0 oy
673 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,245 puan) tarafından
Kizlar geri çekilme prezervatif kullandım ama 3.ye hamileyim ablam spral taktı hamile kaldı ben takmadm sizce spral korurmu beni şuan hamileyim doğuma az kaldı doğumdan sonra takayım mi yada sezeryan olucam sezeryan olmuşken bı işlem yaptirayimmi yaş 24 kordon bağlanma olmaz sanırım 

26 Cevaplar

+2 oy
(7,673 puan) tarafından
Kordon bağlatmak haram başka seçenek düşün 
(123,057 puan) tarafından
keske herkes esit sartlara sahip olsa evet kordon baglatmak gunah ama soyle dusun korundugu halde gebe kaliyo ve bakakcak maddi imkani yok napcak bu insan yaa tabi bebegi veren rabbim rizkini verir ama suan asgari ucretle calisan bi aile nasi bakca bezi mamasi giyimi yani kordon baglatma kesin cozum ☹️
-Reklam-
+1 oy
(1,985 puan) tarafından
Kordon bağlanır ama yaşın genç olduğu için doktora söylersin tekrar açtırabileceğin şekilde bağlar 15 dk süren bir işlem 
(1,985 puan) tarafından
Hayır canım ne alakası var doktoruna sor internetten olmaz
(1,245 puan) tarafından
Öyle yazıyordu bilemedim bende ama tabiki doktora sorucam
(1,985 puan) tarafından
Sabah akşam fark etmez hiç önemli olan aynı saatte alman
(1,985 puan) tarafından
Yanlış yoruma yazdım :D sor doktora mutlaka
(1,245 puan) tarafından
Teşekkürler canm cevapların için :)
+1 oy
(20,309 puan) tarafından
Bende spiral var gayet güzel koruyo valla
(20,309 puan) tarafından
Aynen eşinde sende korunursunz hem daha iyi bizim komşu taktırdıda memnun baya ama koldan ne alaka orası ne bilem djdj
(1,599 puan) tarafından
Asena40 bacı bende taktitim 3 ay falan olacak ama ben güvenemiyorum bide geri çekilme ile korunuyorum ama bazıları bodoslama dalıyor sen ekibi yöntem kullanıyor musun
(1,245 puan) tarafından
Ekibi yöntem nedir
(1,599 puan) tarafından
Yani spiral+ geri çekilme ile korunuyorum
(20,309 puan) tarafından
Yok canım spiral sadece
+1 oy
(180 puan) tarafından
Zaten 3 taneden sonra tüpler bağlanmıyor mu sezeryan olanların ben öyle duymustum
(1,245 puan) tarafından
Yok canm ilk defa duydum bunu
+1 oy
(324 puan) tarafından
Ah yavrum benim yaşın çok genç 3.cuyu ne ara yaptın vardır bundada bı hayır 30una geldiğinde hepsi okulda gencceik bir anne olacaksın enerjik dinç doğum kiloların gitmiş tüm stresler geride kalmış .ama o zaman gelene kadar Allah'tan sabır ve sağlık diliyorum.kesinlikle başka istemiyorsan günah diyen de  çok ama kesin çözüm kordon bağlatmadr.ondada milyonda bı ihtimal seni bulabilir bunuda bil.diger korunma yöntemlerinin kesinliği yok malesef.eger özelde doğum yaparsan sezeryan olacaksan hemen peşine bağlıyorlar tek ameliyat la kurtuluyorsun lakin yaşın küçük dr.3 çocuğu var 4.dogum için sağlığı elversli değil derse bağlanır diye biliyorum prosedürü var geçmiş olsun ve hayırlı olsun
