0 oy
202 göst.
Diğer kategorisinde (356 puan) tarafından
Eylülde 3 yaşına girecek oğlum son bi haftadır cümle kurarken başındaki kelimeyi en az 10 kere tekrarlıyor yani örneğin burda burda burda  (10 kere de söylüyor ) kuş var anne . Tekrar yaptığı kekelediği ve istediğini söyleyemediği için sinirleniyor tamamlayınca rahatlıyor . Çok üzülüyorum haline böyle değildi konuşurdu geçici mi yoksa üstünde durmalı mıyım . Nasıl tepki vermeliyim bilmiyorum başına gelen var mı 

7 Cevaplar

0 oy
(4,447 puan) tarafından
Çocuk psikiyatrisine götür istersen belki onlar konuşma terapistine yollar 
(356 puan) tarafından
Eşime söylüyorum o da farkında ama geçer abartma diyor bilmiyorum kafaya taktım
(4,447 puan) tarafından
Biraz takip et üstüne düşme o cümleyi tamamlayana kadar müdahale etme düzelir belki
(356 puan) tarafından
Cümleyi tamamlıyor aslında başını söyleyemiyor ve sinirleniyor artık bende başını söylüyorum yine aynı üzülüyorum haliyle
(4,447 puan) tarafından
Bayram sonu olmazsa dediğim gibi götürürsünüz bir uzmana danışmaktan zarar gelmez nede olsa
-Reklam-
0 oy
(2,269 puan) tarafından
Benim oğlumda 3 yaşında ara ara yaptı ama sonra kendiliğinden düzeldi çok şükür 
(356 puan) tarafından
Çok sürdü mü peki internette de normal olabilir yazıyor ama ben taktım çok tekrar yapıyor
(2,269 puan) tarafından
Ara ara 2 kere tekrarladı bir kaç sürdü canım ama geçiyor merak etme
0 oy
(1,305 puan) tarafından
Benimki de 3 yaşına kadar çok güzel konuşuyordu  sonra tam 1 yıl bu dediğin gibi oldu şimdi 5 yaşına girecek  ne zaman çok korksa kekelemeye başlıyor normalde güzel konuşan çocuk  korkunca kekeliyor
(356 puan) tarafından
Yaaa aslında gece uykularında bazen korkar ondan olabilir mi acaba bi kaç kere ağlayarak uyandı zor sakinleşti . Zaten 10 gündür falan böyle bakıyorum ama aynı düzelmiyor sanki .
(1,305 puan) tarafından
Bişey tetiklemişdir kuzum  bizimki çok korkunca  kekeliyor  aynı senin dediğin gibi konuşamıyorum diye ağlıyor
0 oy
(1,584 puan) tarafından
Dil terapistine goturebilirsin 
(356 puan) tarafından
Eşimi buna ikna edemiyorum ona göre her şey normal :/
0 oy
(20,552 puan) tarafından
Oğlum da yapiyo. Cümleyi tamamlayamiyo bazen . Ben hiç caktirmam. Tamamlamasını beklerim. Gayet normal bı şekilde dinlerim. Bir süre gözlemle bence. Artarsa doktora gidersiniz. O gerekli yönlendirmeleri yapar. Ama kesinlikle çocuğa anormal bir durum olduğunu yansitmayin. O takılsa bile yüz ifadenizj değiştirmeden normal bir şekilde dinlemeye devam edin. 
(356 puan) tarafından
Haklısınız yok bende bekliyorum hatta ben tamamlıyorum anlıyor gibi yapıyorum rahatlıyor sonra ama sinirleniyor söyleyemedi için. En iyisi biraz daha bekleyip görmek sanırım
(20,552 puan) tarafından
Her zaman tamamlama bence . Sen yine araştır ama
0 oy
(190 puan) tarafından
Cnm benim eltimin oglunda oldu 3 yas civarinda doktora goturduler bi surup verdi zamanla duzeldi
(356 puan) tarafından
Şurupu ilk kez duydum bayramdan sonra aile hekimine gidicem o zaman sorarım bunu da inşallah bizde düzeltiriz
(190 puan) tarafından
Evet dil kaslarini gevsetip daha rahat konusmasini sagliyormus bende ilk kez duymustum ama aile hekimi degil cocuk doktoru yazmisti sanirsam
0 oy
(1,059 puan) tarafından
hic oyle bi sorun yokmus gibi dinlemeniz tepki vermemeniz lazim halamin ogluda yasadi cokta zeki akilli bi cocuk suan fen lisesinde.birkac ay surdu oda aynen sinirleniyodu doktoroda goturduler gecicidir heyecanlaninca yapiyo dedi gercektende gecti zamanla.zaten erkek cocuklarda konusma konusunda hep biseyler oluyo ya gec konusuyolar ya boyle arada zorlaniyolar falan allah hepimize kolaylik versin benimde oglum var 1yasina girecek 
(356 puan) tarafından
Amin canım öyle yapmaya çalışıyorum canım zaten dediğin gibi geç konuştu bi de kekeleme çıkınca kafaya taktım ister istemez inşallah düzelir ya parkta böyle yapınca insanlar bakıyor daha çok üzülüyorum oğluma :(
(1,059 puan) tarafından
bu surecte sana daha anlayisli davranacak insanlarin yanina gotursen iyi olur.aaa kekeliyo konusamiyo mu noldu sana neden boyle konusuyosun falan derlerse cocuk uzulur ice kapanabilir hic bisey yokmus gibi sefkatle yanasmaniz iyi olur

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 44 göst.
16 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hrklts (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 211 göst.
9 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Biryenianne (219 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 387 göst.
8 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Zisan (1,159 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 309 göst.