Ben mutfağı gece, bebeğim gece uykusuna geçince temizliyorum. Sabah rahat kalkmış oluyorum. Bebeğim uyanıkken sadece onunla ilgileniyorum. Bakım, oyun vs. Öğlen bir saat uyuduğunda yarım saat keyif yapıyorum. Kalan yarım saatte ufak birkac ev işi yapıyorum. Çamaşır sermek, ya da kahvaltı bulaşıklarını kaldırmak gibi. Uyanınca bakımını yapıp , dışarı çıkarım bazen. Sonra eve gelirim. Ya dışardan yeriz ya da eşim çocuğa bakar ben basit yemekler hazırlarım. Çocuğum bir kez daha uyur ama ben o sırada mutfağı temizlemem. Çünkü enerjim azalmış olur ve kendime vakit ayırmaz isem yani o boşlukta da iş yapar isem, çocuğum uyandığında kaliteli vakit geçiremem. Uyanınca yine çıkabiliyorsak çıkarız. Çıkamaz isek evde oyalarız. Bazen eşim bakar, ben ev işi yaparım , bazen ben bakarım eşim ev işi yapar. Eğer dışarı çıkmaz isek bulaşık vs kalmış ise gece uykusuna geçince iş yaparım.
Ben gün içinde temizlik yapmakta zorlanıyorum kısaca. Sadece basit birkaç şey yaparım yaparsam. Gece uykusuna geçince ev işi yapmak daha kolay gibime geliyor. Kafam daha rahat oluyor. Diğer türlü öğlen falan uyurken yapmaya kalksam, zaten yetişmiyor bir de hiç dinlenememiş oluyorum. Bazen öğle uykusunda yemek yaparım. Çoğu zaman yemekte sıkıntı yaşıyorum ama.
Size de tavsiyem, çocuğunuz gece uyuduğunda temizlik yapın. Sabah temiz eve kalkmak ferahlık veriyor hem. Gün içinde mutlaka dağınıklık oluyor. Çocuk uyuyunca o basit dağınıklığı toparlarsınız.
Bende burada geçen post açmıştım, kim nasıl yapıyor diye. Kimse yetişemiyormuş :)