0 oy
313 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (508 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba Bugün doktor kontrolüne gittik  Kızım 5 ay 15 günlük  Boyu 64.500  kilosu 8.800  Doktor benim kolesterol hastası olduğumu hazır mama ile beslediğimi söyledim.  Yağ miktarı biraz fazla olabilir dedi  Obez olabilir 4 saatte bir yedir dedi  Başka ne yapabilirim kızım hareketli ama bu şekilde kilo alırsa ileride yürüme zorluğu ve oturma zorluğu çeker diyor fakat benim kızım destekli şuan çok rahat oturuyor. Başka doktora da mı götürsem
Kas kemik gelişimi güzel

Kafa çevresi de normal güzel dedi

Göz kontağı güzel dedi 

İşitme ve odaklanma da yerinde dedi 

Obez olma belirtisi için ne yapmalıyım başka hangi bölüme götürmeliyim....

12 Cevaplar

0 oy
(4,539 puan) tarafından
Ya doktor abartmış canım zaten biraz yürümeye başlayınca kilo veriyorlar bizde almıyor diye şikayetçiyiz emeklemeye başlar hafeketlenince veriyor çocuklar mutlaka başka doktora da göster 
(508 puan) tarafından
Yağ miktarı fazla obezlik başlangıcı var diyor ya
(4,539 puan) tarafından
Kız yağ oranı fazla ne kız o kadrcik bebekte bir şey belli olmaz daha hareketlenince veriyorlar benim kızımda obez dediler bizim ailede de sıkıntı var kilo sorunu ama şuan kızımı gör incecik
(508 puan) tarafından
Tahlil vs yapmadan elleyerek yağ oranı fazla diyor nasıl anladı ben anlamadım
(4,539 puan) tarafından
Kız öyle şey mi olur daha bebek 5 aylık sanki ne yiyiyor yani saçmalamış
-Reklam-
0 oy
(158,076 puan) tarafından
benim cocuklarimada bebeken oyle demislerdi kilosu fazla az yedir vs vs diye buyudukce hareketlendikce verdi suan 4 yas12 kilo civari 
(508 puan) tarafından
Atıyor mu yani ama yağ miktarı fazla gibi dedi göbeğine elleyip
(158,076 puan) tarafından
benimkiler verdi gitti suan kilo almiyolar
(508 puan) tarafından
Bizim gen de kilo sorunu var eskiden bende obezdim acaba o yüzden mi dedi doktor
Karaciğer yağlanması olur ileri de dedi tahlil yapmadan
0 oy
(2,396 puan) tarafından
benim arkadaşımın kızı 6 aylıkken 10 kiloydu dokturu hiç öyle bişey demişti 
(508 puan) tarafından
Göbeğine elleyip yağ miktarı fazla şişko olur obez olur bu gidişle yürümez bile diyor
Ama kızım destekli de olsa oturuyor...
0 oy
(1,872 puan) tarafından
Benimki de 5 aylıkken 8 buçuk kiloydu mama veriyorsan azalt demişti ama anne sütüyle besleniyordu sonra emekleme ve yürüme ile zaten kilo alımı yavaşladı bir de büyüme nöbetleşedir önce kilo artar böyle sonra kilo durur boy artar sonra boy durur kas gelişimi artar o durur kelime artar diş çıkar gibi nöbetleşe devam eder her zaman bu kadar hızlı kilo almayacaklar endişe etmeyin sonra da kilo aldırmak için uğraşacaksınız☺️☺️
(508 puan) tarafından
İnşallah içime biraz olsun su serptiniz
Destekli oturuyor sorunumuz yok hareketli bir bebek de göbeğine elleyip yağ miktarı fazla obez bu çocuk dedi
(1,872 puan) tarafından
Emekleme yürüme geç olabilir sadece kilodan dolayı benimki 8 aylık emekledi 13 aylık yürüdü aslında çok da geç değil ama 6 aylık emekleyen 10 aylık yuruyenlere gore geç kalmıştı diyebiliriz sorun etme bence
0 oy
(6,311 puan) tarafından
İki çocuk büyütüyorum elhamdülillah ama cnm inan kilo işinden anlamıyorum bildiğim şey 

Çocuk yürümeye başlayınca zayıflıyor dış çıkarma surecinde zayıflıyor 
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Abartmış doktor ya kilosu gayet normal 500 Gr fazla olunca iri bebek obez bebek boşversene 
tarafından
Kız saçmalama benim kız 10 aylık 8.5 kilo
5 aylık bebek normal mi kilosu :D
(2,336 puan) tarafından
Bizim bebeklerimiz zayıf demekki bacım fazla kilo normal geliyo sjsjj
0 oy
(10,877 puan) tarafından
Benimde 6 aylıkken 9 kiloydu şuan 4 buçuk yaşıni geçti 18 kilo. Abartmış yani 
(508 puan) tarafından
Korkuttu gözümü obez olur yürümez bile dedi hareketli çocuğa
0 oy
(11,899 puan) tarafından
5 aylıkken 8, 6 aylıkken 9, 7 aylıkken 10 kiloyduk. 8. Ayda 11 kilo aldı ve 11 aylıkken yürümeye başlayınca 10 kiloya düştü ve 3 aydır 10 kiloda sayıyoruz merak etme hep öyle kilolu kalmayacak. Kiloyu atacak yada bi zamandan sonra kilosunu koruyacak 
0 oy
(792 puan) tarafından
Abartmış sanki o aylara göre boyu kısa olabilir belki
0 oy
tarafından
Gayet normal kilosu başka doktora götür 
0 oy
(21,307 puan) tarafından
Ek gıdaya geçince ve emeklemsyw falan başlayınca eriyolar. Oğlum 6 ay kontrolünde 8.900 gramdi. 1 yaşında zar zor 10 kg ye çıkabildi. İstahsizdi bizimki. Ama harekwtle zaten kilo gidiyor. Sen kafana tâkma

Ama takibini de yap muhakkak 
0 oy
(1,341 puan) tarafından
3 kilo doğmuş olsa her ay 1 kilo almış çokda değil

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 2,417 göst.
0 oy
12 cevap 1,224 göst.
11 Mayıs 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde elif merve❤yusuf (2,177 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 423 göst.
0 oy
10 cevap 496 göst.
1 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde GnlRenat (11 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,447,040 soru

23,770,700 cevap

315,945 kullanıcı

...