0 oy
719 göst.
Diğer kategorisinde (442 puan) tarafından
Kızlar küçük çocuğu olanlar gündüz yedir içir oyna altını değiştir uyut derken kalan isleri nasıl yetiştiriyorsunuz? Mesela ben o uyurken uyanacak diye süpürge açamıyorum ses olur diye. Yani bi bakıyorum akşam olmuş işler yarım kalmış. Anca çocukla ilgilen yemek yap çamaşır yıka katla yerleştir derken gün bitiyor. Eşim de beni sinir etti bu akşam diyor eski kadınlar 8 çocuğa birden bakmış hem tarlaya da gitmiş kuyudan suyunu çekmiş kaç çocuk büyütmüş siz ne yapıyorsunuz sanki diyip duruyor deliricem ben ne yapayım? Nasıl düzene oturabilirim bu ev işlerini tecrübesi olan fikir versin ne olur 

29 Cevaplar

+2 oy
(4,315 puan) tarafından
Yarım yamalak kalıyor çoğu zaman 
-Reklam-
+2 oy
(2,252 puan) tarafından
Yetiştiremiyoruz anam yetişmiyor ahtapotmuyuz biz :d
(442 puan) tarafından
Peki eski ninelerimiz teyzelerimiz nasıl yetişiyormuş gerçekten hem de 5 10 tane çocuğa nasıl yani aynı anda bakıyormuş
(11,659 puan) tarafından
Canım eskiden kaynana k. Baba beraber yaşıyorlar 6-7 görümce kayın vs. Çocuklar ortada büyüyor biri bakmasa biri bakar mutlaka eskiden çocuk büyütmede ne var şimdiki çocuklar dört duvar arasında. Müstakil evimiz olmadı ki yemeğini yedirip salalım bahçeye toz toprakla oynasınlar akşam ezanı okundu mu eve gelinir yatılırdı
(2,252 puan) tarafından
Bizim çocuklarımızla bizim çocukluklarımız bir değil. İsteyen istediğini desin bu değişmez. Eskiden dur yapma etme diyince çocuk söz dinlermiş. Şimdiki çocuklar biraz hareketli ve sınırları yok benim kızım böyle oyun en fazla yarım saat oyalıyo onu tv telefon zorla veriyorum izlemiyor o derece. Varsa yoksa çok eskiden kaybettiğim şeyleri çıkarır. Salonu topluyorsam diğer odaya gider orayı dağıtır yemek yapıyorsam başka yere gider sınırı yok lavaboya bile gidip karıştırıyo :) Sık sık parka götürüyorum dışarıda çıkıyoruz ama enerji hiç bitmiyor
(6,912 puan) tarafından
Gözde mina eskiden nasıl bakılıyordu sorusunu çok iyi yanıtlamış bize yazacak bişey kalmadı
(11,659 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
+1 oy
(5,400 puan) tarafından

