0 oy
391 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Aslında cok severim ağırlamak yedirip içirnek gel gelelim yemek yapma kahvaltı hazırlama evi toplama faslı olmasa hergün biri gelsin isterdim :)) neysee yatılı misafir olunca hepten geriliyorum kızlar sanırım pratik değilim şöyle ki aklıma hemen pratik şunu yapim bunu pişirim gelmiyor denemediğim okadar şeyler var ki pişi gibi misal nebilim keşke pratik olsam cok geriliyorum biri geleceği zanan ne yemek yapsam diye rezil olcam diye strese giriyorum bu kendi ailem bile olsa size soruyorum 10 gün yatılı gelcek birine nasıl hazırlık yapardınız 

15 Cevaplar

0 oy
(9,162 puan) tarafından
Dolaba at şimdiden 
tarafından
Misal
(9,162 puan) tarafından
Sarma poğaça borek
Kurabiye hamuru hersey :)
-Reklam-
0 oy
(797 puan) tarafından
Benimde eltimgil gelecek uzaktan bende kalırlar bir kaç gün bende strese giriyorum ne yediysem etsem diye
tarafından
Vallaha telaş yaa
0 oy
(6,798 puan) tarafından
Valla pek takılmıyorum ya gelen başım gözüm üstüne Allah ne verdiyse plan yapmayı sevmiyorum evde ne varsa 
0 oy
(2,734 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım. Ben de çok strese giriyorum misafir geldiğinde. Çağırmasına çağırırım ama gelmeden bir gün önce yetiştiremicem diye strese girerim sinirli olurum:) yatılı kimse gelmez bize yer yok yatmaya :) o yüzden kimse rahatsız etmek istemez. Salonda iki koltuk var yatmak için o da gece 3 4e kadar takıldığımızı bildikleri için gelmiyorlar. Temmuzun 4ünde de 30 kişilik misafir ağırlıcam bakalım onları eve nasıl sığdıracam. Daha şimdiden telaşına girdim valla. Neyi nasıl yapayım ikramlık ne yapayım filan diye düşünüyorum. Araştırıyorum. 
tarafından
Niye Evini mi küçük canım bende gurbette olduğum için mecbur yatılı oluyor canım çok incelerim elimden iş geç çıkar bide mutfak cok karışsın istemedim için Bi yapar Bi toplarım ondan 30 kişi çokmuş yaaa
(2,734 puan) tarafından
Kızıma ilk yaşında doğum günü yapmadım bir şey bilmiyor diye. Şimdi artık anlıyor. O yüzden arkadaşlarınında olduğu bir doğum günü yapıcam.  Evim iki oda bir salon. Salonda sadece 6 sandalye 2 tane de 3 kişilik koltuk var. Yere oturmak içinde alan yok salonun ortası var anca :):) kızın odasında bir yatak bir dolap birde çalışma masası var yine orta alan var o kadar. Evim küçük.
0 oy
(1,242 puan) tarafından
Ya bu yatılı olayını hıc sevmıyorum bakalım bayramda ablamla esı 3cocugu gelmeyı düşünüyor ama kesın degıl bıde oda hamıle bende hamıleyım bı oğlum var bende çok gerılıyorum evımızde küçük   nasıl olacak bılmıyorum
0 oy
(1,692 puan) tarafından
Valla strese giriyon ama yetistiremem desemde en son ortaya guzel çıkıyor işler valla maşaAllah ama:D
0 oy
(1,692 puan) tarafından
Ay ama yatiliymış, şimdi akşama biseyler hazırla ama cocuğun varsa ve zor cocuk deyilse. Buzluğa atmalik biseyler yap diycemde
0 oy
(149 puan) tarafından
Buzluga poca 

Borek 

Kurabiye tarzi şeyler koy 

Bi liste çıkar kaç kişi günlük planla ne pisireceksin falan 

Kahvaltıda buzluktan hergun bir çeşit çıkar gerisi kızartma yumurta Salata ekstradan yap 

Yani telasin sebebi hersey 4/4 luk olsun istiyorsun acemisin belli ki ahirlafikca atarsın üstünden bende başta oyleydim hersey yetişsin diye uykularımı kaçırırım uyumaz iş yapardim şimdi çok rahatım bir iki saat önceden bilsem yeter sadece mesele hep temiz olmak temuzlik varsa ikramlik çok kolay is
tarafından
Ay sen benimi anlattok saja yeni atlatiyorum bu durumu
0 oy
(10,891 puan) tarafından
10 gün kim gelecek kız 
0 oy
(225 puan) tarafından
Gün gün ne yemek yapacağını şimdiden planla. Hatta yapıp buzluğa atılabilecek şeyleri at buzluga. 

Çay yanı için pratik poğaça börek kurabiye vs şimdiden yapıp dolaba at. 

Yemeğin hazır olunca çorba pilav salatayı yemekten bir saat önce hazırlarsın rahat edersin. 

Buzluk stoğu önemli :) 

Kolaylıklar diliyorum. 
0 oy
(2,587 puan) tarafından
Sarma köfte  börek yap buzluğa at nohut kuru fasulye onlarıda haşlanmış olarak buzluğa at sonra pişirirsin karnıyarık içi hazırla onuda at buzluğa mantı yap kıymalu yada mercimekli onuda buzlukta saklıyabilirsin ben bunları önceden hazırlar atarım pişirmek kolay oluyor yanına bir de çorba salata tamam
0 oy
(522 puan) tarafından
Çocuğum küçük o yüzden günlük yemekler yaparım hem 10 gün uzun bı süre. Yani bı gün olsa börek sarma pasta yap dolaba köy derdim
0 oy
(122,990 puan) tarafından
ailem misafir sayilmaz kendi evleridir bisi hazirlamam ben
0 oy
(2,936 puan) tarafından
Ben yemekden rezil olmam ne varsa onu yaparım da benmde su temizlik ya valla evi kirklamadan karsi komşumu bile çağırmam buda benim kötü huyum 
0 oy
(2,276 puan) tarafından
Bende.oyleydim artik cok stres yapmıyorum, kusur arayan gelmesin. Elden geldigince ozenirim guzel agirlarim, 10 gun boyunca evde ne varsa o uenilir cok basite ne de zora kacmadan

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 413 göst.
14 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,851 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 340 göst.
21 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Tugba3101 (1,394 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 38 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Esra93 (231 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 145 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Anne.adayii (935 puan) tarafından soruldu

405,933 soru

12,167,507 cevap

36,631 kullanıcı