0 oy
368 göst.
Diğer kategorisinde (320 puan) tarafından
Hemen süt geliyormu ameliyattan çıkınca hemen emziriyormuyuz

14 Cevaplar

0 oy
(2,199 puan) tarafından
Kişiye göre değişiyor canım benim ertesi güne gelmişti hemen ben ameliyatttan çıkar çıkmaz emzirmeye başladım çünkü ve neredeyse tüm gün memedeydi emiyordu kızım da çok şükür sütü getirdi eme eme 

Sizde süt olsun olmasın devamlı emzirmeye çalışın 
(320 puan) tarafından
Peki ertesi güne kadr mama mi verdiniz
(2,199 puan) tarafından
Yok valla hemşireler verdirmedi hiç ilk gunde hiç sütüm yok değildi geliyordu az az hemşireler gelip bakıyordu bu süt bebeğe fazla bile felan diyorlardı öyle atlattık çok şükür sarılık felan da olmadı hiç ama siz yanınızda götürün ve şırınga ile verin biberon asla vermeyin
(325 puan) tarafından
Canım senide (Aptamil vs) hemen ver dedilermi çünkü bende öyle oldu malesef
(2,199 puan) tarafından
Evet diyen oldu tabi ama sütümun geldiğine emin olunca kimseyi dinlemedim canım ama sütün olmazsa hemen gelmezse yani şırınga ile takviye uap tabi aç kalıp sarılık olmasın sık sık emzir emin ol gelir sütun
-Reklam-
0 oy
(5,976 puan) tarafından
sut gelmiyo sansa kadere ama  emziriyosun mevbur. ilk dogumda 5. gun sut geldi ikincide odaya cikar cikmaz ameliyathaneden
(320 puan) tarafından
Mama mi verdiniz 5 gun
(5,976 puan) tarafından
iki gece hastanede yatmistim . kulagimda. aglama ugultusundan baska hicbir sey hatirlamiyorum bebegi de annem
memei acip mememe tutmus ayilamadim ben. 8 saat suni sanci cektim ustune genel
anestezi olmustum agir geldi. hemsireler bebege mama hazirlamislar annem icirmis kasikla. eve 3. gun tabirdu olduk ben  emzirmeye calistm gogsler yara olmus tabi  ya.muk
yumuk tutunca annem bebek isirmis hep damaklariyla kanatmis goguslerimi. ben aygin bayginken.  mama aldik 4. gunde oyle hem emzirmeye valistim hem mama.5. gun sagdim sagarak sut indi.
ikinci bebekte zaten hazirlikliydim savasa girer gibi doguma gtdim
dogum oncesi rezene kimyon anason icmistim son 15 gun kala. humana stell tea icmistim .  incir kurumeyveler galan haslayip haslayip yedim sin on gun kala.  isak su torbasiyla kompres yaptim goguslere.  goguselrimi duzenli fircaladim at kili fircasiyla. diguma giderken de  hepsini goturdum.  ve spinal anestezi oldum. ayik olunca hormonlar normal dogum gibi aktif oldu. dogum anina sahitlik ediliyor o ani yasiyorsun diye. haliyle odaya cikarken sedyedeyken sutum akiodu zaten. odaya grdim bebegi getirdiler direk emzirdim. bunda da bebis 6 gu. yigun bakina gtti ilk 24 saatten sonra sagdin 6 gun yogunbakima yolladim. 7. gun eve taburcu olunca emerek devam ettik.
0 oy
(4,915 puan) tarafından
Geldiği de olur gelmediği de ama hemen emzirilir canım 
(320 puan) tarafından
Anladm geliyor saniyordum
(4,915 puan) tarafından
Benim mesela normal doğumlarda hemen geldi ama sonuncum sezeryan oldu iki gün sonra geldi canm
0 oy
(1,674 puan) tarafından
Sezeryanliyim ben yanımda göğüs pompası götürdüm daha kolay oldu gelmesi onunla çekip ucuna süt gelince çocuğa verebilirsin
(320 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(953 puan) tarafından
Evet emzirmeye çalıştım biraz yan yatarak eşim destek olarak zaten çok süt olmıyor ama bebiş eme eme getiriyor banyo yapana kadar pek gelmedi bende hastanede hem emzirdim  hemde mama verdim çıkana kadar eve gelince mamayı bıraktım
0 oy
(2,049 puan) tarafından
Benim 2-3 gün sonra geldi. Ama her fırsatta emzirdim. Gelse de gelmese de. Sut yok diye emzirmezsen kendi kendine gelmez. Bebek emdikce gelir süt. Mamayla da desteklemiştim. 
0 oy
(441 puan) tarafından
Bebek vücuttan ayrılınca beyin doyurma iç güdüsüyle süt salgısını başlatır. Bazı hamilelerde doğurmadan önce göğüsten süt geldiği görülür ancak ilk gelen süt yani kolostrum çok önemli bebeğin bağışıklığının oluşması güçlenmesi için, ancak bazen doğumdan birkaç gün sonra da süt gelebilir. Bazı annelerin vücudu fazla süt üretir bazılarının ise az. Kendinizi bu konuda şartlandırmayın ve stresten uzak durun ten teması ve çocuğun emmesiyle beraber süt gelecektir. Gelmese de çocuğunuz aç kalmaz mamalar da onlar için üretiliyor. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
0 oy
(12,533 puan) tarafından
Ikisindede hemen geldi sütüm emzirdim. Emzirdikce geliyo zaten. Hele ilkinde ertesi gun ciktim eve geldim bi duş aldimki goguslerim bi doldu sicak suyu gorunce patliycakti
0 oy
(5,316 puan) tarafından
Emzir canım hemen sütün gelmesi kolay olur benim bir iki damla vardi ilk gün tamamen 4.gün indi bu surecte mama da yedi 
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Süt normal doğumdada gelmiyoki böyle katimsi sivimsi sarı bir akiskan süt geliyor onu emmesi çok faydali bebeğin bağışıklığı için 
0 oy
tarafından
Benim hemen geldi ebelrde çok sütun var demişti sarı sarı akt ilk anneliğim olunca çok emziremdjm tecrubesizlik sağım yapar verirdim yoksa o ilk sütü dwstek olanda olmadı herkes bilmiyorum ayağına yattı :( 
0 oy
(4,250 puan) tarafından
Benim annem iki sezaryen dogum yapmis ikisinde de gelmis. Ben emmemisim kardesim 1 sene emmis. Zaten dha hamile kalir kalmaz sut hormonlari olusuyo emzirirsen hemen iner sut. Sık sık emzir. Ilk kolostrum sari sulu sut gelir ertesi gun beyaza donmeye baslar yavastan eger sık emzirirsen.
0 oy
(1,039 puan) tarafından
İlk gun tüm gün icin 1 kaşık süt bebege yeterli oluyormuş emzirirsin canım zaten hemen çok gelmiyor azar azar gelip sonradan çoğalıyor o da genelde bebege yetiyor bazen bebek emmeyi geç ogrenebiliyor bu gibi durumlarda mama verilmesini öneriyor doktorlar bebek emerse sıkıntı olmaz 
0 oy
(1,460 puan) tarafından
Ben hem normal doğum hem sezeryan oldum ikisinde de süt hemen geldi 

Ama sezeryanda hemen gelmeyebilir dedikleri için sezeryandan 1 gün önce süt arttirirci damlami kullanmaya başladim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 55 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
0 oy
2 cevap 84 göst.
0 oy
1 cevap 31 göst.
22 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Tuana-18 (153 puan) tarafından soruldu

408,336 soru