Ben üstüne bir de diyet yapip ogluma tuvalet egitimi vermeye çalışıyorum :'(

(442 puan) tarafından
Aboo Allah kolaylık versin
+1 oy
(1,221 puan) tarafından
Eskiler çocuk buyutmemis cocuklarink hayatta tutmus sadece.Ekmek ve su ver her canli hayatta kalir önemli olan eşin gibi dusuncesiz insanlar yetistirmemek.Ona aynen böyle soylersiniz.
(442 puan) tarafından
Güzel cevap
0 oy
tarafından
Bende burada bekliyim
0 oy
(11,659 puan) tarafından
Yetişmiyorum yetişmeye de çalışmıyorum işler güçler bi kenarda, ben bir kenarda çocuklarımla oynuyorum. Yaptığım tek iş yemek 
(442 puan) tarafından
Evet bu ara ben de öyleyim bide çocuk hastaydı benim kaç gündür onla uğraştım eve pek bakamadım ama adam hemen laf sokuyor. Ev almış başını gidiyor diyor bütün gün ne yapıyorsun diyor
(11,659 puan) tarafından
Ben eşim geldikten sonra yapıyorum işlerimi hele bir laf etsin bakalım yemez o
(442 puan) tarafından
Laf ederse ne dersiniz mesela :)?
(11,659 puan) tarafından
Laf etmiyor ama etse sabahtan akşama bırakırım 2 çocukla hem işleri hem yemeği hem temizlik yapsın hemde çocuklarla ilgilensin vakalım yetişebiliyor mu
tarafından
Go girl :D
0 oy
(41 puan) tarafından
Öncelikle eski kadınlara küçük görümceler destek oluyormuş ve Kaynanalar sonra zaten ilk doğan büyüyup arkadan gelene bakıyorlarmis. Çocuğun ne kadar küçük bilmiyorum ama benim kızım 1bucuk yaşında şuanda onunla beraber süpürge açıyorum o benim peşimde geziyor yada sapdan tutup destek oluyor bulaşık makinesi de aynı şekilde bebek daha küçükken ana kucağına koyup süpürge yaptığım oldu yada onu yatak odasında güvenle beşiğine yatırıp kapıyı kapatıp süpürdüm. Yemek yapmakta genelde ya o uyurken yada onunla oluyor. Çamaşır toplamak onunla çok zor çamaşır işi o uyurken hep
(442 puan) tarafından
20 aylık benimki
(41 puan) tarafından
Onunla bunları yapmayı oyuna çevir ona böylesi daha kolay olur bence. Ever normalde tüm evi süpürmek 10dk ise böyle yarım saat sürer ama en azından yapabilirsiniz
0 oy
(432 puan) tarafından
Kızım 1-1.5 yaşına gelene kadar tüm işimi eşimin izinli oldugu, evde oldugu gün yaptık.. Şimdi 2.5 yaşında kızımla birlikte yapıyoruz bi evi silip süpürme saatlerimi alıyor ama yapıyoruz :) 
(442 puan) tarafından
İnşallah biz de ilerde öyle oluruz
0 oy
(13,899 puan) tarafından
Bende iki yaş sendromu yaşayan kız erken diş sancıları çeken beş aylık oğlan var gece yapıyorum. Gündüz yedır içir dişarı çikart yatmadan banyo yaptır diyete uy vakit olmuyor 
(442 puan) tarafından
Zor çok zor
0 oy
(1,007 puan) tarafından
Eşinizin küçümser konuşması hiç hoş değil ona bakılırsa eskiden birlik de oturuyorlardı bı evde dört beş kişi en az çocuklar büyüyüp gidiyordu nesil o nesil değil hala var evet ama değişti çocukla iş yapmaya gelince tüm günüm ayakta geçiyor kızım bir buçuk yaşında fakat hem onu ilgi olarak doyuruyorum hem de evin işi kalmiyor günlük yapacağım şeyleri bir gün önceden planlarım kızım uyanıkken onunla beraber iki saatte yaparım hem onu ihmal etmem onunla oynarım hemde işlerim biter o uyuyunca bende dinlenirim herşeyi beraber yaparız banyo yemek dışarı uzun sürer ama eğlenceli olur ha zaman olur hiç bişey yapmam bütün gün hasta olurum veya yapmam her gün de kazınacak değilim temel şeyler tamam olduktan sonra ev işini evham yapmam 
(442 puan) tarafından
Ne güzel düzen oturtmak iyi oluyor
0 oy
tarafından
Valla yetişmiyor canım bak geçen gün evi ap apak yaptım şuan bir gör evin halini yine aynı yine aynı yetişemiyorum artık arkamı dönmemle aynı oluyor 
(442 puan) tarafından
Peki eşiniz ne yapıyor? Bi şey diyor mu
tarafından
Arkamızı o topluyor :D demiyor tabii ki ne yaşadığımı biliyo çünkü akşama kadar
(442 puan) tarafından
Nasıl biliyor? Yani onlar işteyken bizim ne yaşadığımızı anlamıyor anlayamıyorlar sanki bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Ne mutlu size
tarafından
İşe öğlen gideceği zaman ben uyuyorum sabahları eşim ilgileniyor öğlen ben kalkıyorum o gideceği zaman .  Erken geldiyse yine çok yorgunsam ona bırakırım izinli olduğu günlerde ona bırakıyorum yani sorumluluğu ona veriyorum çoğu zaman
0 oy
(12 puan) tarafından
ben 2 haftada bir dip köşe bucak için bir yardımcı tuttum yoksa biri 3 yaşında biri 1.5 aylık bebekle hayatta yapamam ki anca üstten toplayıp makine atıyorum ama ben hiç uyanır diye düşünmüyorum makineyi yapıyorum hatta onun yattığı odaya bile atıyorum uyanmıyor beyaz gürültü ya belki de ondan
(442 puan) tarafından
Benim kız 2 yaşına girecek kesin uyanır korkar bide süpürge sesine