(1,245 puan) tarafından
Ben zaten çocuk istemiyorum eşimde aynı sekilde iki oğlumuz var bide kızımız olucak ama baglarsam yaşım genç başka kadın hastaliklarim olur diye korkuyorum sonra pişman olurda istersem bu sefer kordon açılınca normal yolla gebelik olmuyo ve karnıma iki sefer işlem olmuş olacak 3 de sezeryan bide hamile olursam 4 sezeryan yani sağlık falan kalmaz bende
(324 puan) tarafından
Kordon bağlama nin geri dönüşü olduğunu bilmiyordum şahsen benim yaş 35
Biri 27 diğeri 5 aylık iki kızım var bn baglattim Allah korusun tabi yavrularimi da bı üçüncü dogumu kaldırabileceğime inancım 0
0 oy
(1,914 puan) tarafından
Canım sprial taktırsan doktora gitmelisin hani kayma yapmaması için. Benim kuzenim sürekli gidiyor baktırıyor görümcesi gitmemiş kaymış gebe kaldı 
(1,245 puan) tarafından
Ne kadar sıklıkla gitmeliyim
(1,914 puan) tarafından
Yani bende olmadığı için bişey diyemem ben hap ile korunuyorum doktoru çağırıyor  tam bilmiyorum
0 oy
(6,799 puan) tarafından
Ben kordon bağlanmasına karşıyım geleceğimizi bilmiyoruz sonuçta ben şuan doğum kontrol hapı ve prezervatif kullanıyorum ikinci gebelik benim için sürpriz oldu aralarında 18 ay var büyük kızım 18 aylıkken kucağıma aldım küçüğümü birde doğum çok zor oldu işimi tek şeye birakmak istemedim şuan 3 sene oluyo çok şükür birşey yok 
(6,799 puan) tarafından
İlk iki hapı doktor yazdı ilk cerazette kullandım sonra yazz a geçtim şimdi devlerin karşıladığı bı hao var onu kullanıyorum ama doktorun yazmasına gerek yok gidip alabilirsin evet kilo yaptı ama yapacak birşey yok spirali eşim istemedi yumurtalıklara zarar veriyo diye
(1,245 puan) tarafından
Benm de eşim başta kabul etmedi şimdi hamileyim ama şuan ikna olmuş takicam
(6,799 puan) tarafından
Spiral mi
(1,245 puan) tarafından
Evet canm
(6,799 puan) tarafından
Tek onunla kalma ama oda tek başınayken hamile kalam var
0 oy
(17,184 puan) tarafından
Spiral düzenli kontrol ve ek önlemle korur üç çocuğu olan bir insan olarak bağlatmasan bile tek yönteme güvenmemelisin
(1,245 puan) tarafından
İki çocuğum var üçüncüye hamileyim şuan ben en iyisi spral takayim
(17,184 puan) tarafından
Tek yönteme güvenme derim yine de bende spiral var ikinci olursa olsun kafasında olmama rağmen geri çekilme veya prezervatif ile ek önlem alıyorum
(1,245 puan) tarafından
Bende bu şekilde yapicam canm
0 oy
tarafından
Spiral teorik açıdan dış gebeliği engellemez öncelikle bu bilgiyi vereyim. Korunma açısından ise kötü bir yöntem değil ama kayma yaparsa fark etmeyebilirsiniz. Dolayısıyla gebe kalabilirsiniz. 

