde devamlı oyun halindeyseniz cocukla olabilir sıkılmaz  tamamda onun dışında niye ki izlesin cizgifilm eğitici Türkçe olanlardan ama.telefonu uzaktut o çok kötü teli verme hiç.benim kızımda TV izlemesinr müsade ediyorum ama tel vermiyorum .telefon konudmayi çok çok kötü  etkiliyor..
0 oy
(3,959 puan) tarafından
Ben de TV karşıydim oğlum olabildiğince ekran ile geç tanıştı. Şuan 2.5 yaşında TV izler ama açıktır o oyun oynar, abur cubur ise evet yiyor ama çikolata ozmo alır markette gittiğimiz zaman alırız o da her gün yemez kraker varsa evde veririm çocuğu kısmak iyi değil ver ama kararında TV de aynı şekilde ben yasaklasaydim sert tutum gösterseydim belki ekran başında alamazdim.
0 oy
(13,585 puan) tarafından
Senin gibi düşünüyordum biliyor musun abur çukura alismasin TV ye alismasin diye. 9 aya gelene kadar tv açmadım izletmedim ama çok zor bi bebekti sonra hem bi 5 10 dk. Acil işimi gidermek için acmaya başladım sonra temelli bıraktım. Şuan 2 yaşında bi çok şeyi tv den öğreniyor. Ama telefon kesinlikle onermem çok hircinlastiriyor tv TRT cocuk açabilirsin mesela onların içerikleri iyi bu kadar kısıtlama tatlı geliyor çocuklara .

Abur cubur konusunda da 16 aya kadar özellikle tatlı şeyler vermedim verdiklerim ama daha sonra bazı sebeplerden dolayı oyalansin dedim çünkü kalabalık ortama girmek zorunda kaldım ve asla durmuyordu şekere çikolataya alıştı korktum ama şuan artık ondan da bıktı yemiyor. Demem o ki neyi yasaklarsak onlara tatlı geliyor dozunu kaçırmadan bence tolere edilebilir bazı seyler

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 733 göst.
7 Ekim 2019 Diğer kategorisinde RoDestDaaa Kuzumm (324 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 91 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Mona Lisa (1,055 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 298 göst.
2 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Hira &ikra (5,967 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 242 göst.
13 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Nur ela (3,794 puan) tarafından soruldu

408,513 soru

12,274,606 cevap

37,700 kullanıcı

Kategoriler

...