0 oy
(20,336 puan) tarafından
Benim iki çocuk var. Yetişmiyor. Tek çocukken bu kadar dagilmazdi ev. O uyuduğu zaman ya işimi yapardım. Ya dinlenirdim. Şimdi biri uyusa diğeri uyanık oluyor. Ya da kuş taşa değdi ikisi birden uyudu diyelim o zaman da ben hemen uyuyamıyorum. Tam uyuyacakken uyaniyolar. Kızım 11 aylık. Oğlum 4 yaş. Kızımla ilgilenirken oğlan annneeee şunu getir. Anneeee şunu istiyorum. Annneeee şuu buu derken ikindin oluyor. Eşim erken gelir benim. Birlikte yemek ye. Sonra sofrayı topla vakit kalırsa bulaşıkları yıka. Cikabilirsek dışarı çıkarız biraz. Yürüyüş yaparız. Sonra eve geliriz çay iç sonra çocukların güya uykusu gelir. Götürürüm 1.5 2 saat uyutma işlemi sürer. Bana fenalık gelir. Ve yatış.  Elimi bir işe daha suremeyecek kadar negatif yukleniyorum çoğu zaman. Oğlum bebekken o uyuduktan sonra yapardım işlerimi. Ama çocuklar ikilenince enerjim kalmiyo artık 
(442 puan) tarafından
Bşr çok rutinimiz benziyor okurken kendimi gördüm
(20,336 puan) tarafından
Allah kolaylık versin bacım. Şükür sağlığımız yerinde .. işler de yarım kalsın artık. Zaten dünya hayatının özelliği buymuş. Tüm işler yarım kalirmis
0 oy
tarafından
Bi tarafim yirtila yirtila yapiyorum
(442 puan) tarafından
Ben de:(
0 oy
(9,742 puan) tarafından
Eşine yuh olsun eskıler bebelerıne kıymet mi veriyomus? En sinir oldugum tip napıyosun ki diyenler
(442 puan) tarafından
Benim de en sinir olduğum şey. Öyle dediğinde ne cevap vermeliyim? Böyle tam kapak yapacak bir şey söylemem lazım
(20,336 puan) tarafından
Benim eşim de bazen öyle söyler. Ebelerimiz.napiyolarmis der. Ben de dedelerimiz at arabasıyla gidiyolarmis ise. Sen de arabayı bırak yürüyerek ya da at arabasıyla git diyorum. Ya mırın kırın ediyo. Ya susup kaliyo.
0 oy
(18,756 puan) tarafından
Ben bir de işe gidiyorum ama yetişmiyor bacım yetişmiyor. Eski kadınlarla biz bir değiliz sorsun bakalım anasına hiç oturup onla oyun oynamış mı etkinlik yapmış mı kaç aylikken yürümüş kaç aylıkken konuşmuş dışı ne zaman çıkmış biliyor mu ? Biz altı kardeşiz benim oğlum diş çıkartırken ateslenirdi annem ben sizin hiç disiniz ne zaman çıktı bilmezdim bir bakardım agzinizda diş demişti.
(442 puan) tarafından
Annesi vefat etmiş malesef. Bi tane yaşlı nene var ha bire anlatır 7 çocuk büyütmüş ne zorluklarla onu dinledikçe işte bizi beğenmiyorlar beyler de
0 oy
(532 puan) tarafından
Valla benimde iki çocuğum var zorlanıyordum başta tabi bazen yine dört dörtlük olmaz robot değiliz sonuçta ama düzene koyduktan sonra rahatlarsın kızım 3 yaşına girecek oğlum 1 yaşına girecek ikisi birden bazen uyuyor yada sadece oğlum uyuyor ben o sırada viledayla evin açık yerlerini siliyorum halıları gırgırlıyorum yada balkonda çırpıyorum mutfağı topluyorum öğlen uykusunda da yemek yapıyorum uyandıklarında yedirip dışarı çıkartıyorum
0 oy
(1,607 puan) tarafından
Bu post sanki beni anlatmis. Bir de ben uzerine hamileyim. Oglum uyanikken imkansiz evi supurmem hatta oglum 3vi supurmeme musade etsin diye ona oyuncak dyson aldim kirildi gitti. Uyurkende zaten ses hic yapmiyorum supurmem imkansiz. Gunluk rutin isleri yapiyorum uyurken . Bulasik makinesini bile uyanmasina yakin bosaltiyorum. Anneannesi ile oglum parka gidince 1 saat ustunkoru supurme silme yaparim  ayrintili temizlik hic yapmadim desem umarim pis ilan edilmem. Yazlik kislik hala ayirmadim mesela dolap karisti kaldi. Benim esimde perdeleri yika dolap ustu sil toz der durur. En son esime dedim izin gunun oglumu anneanesine birakip perde dolap 3.oda  mutfak dolabi temizleyelim fazlaliklari atalim diye. Tamam dedi ama oylesine dedi gibi geldi bana. O yuzden hem cocuga bakip hemde derin temilzik yapanlari alkisliyorum
(442 puan) tarafından
Ben de öyle onları alkışlıyorum. Sizin eşiniz yine iyi anlayışlıymış benimki çok kırıcı bir şekilde söyledi bide bütün gün ne yapıyorsun ki sanki Bi yemek yapıyosun dedi. Çok inatçı 20 aylık bir kızım var evin bşr köşesini silsem hemen eline yiyecek alır gelir döker batırır hiçbişey yemese su döker süt döker batırır oyuncaklarını etrafa dağıtır. Gündüz kalk ona kahvaltı ettir yerlere attıklarını sil süpür mutfağı topla zaten öğlen oluyor biraz oynuyoruz öğle uykusu geliyor 1buçuk saat meme emip uyuyor. Uyurken asla ses yapamam süpürge açamadığım için viledada yapmak saçma oluyor. O uyurken yemek yapıyorum kalkınca da işte çamaşır yıka topla katla yerleştir oyuncakları topla şarjlınile süpür, gün bitiyor zaten saat 5 oluyor eşim geliyor.
0 oy
tarafından