En etkili yöntem kombine hap kullanmaktır. Yani hem östrojen hem progesteron içeren günlük hap. Tabi düzenli kullanmak şartıyla.

Ben sizin yerinizde olsam tüp ligasyonu yaptırırım. Yanlış anlamayın ama bu devirde zaten 3 çocuk çok. Bir de 24 yaşına üç çocuğu sığdırmak daha zor. Yaş ilerledikçe farklı düşünceleriniz olacak hayata karşı. Daha da risk almaz , bağlatırdım. 
(1,245 puan) tarafından
Erken yaşta kordon bağlatmak hastalıklara yol aciyomus
tarafından
Peki spiral kayar ve tekrar gebe kalırsanız ?
(1,245 puan) tarafından
Bunun için sürekli konrtol altında olucam ve prezervatif geri çekilme de yapicam
0 oy
tarafından
Hastalık dışında kordon baglatmak çok günah 
(1,245 puan) tarafından
Evet günah bu yüzdende çekiniyorum zaten
tarafından
Yaptırma bence
0 oy
(2,714 puan) tarafından

Bende sprialle korundum 

En etkili yöntem hiç o işi görmemek:D

0 oy
(46 puan) tarafından
Ben spiral ve prezervatif ile korunuyorum üç senedir koruyor bakalım :)
0 oy
(2,945 puan) tarafından
Ben içimde birşey olduğunu bilerek duramam o yüzden iğne yaptırıyorum aylık. Eşim prezervatif kullanıyor ve geri çekilme. Böyle de olursa allahtandir artik. 
(988 puan) tarafından
cnm bnde yeni doğum yaptm iğne düşünüyorum ama 3 aylık değil mi onlar bi de kalçadan mınoluyo nerden vuruyolar etkili mi ysn rtkisi. vs var mı
(2,945 puan) tarafından
Yannetkisi hap gibi bence. Kalça ya da koldan oluyor. Benim doktur 1 aylık önerdi.
(988 puan) tarafından
her ay her ay iğne yemekte hastaneye gitmek vs zor olmuyor mu ya bende doktoruma gene sorucam da üç ay değil 1 ay derse başka şey düşüneym haplar bana yan etki yapıyo
(2,945 puan) tarafından
Sağlık ocağında yaptırıyorum zor olmuyor.
0 oy
(1,210 puan) tarafından
bu ikisini kullanip nasl basardin gebe kalmayi ;))) 3 yil olcak insallah kalmam bende 

en iyi yontem asker arkadasi gb takilmak %1000 etkili olmuyor8
(1,245 puan) tarafından
Sen geç dalgani sende hamile kalirsan görürsün nasıl gebe kalınıyor:))
0 oy
(5,704 puan) tarafından

Kocayla aynı ortamda bulunmamak zira 4. Kondomla 5. Hapla hamile kaldim:D

(310 puan) tarafından
Kız maşallah sana  kolay hamile kalıyorsun sanırım
(5,704 puan) tarafından
Sorma vallaha bende şaştım bu sefer kordonları baglatacam Allah izin verirse.
0 oy
(310 puan) tarafından
Canım yanlış anlama ama nasıl oldu öyle gebelik bende senın gıbı korunuyoum korktum Vallahi
(1,245 puan) tarafından
Bı bilsem bu yüzden çekiniyorum hicbisey korumuyor beni
0 oy
(4,051 puan) tarafından
Hic bir korunma yontemi %100 koruma saglamiyor. O yuzden bence korunmanin yaninda adet dongusunu takip etmek gerek.
0 oy
(149 puan) tarafından
Doktor 28 taş altı baglamiyoruz dedi bide cocuk cinsiyetine de bagliymis kiz tada oğlunuz ikisi de varsa cocuk sayısı fazlaysa bağlıyorlar aksi halde 28 yaş sınırı var 32 yaşındayım 40 haftalik oldum 3 cocuk yarın belli olacak normal doğsa doğuracak sezeryan olsam tüp baglatacam 

Prezervatif iyi markaysa koruyor ayoptir söylemesi ilişki başında kullanacaksınız son anda takmak pek ise yaramaz 6 yıl öyle korundum 

Eltim spirarri hamile kaldı güvenemiyorum 

Geri çekilme başlı başına asla korumaz kaçak bir damla bile hamile bırakır nedir bu kadınların derdi erkekler kendilerini feda etsinler bi zahmet hep bizmi cekecez yaa
0 oy
(611 puan) tarafından
Bağlatmak günah bence spiral onuda kontrol ettirmen gerekir ara ara bende doğumda sonra spiral düşünüyorum daha çok gençsin ileride bebek sahibi olmak istesen tekrar operasyon gecircen bildiğim kadarıyla normal yolla gebe kalmıyor sun tüp bebek olması lazım bilmiyorum pişman olabilirsiniz 
0 oy
(366 puan) tarafından
Deri altı implant tam 3 yil koruyo ve en etkili en iyi yontemlerden biri

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 355 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Ilosemins (167 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 161 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Ilosemins (167 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,274 göst.