0 oy
151 göst.
Diğer kategorisinde (16,989 puan) tarafından
Dayımla yengem boşanıyor. Yengem de dayimdan boşanmak için 8000 TL nafaka istemiş ama bu nafakanın 3000 kızı için 5000 i kendi için istiyor. Ev tutmuş kendine ( kiraya çıktı ama kiraladığı ev yeğeninin kira ödemiyor) ev evde eşya ne var ne yok hepsini almış nenemle birlik oturuyorlardi neneme hiç bir şey bırakmayıp evi boşaltmış. Dayımın da adına 1 ev var ama ev dayımın değil sadece teyzemle ortak aldılar ama tapusu dayımın adına. Öyle belirli bir maaşı da yok babamla ortak dönerci dükkanı açtılar kendilerine 1 ay önce. Şimdi yengemin bu 8000 TL nafaka istemini hakim kabul eder mi? Yani eski eşe vereceği nafaka çocuğa vereceği nafakadan daha fazla olabilir mi? Ayrıca yengemin 2 oğlu da var ikisi de çalışıyor ve ikisi de anneyle beraber kalıyor. Yengem de çalışıyor. Yani bu durumda yengemlerin evine giren maaş dayımın maaşından fazla oluyor. 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bir yakınım aynı şekılde istedi ama çalışabılır olduğu için onaylanmadı çocuk için 3 bin bağlandı sadece 
(16,989 puan) tarafından
Anladım canım. Dayım kızı için nafaka vermeye hazır zaten kendi istemiş daha nafaka mevzusu ortada yokken ama birileri yengemi doldurmuş belli fazla istedi nafaka
-Reklam-
0 oy
(7,591 puan) tarafından
Çalışan kadına nafakayı doğru bulmuyorum. Hakimde bu şekilde karar verir kesin 
(16,989 puan) tarafından
Annemler de söylemiş ona ama demiş siz karışmayın
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Hakime bağlı ve eşin kusuru ve mal varlığına göre nafaka tutarı değişir. Bizim salı günü duruşmamız vardı 7 bin nafaka bağlandı ben memur olduğum halde bu kadar bağladı daha az bekliyordum 
(16,989 puan) tarafından
Nafaka sana ve çocuğuna mı yoksa sadece çocuğuna mı
(4,405 puan) tarafından
Yarı yarıya bağlandı
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Ben de bosaniyorum ama asla ayrıldığım kişi den para almam ileriye dönük. Sadece çocuklara nafaka ve altınlarımı istiyorum onun leş parası surda dursun.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 314 göst.
5 Ocak 2023 Aile kategorisinde Ela94 (1,003 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 76 göst.
0 oy
5 cevap 140 göst.
27 Kasım 2024 Aile kategorisinde Sv tht (361 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 78 göst.
7 Kasım 2024 Aile kategorisinde Nrgz (827 puan) tarafından soruldu