Ben mutfağı gece, bebeğim gece uykusuna geçince temizliyorum. Sabah rahat kalkmış oluyorum. Bebeğim uyanıkken sadece onunla ilgileniyorum. Bakım, oyun vs. Öğlen bir saat uyuduğunda yarım saat keyif yapıyorum. Kalan yarım saatte ufak birkac ev işi yapıyorum. Çamaşır sermek, ya da kahvaltı bulaşıklarını kaldırmak gibi. Uyanınca bakımını yapıp , dışarı çıkarım bazen. Sonra eve gelirim. Ya dışardan yeriz ya da eşim çocuğa bakar ben basit yemekler hazırlarım. Çocuğum bir kez daha uyur ama ben o sırada mutfağı temizlemem. Çünkü enerjim azalmış olur ve kendime vakit ayırmaz isem yani o boşlukta da iş yapar isem, çocuğum uyandığında kaliteli vakit geçiremem. Uyanınca yine çıkabiliyorsak çıkarız. Çıkamaz isek evde oyalarız. Bazen eşim bakar, ben ev işi yaparım , bazen ben bakarım eşim ev işi yapar. Eğer dışarı çıkmaz isek bulaşık vs kalmış ise gece uykusuna geçince iş yaparım.

Ben gün içinde temizlik yapmakta zorlanıyorum kısaca. Sadece basit birkaç şey yaparım yaparsam. Gece uykusuna geçince ev işi yapmak daha kolay gibime geliyor. Kafam daha rahat oluyor. Diğer türlü öğlen falan uyurken yapmaya kalksam, zaten yetişmiyor bir de hiç dinlenememiş oluyorum.  Bazen öğle uykusunda yemek yaparım. Çoğu zaman yemekte sıkıntı yaşıyorum ama.

Size de tavsiyem, çocuğunuz gece uyuduğunda temizlik yapın. Sabah temiz eve kalkmak ferahlık veriyor hem. Gün içinde mutlaka dağınıklık oluyor. Çocuk uyuyunca o basit dağınıklığı toparlarsınız. 

Bende burada geçen post açmıştım, kim nasıl yapıyor diye. Kimse yetişemiyormuş :)

(442 puan) tarafından
Benim de neredeyse sizinle aynıymış rutinim ben dr gece mutfağı ve evi topluyorum. Peki süpürge ve vileda +toz alma bunları ne zaman yapıyorsunuz yardımcı fln mı geliyor
tarafından
Hayır yardımcı tutmadım şimdiye kadar. Mesela şuan bulaşıkları makineye yerleştirdim. Saat 23.00  00.00 arası olsaydı, mutfağın halısını süpürüp, parkeleri silerdim ama epey geç olduğu için şuan gırgır yapacağım ve kenarları ıslak mendil ile sileceğim. Süpürme işlerini genelde eşim de yapar akşam geldiğinde, yapmazsa da çocuğa bakar başka odalarda, ben yaparım ama bende vakit bulduysam gündüz çocuğumun uyuduğu oda ve bağlayan antre dışındaki odaları süpürge tutarim. Kameram var. Çocuğa uzak odaları süpürürüm. Doğrusu Vileda kullanmayı sık yapmıyorum. Genelde açık alanları ıslak mendil ile siliyorum. Haftasonu eşim varken , genelde o tüm odaları Vileda ile siler. Ama ben parça parça yaptığım için Vileda ile uğraşmıyorum.
0 oy
(3,921 puan) tarafından
Eskiden dışarısı daha güvenliydi dışarı çıkıp oynayabilirdik şimdi ise çocukları çıkarmaya korkuyoruz etrafta pedofili çok var korkar olduk evdede çocuklar sıkılıyor yetişemiyoruz o yüzden 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 572 göst.
22 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 762 göst.
6 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 385 göst.
8 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 651 göst.